ADVENT v VERONI

NOVO!
Od149 €
NOVO!
Od149 €
6. decembra, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

4326

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

2 dni
Odhodi: 6.-7.12.2024
Max potnikov: 45
Aritours vas vabi na predbožično romanje v ITALIJO
VERONA, SCHIO, CHIAMPO, SIRMIONE

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
6. do 7.12.2024 45 oseb 149 EUR 2380

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine, 1 polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), zunanji ogledi, organizacija in izvedba izleta, strokovno vodstvo, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 30 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,60 EUR).

Način plačila:

  • 50 EUR ob prijavi, preostanek do odhoda.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan:Slovenija – Schio – Verona   

Odhod v jutranjih urah in vožnja iz Slovenijo v Italijo mimo Benetk in Padove do mesteca SCHIO. Tukaj obiščemo cerkev sv. Jožefine Bakhite, prve afriške svetnice. Nekdanjo sužnjo, ki je kasneje postala kristjanka in redovnica, je papež sv. Janez Pavel II. leta 2000 razglasil za svetnico, Benedikt XVI. pa jo je imenoval za svetnico upanja. V Schiu, kjer je živela 45 let, obiščemo njen grob, samostanske sobe in muzej. Po maši nadaljujemo pot do VERONE – mesta, poznanega po zgodbi o Romeu in Juliji.  Slavoloki, obzidje, gledališče in slovita arena iz 1.stol. še danes kažejo na izjemno pomembnost mesta v rimskem času. Tudi imenitne palače, cerkve in slikoviti trgi iz obdobja srednjega veka pričajo, da bogastvo in živahnost Verone nista zapustila vse do današnjega časa. Med sprehodom po mestnem središču si ogledamo areno, obiščemo Julijino hišo z legendarnim balkonom in se ustavimo v romanski stolnici iz 12. stol. Prosto za obisk božičnih sejmov in razstave jaslic. Sledi vožnja do hotela, nastanitev, večerja in nočitev.

2. dan:Chiampo – Sirmione – Slovenija

Po zajtrku se odpravimo do priljubljenega romarskega središča v mestecu CHIAMPO. Svetišče, imenovano tudi italijanski Lurd, ki ga letno obišče več kot milijon ljudi, je leta 1935 zgradil bl. p. Claudio  Granzotto kot dokaz svoje predanosti Devici. Po maši se odpravimo na južno obalo Gardskega jezera v starodavno mestece SIRMIONE. Idilična podoba z odsevom benečanske zgodovine mesto postavlja med turistične bisere. Med sprehodom po čudovitih uličicah si ogledamo glavne znamenitosti, predvsem pa se prepustimo božičnemu vzdušju, ki ga pričarajo mnogi glasbeniki in umetniki, ki ulice centra spremenijo v živahno gledališče na prostem. Prosto za kavico in kosilo, nato pa se odpravimo na pot proti domu, kamor se mimo Padove in Benetk vrnemo v poznih večernih urah.

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1