Značka

romanje

Roma & Amor

Najprej smo se ustavili pred baziliko sv. Pavla izven obzidja. Bila je veličastna, ogromna, zlata, okrašena. Ko sem stopila v vanjo sem bila popolnoma prevzeta, bila sem brez besed.
Preberi več

Gospod župnik jaz sem lačen

Na romanju po Franciji, ko smo se z avtobusom po napornem dnevu vozili proti hotelu, sem  predstavil odlično francosko kulinariko. Skrajni čas je že bil tudi za telesno hrano, duhovne je bilo že dovolj.
Preberi več

LUČKARSKO ROMANJE

... ter naša nepogrešljiva voditeljica Slavica Arih, ki z dušo in srcem vodi naša romanja in ima neizmerno rada naše lučke – saj se tudi njim prilagodi pri razlaganju znamenitosti krajev, tako, da nam je vsem razumljivo, vmes pa še kaj zapoje, prebere - skratka deklica za vse.
Preberi več

ROMUNIJA

Avtobus zapušča Madžarsko, zapeljemo v Romunijo, pred nami je pokrajina pisano cvetoča, spokojna, sveže zelena. Tu se je čas resnično ustavil, kar spontano zapojemo »Res je lep ta svet, krasen je razgled, vse je okrog in okrog delo božjih rok.«
Preberi več

Roma & Amor

»Historia testis temporum, lux veritatis, vita memoriae, magistra vitae, nuntia vetustatis.« Cicero (Zgodovina je pričevalka časov, luč resnice, življenje spomina, učiteljica življenja, glasnica davnine.)
Preberi več

KDAJ SEM POSTALA ROMAR?

Vsakič, ko se vračamo z romarske poti, razmišljam, kdaj človek postane romar in kdaj sem tudi sama postala romarka? Je bilo to v trenutku, ko sem se odločila, da se bom prvič pridružila romanju v Lurd, Santiago de Compostella in Fatimo? Ali na naslednjih romanjih v Normandijo, na Irsko, Sicilijo in Švico? Ali se je...
Preberi več
1 2