Poljska z radiem Ognjišče

ZAGOTOVLJEN ODHOD!
Od439 €
ZAGOTOVLJEN ODHOD!
Od439 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2766

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 15.05.2024 – 19.05.2024
Max potnikov: 45
Skupaj z radiem Ognjišče vas vabimo na Poljsko.
KRAKOV, ČENSTOHOVA, WADOWICE, LAGIEWNIKI, NIEPOKALANOW in KALWARIA ZEBRZYDOWSKA
Duhovno vodstvo: msgr. Franci Trstenjak, direktor radia Ognjišče

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
15.05.2024 – 19.04.2024 45 oseb 439 € 2409
15.05.2024 – 19.04.2024 35 oseb 499 € 2409

Za zgodnjo prijavo do 31. januarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 4 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnine v grobnice na gradu Wawel, muzej sv. papeža Janeza Pavla II. in muzej Niepokalanow, lokalno vodenje v Krakovu, zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • Možna doplačila: enoposteljna soba 90 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 9,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,10 EUR).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • Odstopnina: 5% vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Čenstohova

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Avstrijo, mimo Dunaja na Češko ter naprej na Poljsko v ČENSTOHOVO, največje poljsko romarsko središče. Na Jasni gori sredi mesta stoji mogočna Marijina bazilika z znamenito ikono “Črne Marije” iz 14. stol., ki ji pripisujejo čudežno moč. V pavlinskem samostanu si ogledamo bogato zakladnico, muzej in refektorij. Maša. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan:Čenstohova – Niepokalanow – Čenstohova

Po zajtrku najprej zaključimo ogled v svetišču na Jasni gori, nato pa se podamo na sever v mesto NIEPOKALANOW. Leta 1919 je pater Maksimiljan Kolbe ustanovil bratovščino Brezmadežne, nekaj let kasneje pa je na podarjenem zemljišču blizu Varšave sezidal naselje barak, imenovano Niepokalanow – posestvo “Brezmadežne”. V takrat najsodobnejši tiskarni so bratje tiskali milijonske naklade časopisov in živeli v krščanski slogi. Ogled velikega samostanskega kompleksa, ki je odprt za javnost: bazilika, pokopališče, radijska postaja, samostanski gasilski dom ter nekdanja tiskarna z muzejem sv. Maksimiljana Kolbeja, v katerem je v besedi in sliki prikazano celotno življenje svetnika ter zgodovina delovanja samostana. Po maši povratek v hotel v Čenstohovo, večerja in nočitev.

3. dan:Čenstohova – Wadowice – Kalwaria Zebrzydowska – Krakov

Po zajtrku slovo od Čenstohove in vožnja v WADOWICE, rojstni kraj sv. papeža Janeza Pavla II. Ogledamo si farno cerkev, kjer je bil priljubljeni svetnik krščen, in zanimiv prenovljen muzej, kjer med ogledom podoživimo njegovo življenjsko pot od rojstva v Wadowicah do smrti v Vatikanu. Pot nadaljujemo na KALWARIJO ZEBRZYDOWSKO, poleg Čenstohove najbolj znano romarsko središče na Poljskem, kamor se predvsem v velikem tednu zaradi znamenitega križevega pota zgrinjajo množice romarjev. Maša. Vožnja do hotela v Krakovu, večerja in nočitev.

4. dan: Lagiewniki – Krakov

Zajtrk. Vožnja v LAGIEWNIKE, kjer najprej obiščemo svetišče Božjega Usmiljenja in grob sestre sv. Faustine Kowalske, poslanke Božjega Usmiljenja. Sv. papež Janez Pavel II. je sestro Faustino leta 2000 razglasil za svetnico. Danes je njen grob cilj romarjev iz Poljske in drugih krajev sveta. Maša. Obiščemo še v Krakovu novozgrajeno svetišče sv. papeža Janeza Pavla II., ki so ga slovesno blagoslovili ob njegovi beatifikaciji v letu 2011. Cerkev je namenjena ohranjanju spomina na življenje in nauk nekdanjega papeža, ki je bil pred tem krakovski nadškof. Osrednja znamenitost svetišča je relikvija – steklenička njegove krvi, shranjena v kristalni posodi, ki so jo vgradili v oltar v spodnji cerkvi. Preostanek dneva namenimo ogledu KRAKOVA. Z ogledi zgodovinskega in kulturnega središča Poljske pričnemo na gradu Wawel nad reko Vislo. Obiščemo katedralo z grobnicami kraljev ter pomembnih Poljakov, se sprehodimo do enega najlepših renesančnih grajskih dvorišč v Evropi ter nadaljujemo skozi staro mestno jedro, ki je zagotovo biser med evropskimi mesti. Na osrednjem trgu Rynek Glowny obiščemo Marijino cerkev s petsto let starim oltarjem – draguljem rezbarske umetnosti, srednjeveški trg s tržnico, staro univerzo, škofijsko palačo, … Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan:Krakov – Svaty Kopeček – Slovenija

Slovo od Poljske in vožnja na Češko v SVATY KOPEČEK, kraj v bližini Olomuca, kjer naredimo daljši postanek. Na praznik Binkošti obiščemo Marijino baziliko iz 17. stol., s samostanskim kompleksom, ki se mogočno dviga na hribu nad Olomucem. Po maši »pri Kraljici Moravske« nadaljevanje vožnje proti domu. Mimo Brna in Dunaja se v kraj odhoda vrnemo v poznih večernih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
1 mnenj
Uredi po:OcenaDatum

Jože Vinkovič

Popotnik v skupini

Začeli smo pri Mariji (Čenstohova) in z njeno pomočjo nadaljevali pri njenih častilcih: Faustini Kowalski, Janezu Pavlu II. in Edith Stein. Obogateni z njihovim zgledom in njihovo pomočjo se vračamo v lepši vsakdan.

20. decembra, 2023
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1