TURČIJA »Po poteh sv. Pavla«

Večletna uspešnica!
Od1.090 €
Večletna uspešnica!
Od1.090 €
30. septembra, 2022
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

1876

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

7 dni
Odhodi: 30.09. 2022 - 06. 10. 2022
Max potnikov: 40

Aritours vas vabi na romanje v Malo Azijo

TURČIJA »Po poteh sv. Pavla«

duhovni vodja: p. dr. Martin Kmetec, izmirski nadškof in metropolit

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
30.09.2022 – 06.10.2022 40 oseb 1.090,00 € 2221
30.09.2022 – 06.10.2022 30 oseb 1.190,00 € 2221

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 6 polpenzionov in 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe, TWC), vsi ogledi in vstopnine po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • Doplačila: obvezne napitnine za šoferja in vodnika 25 EUR po osebi. Vožnja z ladjo po Bosporju z večerjo in glasbo: cca 35 EUR po osebi.
  • Možna doplačila: enoposteljna soba 120 EUR, ob zadostnem številu prijav organiziramo transfer na letališče in nazaj.

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 300 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti

Odstopnina

  • 50 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Izmir – Kusadasi

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in polet preko Istanbula v IZMIR. Danes tretje največje mesto v Turčiji se je v antiki imenovalo Smirna. Od nekoč tako pomembnega mesta je ohranjenih le nekaj ostankov v arheološkem mestu, ki si ga ogledamo. Maša v cerkvi sv. Polikarpa. Vožnja v Kusadasi. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Efez – Kusadasi

Zajtrk. Celodnevni ogled EFEZ-a, ki ga upravičeno prištevamo k enemu od sedmerih svetovnih čudes. Najbolje ohranjeno antično mesto je dve leti gostilo sv. Pavla, ki je tukaj zapustil močno krščansko skupnost, v tistem času pa je mesto veljalo tudi za eno od petih najpomembnejših v rimskem imperiju. S kamni tlakovane ulice nas popeljejo do slavnih svetišč, gledališča, knjižnice, palače in stanovanjskih zgradb. Tu je bil leta 431 tretji ekumenski koncil. Seveda ne smemo pozabiti, da je tukaj deloval tudi apostol Janez, kateremu je posvečena bazilika, ki jo obiščemo v Seldžuku. Po izročilu je svoja zadnja leta tukaj preživela Božja Mati Marija. Zapeljemo se na hrib nad mestom, kjer so odkrili hišo v kateri bi naj Marija živela. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Kusadasi – Hierapolis – Pamukkale

Po zajtrku vožnja do antičnega mesta HIERAPOLIS, ki ga je dal zgraditi kralj Pergamon Eumenes II. V 1. stol. je bilo mesto zaradi potresa porušeno, najpomembnejši arheološki ostanki pa nam pričajo o bogastvu v helenističnem in bizantinskem obdobju. Sprehod čez antično mesto, kjer je v časih zgodnjega krščanstva živel in umrl tudi apostol Filip. Krajša vožnja v PAMUKKALE, kjer se kot bela čipka razgrnjena po pobočju bohoti kamenina, ki jo prinaša iz globin topla voda. Sprehod med bazenčki in ob slavnem rimskem kopališču. V bližini na križišču glavnih poti je LAODIKEA, eden izmed krajev sedmerih cerkva, kjer so arheologi šele začeli z odkopavanjem. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Pamukkale – Filadelfija – Pergamon

Zajtrk. Pot nadaljujemo po rodovitni vinorodni pokrajini v nekdanjo FILADELFIJO, današnji Alasehir. Sprehod med ostanki bizantinske bazilike. V Razodetju je zapisano »Vem za tvoja dela. Glej, pred tabo sem na stežaj odprl vrata, ki jih nihče ne bo mogel zapreti.« Popoldan prispemo v antični PERGAMON, glavno mesto antične Male Azije in nekdanje grško središče znanosti in umetnosti, kjer se je nahajala ena od treh največjih knjižnic antičnega sveta. Tudi to je eno od sedmih mest Janezovega razodetja. Ogled slikovite in lepo ohranjene akropole nad sodobnim mestom. V bližnjem Galenovem zdravilišču Asklepion nam bo razodeto, kako so zdravili v antiki. Ogledamo si tudi »Rdečo baziliko«, znotraj katere je nekoč stala cerkev, ena od sedmih cerkva razodetja. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan:Pergamon – Bursa – Istanbul

Zajtrk. Nadaljevanje poti do BURSE, glavnega mesta nekdanjega otomanskega cesarstva. Ob vznožju gore Olympus je ob Marmarskem morju zraslo veliko mesto. Ogledamo si znamenito zeleno mošejo in mavzolej Mehmeda I. Še vožnja do Istanbula. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: Istanbul

Dan namenjen spoznavanju ISTANBULA, večmiljonske metropole razlićčnih narodov in veroizpovedi.  Mesto je bilo usnovano že v 7. st. pr. Kr., kmalu pa je postalo zelo pomembno zaradi strateške lege med Marmarskim in Črnim morjem, saj so tod vodile pomembne trgovske poti. Po razdružitvi Rimskega imperija ga je Konstantin leta 330 poimenoval »Novi Rim«. Največji razcvet je doživelo v času cesarja Justinijana in prav iz tistega obdobja so tudi ohranjene največje znamenitosti. Ogled Modre mošeje, palače Topkapi, podzemnih cistern, bazilike sv. Modrosti-Haghia Sophia…, Popoldan sprehod po pokritem bazarju Kapali Čaršija, kjer so nakopičene ogromne količine zlata, srebra, usnja…. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan:Istanbul – Slovenija

Po zajtrku možnost še za individualne oglede, nato sledi vožnja na letališče ter polet v Ljubljano. Obrok na letalu.

Vse dni romanja bo maša v dogovoru z strokovnim vodjem.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1