JORDANIJA po poti stare zaveze

100 EUR POPUSTA!
Od1.130 €
100 EUR POPUSTA!
Od1.130 €
8. septembra, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

4311

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

6 dni
Odhodi: 08.09. 2024 - 13. 09. 2024
Max potnikov: 45

100 EUR POPUSTA ZA PRIJAVO DO 31. JANUARJA!

Strokovno vodstvo: biblicist dr. Samo Skralovnik

 

 

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

08.09.2024 – 13.09.2024 45 oseb 1.130 EUR 24026

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: letalski prevoz z nizkocenovnim letalskim prevoznikom z vključeno ročno prtljago in dodatno prtljago do 10kg, letališke in varnostne pristojbine, prevoz z avtobusom po programu v Jordaniji, 5 polpenzionov v hotelih 3*/ 4* (dvoposteljne sobe, TWC), vožnja z jeepi po puščavi, 1 x kosilo med Beduini, stroški izdelave vize, ogledi in vstopnine po programu, duhovno in strokovno vodstvo, lokalni vodnik, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.
  • Doplačila (na licu mesta): obvezne napitnine za šoferja, lokalnega vodnika in v hotelih 40 EUR.

Možna doplačila

  • Možna doplačila: enoposteljna soba 185 EUR, check-in prtljaga cca. 60 EUR, transfer od/do letališča cca. 60 EUR, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini 13,30 EUR.

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 300 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Dunaj – Aman

Zbor potnikov na letališču na Dunaju (možnost organiziranega transferja). Popoldanski polet v AMMAN. Po pristanku vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Aman – Madaba – Gora Nebo – Mrtvo morje – Betanija – Aman

Po zajtrku se odpravimo v MADABO, mesto z največ krščanskega prebivalstva v vsej deželi, slovi pa tudi po antičnih mozaikih in številnih najdbah. V cerkvi sv. Jurija si ogledamo mozaik z najstarejšim zemljepisnim prikazom Svete dežele, obiščemo katedralo sv. Teodorja, cerkev sv. Apostolov ter rimski forum. Naslednji postanek je na gori NEBO (maša), od koder je Mojzes zrl na »obljubljeno deželo«. Pred nami se kot na dlani razprostirata jordanska dolina in Palestina. Vožnja do obale MRTVEGA MORJA, najbolj slanega in najnižje ležečega morja na svetu. Kosilo ter prosto za kopanje in uživanje v zdravilni, z mineralnimi snovmi bogati morski vodi. Sledi obisk BETANIJE, kraja ob reki Jordan, kjer je pred 2000 leti Janez Krstnik krstil Jezusa. Povratek v Aman. Večerja in nočitev v hotelu. Maša v dogovoru z duhovnim vodjem.

3. dan: Aman – Mukawir – Wadi Mujib – Karak – Petra

Po zajtrku nas iz Amana pot najprej vodi do nekdanje Herodove trdnjave MUKAWIR (Maheront), kjer je bil obglavljen sv. Janez Krstnik. V nadaljevanju poti nas navduši slikovita pokrajina presunljivih naravnih lepot in kanjonov, kot je WADI MUJIB (panoramski pogled na čudovito pokrajino). Pot nadaljujemo v osrednji del Jordanije, deloma po slikoviti Kraljevi cesti, stran od ustaljenih turističnih poti. V antiki je tod vodila osrednja pot med Sirijo in Črnim morjem, po kateri so stoletja potovale karavane trgovcev, romarjev, križarjev, … Še ogled mogočne križarske trdnjave KARAK in njenih podzemnih labirintov. Nadaljevanje poti na jug do starega rdečega mesta PETRA, ki še danes velja za eno od svetovnih čudes in največjo antično znamenitost Jordanije ter Bližnjega vzhoda.  Večerja in nočitev v hotelu. Maša v dogovoru z duhovnim vodjem.

4. dan: Petra

Zajtrk. V PETRO, nekdanjo prestolnico Nabatejcev, prispemo peš ali na konju po ozki dolini, ki je bila vedno težko dostopna in zato dolgo pozabljena za zunanji svet. V obdobju razcveta kraljevine so sem vodile trgovske poti, po katerih so tovorili indijsko svilo, začimbe in drugo blago. Sprehod po rožnato-rdeči soteski je prav posebno doživetje. Za vsakim korakom odkrivamo nov tempelj, novo pisano pročelje grobnic, mozaike, stara bivališča, gledališče, … Večerja in nočitev v hotelu. Maša v dogovoru z duhovnim vodjem.

5. dan: Petra – Wadi Rum – Aman

Po zajtrku se poslovimo od rdečih gora in se odpravimo do slikovite puščave WADI RUM. Legendarni Lawrence Arabski je v to okolje postavil del svojega romana »Sedem stebrov modrosti«. Naseljevalo jo je več kultur, svoj pečat pa so pokrajini zapustili Nabatejci. Ogledamo si razvaline nabatejskega templja Rabela II., ostanke rimskega akvadukta in izvir, poimenovan po Lawrencu Arabskem, ter druge zanimivosti. Vrhunec doživetja bo zagotovo vožnja z džipi po prostrani, gorati, s soncem ožarjeni puščavi, kjer občudujemo kamnite slike in tamudske napise. Vožnja nazaj v Aman. Večerja in nočitev. Maša v dogovoru z duhovnim vodjem..

6. dan: Aman – Dunaj – Slovenija  

Zajtrk. Dopoldan namenimo ogledu prestolnice Jordanije AMAN, ki se razteza na sedmih gričih in nam že po izgledu da vedeti, da je še na začetku prejšnjega stoletja bila le majhna vas. Danes je imenitna moderna prestolnica, mesto, ki ga krasijo bele hiše in bogate palače, trdnjava, rimsko gledališče, tržnica, stojnice s kebabom in svežimi sokovi, dobrodušni ljudje,… Na citadeli občudujemo ostanke antične in arabske arhitekture, v mestu pod njo pa odlično ohranjeno rimsko gledališče. Maša. Čas do odhoda izkoristimo za nakup spominkov, kosilo, sprehod, … Maša v dogovoru z duhovnim vodjem. Transfer na letališče ter polet na Dunaj. Po pristanku možnost organizacije transferja v kraje odhoda.

 

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1