SEJEM CVETJA in RILKEJEVA POT

0
RAZPRODANO!
Od59 €
RAZPRODANO!
Od59 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

4469

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

1 dan
Odhodi: 8.3.2024
Pordenone

Agencija Aritours vas vabi na izlet ob dnevu žena

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
8.3.2024 45 oseb 59 € RAZPRODANO

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine, vstopnina za razstavo Ortogiardino, zunanji ogledi po programu, strokovno vodstvo, organizacija in izvedba izleta, nezgodno zavarovanje in DDV.

Način plačila:

  • 20 EUR ob prijavi, ostalo do teden dni pred odhodom

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija - Pordenone - Devin - Sesljan

Sejem cvetja in vrtov Ortogiardino v kraju Pordenone je ena najpomembnejših prireditev v severni Italiji za strokovnjake in ljubitelje rož, rastlin in vrtnarjenja. Že 43 let je namenjen drevesničarjem, pridelovalcem cvetja, zelenjave, čebulic, semen, proizvajalcem in trgovcem opreme, izdelkov za nego vrtov, opreme za vrtove in parke, zunanje pohištvo, dekoracije… Istočasno poteka 11. festival vrtov, ki predstavlja najboljše vrtne zamisli in kreacije. Novost v letu 2024 pa je Cucinare, razstava kakovostne hrane in vina. Celoten paviljon ob osrednjem vhodu je namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov iz agroživilske verige s posebnim poudarkom na tipičnih izdelkih, kakovostnih vinih in craft pivih. Razstavne prostore bodo obkrožale degustacije, srečanja in show cooking.

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja mimo Sežane v Italijo do sejmišča v Pordenone. Ogled razstave Ortogiardino. Med povratkom se ustavimo v Sesljanskem zalivu pri gradu Devin. Prav tam se je dogajala zgodba mlade lepotice, ki jo je opisal Prešeren v pesmi Lepa Vida. Sprehod po slikoviti poti po kraškem robu nad visokimi pečinami med Devinom in Sesljanom, ki nudi izjemne poglede. Poimenovana je po slavnem pesniku Rilkeju, ki je tam preživljal počitnice, zato bomo prebrali kakšno njegovo pesem. Za konec pa v enem izmed gostišč poskrbimo za želodčke in nazdravimo za dan žena.  

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1