Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

Romunija

VEČLETNA USPEŠNICA
Od599 €
VEČLETNA USPEŠNICA
Od599 €
10. junija, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2366

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

6 dni
Odhodi: 10. 6. 2024 - 15. 6. 2024
Ljubljana, Maribor
Romunija
Max potnikov: 45

Aritours vas vabi na romanje »po poteh romunske dediščine«

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
10.06.2024 – 15.06.2024 45 oseb 599,00 € 2407
10.06.2024 – 15.06.2024 35 oseb 669,00 € 2407

Za zgodnjo prijavo do 31. januarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, 5 polpenzionov v hotelih 3 in 4* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnine v samostane Voronet in Barsana, »črno cerkev« v Brasovu, gradove Peles in Bran, zunanji ogledi po programu, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 130 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 13,30 EUR (za osebe starejše nad 75 let 19,95 EUR).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 150 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Mariapocs – Baia Mare

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja na Madžarsko ter naprej mimo Budimpešte in Debrecena v MARIAPOCZ. Najbolj obiskan romarski kraj na Madžarskem letno obišče skoraj milijon romarjev. V cerkvi hranijo čudovito ikono Črne Marije z Jezusom v naročju, katerega original je shranjen v katedrali sv. Štefana na Dunaju. Izpričano je, da so Mariji tekle solze, zato ji rečemo tudi »jokajoča Mati Božja«. Po maši nadaljevanje poti v Romunijo, v pokrajino Maramures. Večerni prihod v Baia Mare, večerja in nočitev v hotelu.

2. dan:Baia Mare – Barsana – Voronet – Roman

Po zajtrku in maši vožnja po slikoviti maramurški pokrajini v dolino reke Iza, kjer si v mestu BARSANA ogledamo nekaj najpomembnejših lesenih cerkva, ki so kot izjemne mojstrovine vpisane na seznam UNESCO-ve kulturne dediščine. Pot nas vodi v osrčje Karpatov, svet visokih gora in neokrnjene narave. Prispemo na skrajni sever države v pokrajino Moldavijo, ki po svetu slovi po svojih biserih – čudovitih samostanih in cerkvah, najstarejših in najlepših v tem delu Evrope. Eden najlepših in najimenitnejših je samostan VORONET zgrajen v 15. stol. Cerkev krasijo freske na zunanjih in notranjih stenah, prevzame pa nas tudi ogled prelepe »vzhodne Sikstinske kapele«. Po končanem ogledu vožnja do hotela v mestu ROMAN, večerja in nočitev.

3. dan:Roman – Bukarešta

Zajtrk. V Romanu obiščemo veliko minoritsko izobraževalno-versko središče, kjer imamo mašo. Slovo od Karpatov in vožnja po nižinskem predelu vzhodne Romunije ob reki Siret v romunsko prestolnico BUKAREŠTO. Začetki današnjega mesta segajo v 1. stol. pred Kr., prva omemba imena Bukarešta pa je zapisana v listini iz 1459. leta. V preteklih stoletjih je mesto doživljalo vzpone in padce, med drugo svetovno vojno je doživelo bombardiranje, močan potres 1977 leta pa ga je skoraj v celoti porušil. Današnje velemesto, ki ga zaradi lepih širokih bulevarjev, parkov in palač imenujemo »Mali Pariz«, je pričelo dobivati današnji videz v tridesetih letih prejšnjega stoletja in v času Ceausescuove vladavine. Med vožnjo z avtobusom in deloma peš si ogledamo najpomembnejše: cerkev Stavropoleos, veliki gradbeni dosežek stare romunske arhitekture, Patriarhovo cerkev iz 17. stol., v kateri je bil kronan prvi romunski kralj Karel I., slavolok zmage (kopija pariškega), mogočno stavbo parlamenta, za ameriškim Pentagonom največjo državniško palačo na svetu, zgrajeno v klasicističnem slogu leta 1902, najstarejšo mestno cerkev Curtea Vedre (vse zunanji ogledi), …  Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Bukarešta – samostan Sinaia – grad Peles – Brasov

Zajtrk in slovo od prestolnice ter Vlaške nižine. Mimo Ploestija se povzpnemo po slikoviti cesti v osrčje pogorja Bucegi v Karpatih. Prvi daljši postanek naredimo v mestecu SINAIA, kjer najprej obiščemo istoimenski samostan, ki ga je leta 1695 ustanovil Mihail Cantacucu in je zgrajen v posebnem »brancoveanu« slogu z dvema cerkvama. V bližnji okolici mesta stoji sredi gozdov imenitna kraljeva palača PELES, poletna rezidenca kralja Karla I., zgrajena v renesančnem slogu. Njeno notranjost so opremili vrhunski mojstri rezbarske umetnosti. Med sprehodom skozi grajske sobane občudujemo tapiserije, keramične in steklene umetnine, čudovito stilno pohištvo, … Po nadaljujemo v mesto BRASOV, imenovan tudi »prestolnica Karpatov«. Zametki današnjega mesta segajo v 13. stol., ko so nemški vitezi na ostankih tisoč let starega naselja zgradili trdnjavo Kronstadt, ki je v srednjem veku veljala za enega najpomembnejših obrambnih gradov. Ogledamo si »črno cerkev« iz 14. stol., eno najimenitnejših evangeličanskih gotskih cerkva v Evropi, Rotovž iz 15. stol in lepe mestne hiše. Maša. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan:Brasov – Bran – Sighisoara – Cluj Napoca

V srcu Transilvanije, največje romunske pokrajine, ki slovi po številnih srednjeveških gradovih in mestih, slikovitih vaseh ter prelestni pokrajini, se po zajtrku in maši najprej podamo do gradu BRAN. Tukaj je živel Vlad Tepeš, legendarni grof Drakula, ki vedno znova buri domišljijo vseh obiskovalcev »Drakulovega gradu«. V nadaljevanju obiščemo tudi njegov rojstni kraj SIGHISOARA, za mnoge najbolj romantično srednjeveško mesto v Romuniji. Med drugim ga krasi odlično ohranjena srednjeveška citadela, zapisana tudi na UNESCO-vem seznamu kulturne dediščine, na grajskem griču pa obiščemo cerkev z ostanki obzidja ter se ustavimo še pri znamenitem stolpu z uro. Po ogledih in kavici pot nadaljujemo do hotela v mestu Cluj Napoca ali okolici. Večerja in nočitev.

6. dan:Cluj Napoca – Slovenija

Zajtrk. Preden zapustimo Transilvanijo, si ogledamo še glavne mestne znamenitosti nekdanje prestolnice CLUJ NAPOCA. V mestu, ki je dobilo ime po mogočni trdnjavi zgrajeni že v času Rimljanov, naredimo kratek sprehod po starem mestnem središču, ki ga krasijo gotske in baročne stavbe: cerkev sv. Mihaela, kjer imamo zaključno romarsko mašo, samostanska cerkev Manastur iz 11. stol., rojstna hiša Matije Korvina (Kralj Matjaž), univerza, … v mestu je pustil pečat tudi naš sonarodnjak p. Marko Ivan Rupnik, ki je s svojimi mozaiki obogatil pravoslavno cerkev Jezusove spremenitve. Po ogledih vožnja na Madžarsko, mimo Budimpešte in Blatnega jezera v Slovenijo. Na domača vrata potrkamo v poznih nočnih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
2 Ocene in komentarji
Uredi po:OcenaDatum

Samostojni popotnik

Romunija – ena izmed ‘Place you need to visit before you die’.
Hvala za enkraten teden z vami. Prehitro je minilo. Z Aritoursom potujem večkrat in vedno je lepo. Vodniki nam posredujejo ravno pravšnjo količino podatkov. Le-ti so nam podani zanimivo, zato nikoli ni dolgčas.

20. decembra, 2023

romarji župnije Selca nad Šk. Loko

Popotnik v skupini

Veliko sva razmišljala kakšno bo potovanje po nama neznani Romuniji. Bilo je čudovito romanje. Hvala g. Cristianu, vodnici in šoferjem za lepo vožnjo. G. Bevc

Vsekakor presenečena nad izjemno raznolikostjo ter neverjetnimi človeškimi in naravnimi danostmi te pristne dežele. Od polj do morja, prečudovite cerkve, Karpati, … Res lepi spomini, prijetno druženje in polno duhovne hrane. Hvala za sodelovanje.

Najlepša hvala za odlično vodenje in srečno vožnjo. Jože in Cilka

Dobra organizacija, izkušena vodnica, zaupanja vredna voznika, prijetna družba. Cilka T.

Hvala za čudovito organizacijo romanja, prijazno in veselo vodnico, ki je vredna tega imena. Čestitke voznikoma za lepo vožnjo in agenciji Aritours za udoben avtobus. Ga. Marija

Romunija je zelo lepa, naše romanje je bilo zelo bogato. Iz romanja se bomo vrnili bogatejši zaradi odličnega pričevanja g. Cristiana, njegovega duhovnega vodenja in dobrega vodenja gospe Dominike in njenega znanja. Hvala za vse. Martina Pollak.

Hvala za lepo organizirano romanje po deželi, ki nam je bila do sedaj zelo neznana in napačno predstavljena. Hvala g. Cristianu za duhovno vodstvo. Pretresle so nas njegova osebna pričevanja v času, preživetem pod Ceausescujevo diktaturo. Marija in Andreja.

20. decembra, 2023
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1