CAMINO DE SANTIAGO

100 EUR POPUSTA!
Od1.090 €
100 EUR POPUSTA!
Od1.090 €
6. septembra, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3451

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

7 dni
Odhodi: 6.09.2024 – 12.09.2024
Max potnikov: 40
Za zgodnjo prijavo do 31. januarja vam agencija Aritours PODARJA 100 € popusta!

 

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
06.09.2024 – 12.09.2024 40 oseb 1090 € 2422
06.09.2024 – 12.09.2024 30 oseb 1190 € 2422

Za zgodnjo prijavo do 31. januarja vam agencija Aritours PODARJA 100 € popusta!

V ceno je vključeno

  • letalski prevoz z vključeno prtljago, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 3* na osnovi polpenziona, avtobusni prevoz, strokovno in duhovno vodstvo, nezgodno in zdravstveno zavarovanje ter DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 210 EUR, morebitne vstopnine cca. 20 evrov (vodniku na poti), zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 13,30 EUR (za osebe starejše nad 75 let 19,95 EUR).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 300 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% vrednosti aranžmaja (v primeru dokumentirane višje sile).

Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Pamplona

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev, vožnja do enega od bližnjih letališč ter polet v Španijo. Po pristanku vožnja do hotela v Pamploni ali okolici, večerja in nočitev.

2. dan:Saint Jean Pied de Port – Pamplona

Zajtrk in maša. Nato odhod proti izhodiščni točki naše pešpoti – kraju JEAN PIED DE PORT, ki leži v le nekaj kilometrov od francosko-španske meje in kjer se uradno začenja »francoski« Camino de Santiago. Na poti nas spremlja zanimiva pirenejska pokrajina in veliko drugih romarjev, ki tu začenjajo vsak svoj Camino. Popoldne prispemo nazaj v PAMPLONO. Večerja in nočitev v hotelu.

 

3. dan:Pamplona – Santo Domingo – Burgos

Zajtrk. Ogled starega mestnega jedra s katedralo. Po maši pričnemo z našo hojo, ki smo jo sedaj že dobro navajeni. Kot vedno in na vsej poti bo vedno nekje v bližini avtobus, tako da tisti, ki se morda na določen dan ne bi počutili dovolj pripravljene za hojo, lahko uporabijo avtobus. Ogledamo si tudi stari del mesta in katedralo v mestecu Santo Domingo. Končni cilj dneva pa je BURGOS, ki je znan kot zibelka Kastilije. Zvečer se lahko sprehodimo po eni najlepših promenad Paseo del Espolon. Večerja in nočitev.

4. dan: Burgos – Leon

Po zajtrku si ogledamo mogočno gotsko katedralo, kjer je danes pokopan španski narodni junak El Cid. Z avtobusom se nato odpeljemo do izhodišča, kjer bomo začeli s hojo. Spet izberemo zanimiv del poti med polji, mimo manjših slikovitih vasic. Po končani etapi nas avtobus odpelje do hotela v LEONU, ki je bil vedno pomembna postojanka na Caminu. Počitek, večerja in nočitev.

5. dan:Leon – Ponferada

Zjutraj obiščemo lepo gotsko stolnico, poleg tega je pomemben tudi panteon leonskih kraljev v baziliki svetega Izidorja. Sledi pot do Cruz de Fierra. Spet se odpravimo na pot, medtem spoznavamo okolico, vasice, imamo čas za premišljevanje, pogovor s soromarji in molitev… Naš cilj je mesto PONFERADA, kar pomeni železni most. Ta je bil zgrajen konec 11. stol. v pomoč romarjem pri prečkanju reke. Počitek, večerja in nočitev.

6. dan:Ponferada – Santiago de Compostela

Zjutraj si ogledamo mesto, nato pa je pred nami še zadnji odsek poti do Santiaga. Imena mnogih krajev in vasic nas bodo spominjala na romarsko pot ali občutke romarjev, ki so nekoč hodili skoznje. Pred koncem poti se mnogi tudi okopajo v rečici ali potoku, da tako čisti stopijo v »novi Jeruzalem«. Iz Monte do Goza prvič zagledamo prelepo katedralo in se razveselimo kot nekoč, ko so zagledali tega »kralja romarjev«. Po prihodu si katedralo tudi ogledamo. Večerja in nočitev.

7. dan:Santiago de Compostela – Slovenija

Zajtrk. Dopoldanski ogled mesta, ki je bil za Jeruzalemom in Rimom tretje najpomembnejše romarsko mesto srednjeveške Evrope. Tudi Slovenci so že nekoč radi romali v »Kompostelje«. Mesto se poleg katedrale ponaša s škofijsko palačo, drugimi lepimi palačami, prijetnimi tlakovanimi uličicami… Po maši se odpravimo proti letališču in poletimo proti enemu od okoliških letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v kraje odhoda.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1