Romarske počitnice v Dalmaciji

USPEŠNICA!
Od599 €
USPEŠNICA!
Od599 €
23. septembra, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

4500

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 23. 9. 2024 - 27. 9. 2024
Max potnikov: 45
Z veliko Aritoursovo družino na 10. tradicionalne romarske počitnice v Dalmaciji

DUHOVNO VODSTVO: MARIBORSKI NADŠKOF METROPOLIT MSGR. ALOJZIJ CVIKL.

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
23.09.2024 – 27.09.2024 45 oseb 599 EUR 2415

Za zgodnjo prijavo do 31. januarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 3 polpenzioni in 1 polni penzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), ladijski izlet s kosilom, obisk vinsk kleti z degustacijo, kosilo v restavraciji, lokalni vodnik v Splitu in Šibeniku, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • Možna doplačila: enoposteljna soba 100 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 9,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,10 EUR).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo ne glede na število prijavljenih oseb

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti

Odstopnina

  • 5% vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Sinj – Primošten

Odhod avtobusov iz dogovorjenih krajev v jutranjih urah ter vožnja na Hrvaško. Že na poti proti Dalmaciji se pozdravimo s »starimi in novimi« soromarji. Avtocesta nas čez Liko vodi v središče Cetinske krajine SINJ, enega najpomembnejših hrvaških duhovnih središč. V osrčju starodavnega mesteca se v baziliki nahaja čudodelna podoba Sinjske Gospe. Zgodovinski viri poročajo, da so maloštevilni domačini leta 1715 premagali močno turško vojsko, zasluge za to veliko zmago pa pripisujejo Sinjski Mariji. V spomin na ta dogodek se v mestu odvija viteški turnir imenovan “Sinjska alka”, ki poteka pred praznikom Marijinega vnebovzetja. Tisoče Dalmatincev, med njimi tudi številni zdomci, pa naslednji dan slovesno ponesejo čudodelno podobo v procesiji po mestnih ulicah. Po maši prosto za kavico ter nakup spominkov in že smo na poti na obalo Jadranskega morja. Naš cilj je priljubljeno turistično obmorsko središče PRIMOŠTEN, ki nas bo navdušilo s svojo slikovito lego, kristalno čistim morjem, dišečimi borovimi gozdički in mnogimi sprehajalnimi potmi. Ob prihodu si privoščimo skok v morje, nato pa nas že čaka večerja in nočitev.

2. dan:Primošten – Trogir – Primošten

Po jutranji telovadbi na plaži in zajtrku vožnja v TROGIR. Mesto, uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine, je ena najočarljivejših destinacij na hrvaški obali z bogato zgodovinsko preteklostjo. Srednjeveško jedro leži na otoku med celino in večjim otokom Čiovo, s katerim ga povezujeta mostova na obeh straneh. Sprehod po slikovitih uličicah mimo cerkve sv. Barbare, dominikanskega samostana, velike Čipikove palače … do katedrale sv. Lovrenca. Gradnja le-te se je začela okoli leta 1200 in končala šele v začetku 17. stol., zato so prisotni številni arhitekturni slogi in motivi. Katedrala je posvečena tudi sv. Janezu Trogirskemu, ki je zaščitnik mesta, njegova grobnica in kapela pa se nahajata znotraj katedrale. Po maši prosto za kavico, nato pa se vrnemo v hotel na kosilo. Prosto popoldne za druženje in kopanje, lahko pa se podate na fakultativni izlet. Peš se odpravimo na bližnji hrib Gaj, ki se dviga nasproti Primoštena. Na vrhu hriba, približno uro hoda od hotela, od leta 2017 stoji 17m visok spomenik črne Marije. Kolosalni kip primoštenske Gospe Loretske, težak kar 45 ton in prekrit z zlato-srebrnim mozaikom, gleda proti mestu in spominja na visok svetilnik. Z razgledne ploščadi se ponudi prekrasen razgled na Primošten in šibeniški arhipelag v ozadju. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. dan:Primošten – otok Zlarin (ladijski izlet) – Primošten

Po zajtrku se z ladjo odpravimo na izlet na otok ZLARIN, ki je imel v preteklosti pomembno strateško vlogo, saj je ščitil vhod v morski kanal sveti Ante ter bil tako »angel varuh« Šibenika. Med plovbo poskrbimo, da ne bo manjkalo dobre kapljice, petja in veselega razpoloženja. Izkrcamo se v edinem naselju na otoku, ki je izredno očarljiv kraj, primer tipičnega dalmatinskega mesteca s kamnitimi hišami, ozkimi ulicami in značilnim cerkvenim zvonikom. Maša v župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja, v kateri hranijo relikvije sv. Fortunata, ki je zavetnik otoka. Zlarin imenujejo tudi otok koral, saj so bili Zlarinjani v preteklosti znani kot odlični lovci na korale, ki so jih iskali in nabirali vse od Kvarnerja pa do Boke Kotorske. Še danes na otoku delujeta dve prodajalni koral in muzej, kjer si lahko v prostem času ogledate tradicionalni način obdelave rdečih koral. V eni od gostilnic na otoku si privoščimo kavico, kosilo pa nam tokrat pripravijo kar na ladji. Po povratku na kopno preostanek popoldneva preživimo na plaži. Po večerji sledi tradicionalni glasbeno in plesno obarvan družabni večer vesele družine Aritoursovih romarjev. Nočitev.

4. dan: Primošten – Split – Primošten

Po zajtrku in jutranji telovadbi vožnja v SPLIT, največje in najpomembnejše središče Dalmacije. Mesto, ki se je razvijalo že od 3. stol. okoli ogromne Dioklecijanove palače, ki je eden najbolje ohranjenih spomenikov rimske arhitekture v svetu, in kasneje katedrale sv. Duja, s številnimi cerkvami, gotskimi stavbami, palačami, muzeji, galerijami ter tipičnim življenjskim utripom velikega sredozemskega pristanišča, izžareva napremagljivo privlačnost in očarljivost. Po maši se sprehodimo skozi staro mestno jedro in po znameniti splitski rivi. Prosto za samostojno raziskovanje mesta, kavico, kosilo … Dalmacija je med drugim tudi dežela odličnega vina, v kar se prepričamo v eni od vinskih kleti, kjer nam pripravijo pokušino lokalne žlahtne kapljice. Povratek v hotel ter prosto za kopanje, druženje, nakup spominkov … Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan:Primošten – Šibenik – Slovenija

Po zajtrku se poslovimo od prijaznih gostiteljev in se odpeljemo v ŠIBENIK, najstarejše mesto na Jadranu, ki nas navduši s svojo arhitekturo ter prijetno atmosfero. Med sprehodom občudujemo glavne mestne znamenitosti, posebno pozornost pa namenimo katedrali sv. Jakoba, kjer nas čaka zadnja skupna sv. maša. Katedrala sicer predstavlja edinstven spomenik evropske sakralne arhitekture in je zaradi svoje izjemnosti uvrščena tudi na UNESCOV seznam dediščine. Še nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta in nakup spominkov, lahko pa le ob osvežilni pijači uživate v poznopoletnih sončnih žarkih v enem izmed številnih barov, ki se nahajajo v samem mestnem jedru. Na poti proti domu si privoščimo še zadnje skupno kosilo in ob njem podoživimo spomine preteklih dni ter si ob slovesu skupaj rečemo: »Ponovno na snidenje v prihodnjem letu!« 

Ne pozabite na plesne čevlje, kopalke, pohodniško – športno obutev ter dobro voljo!

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1