Riž z granatnim jabolkom

RIŽ Z GRANATNIM JABOLKOM: jed je enostavna, zelo okusna, barvita, zdrava in uporabna kot samostojna ali kot priloga. Dobro se poda k beli ribi ali mesu nežnega okusa.

Sestavine za 2 osebi: 150 g riža, 1 mala čebulica, 3 cele klinčke, 1 veliko granatno jabolko

Granatna jabolka so izredno cenjena zaradi semen, bogatih z antioksidanti, vsebujejo pa tudi zelo veliko vitaminov C, B2 in B3 ter rudnin, kot sta kalij in fosfor. Izberite veliki sadež s tanko kožo temno rubinaste barve, ga prerežite, iz polovice izluščite semena, iz druge polovice pa stisnite sok.

Riž popražite na malo maščobe, zalijte z vodo, solite in dodajte celo čebulico v katero ste vtaknili klinčke. Skuhajte tako da je riž čvrst in sipek. Na olivnem olju rahlo popražite zrna granatnega jabolka, nato jih pomešajte z rižem in zalijte s stisnjenim sokom. Tega dodajte po okusu.

Dober tek.

Slavičin namig: v spodnjem videu prikaz kako najlažje olupite granatno jabolko.