Z IZO V VELIČASTEN ISTANBUL

NOVO!
Od639 €
NOVO!
Od639 €
9. novembra, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

4125

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

4 dni
Odhodi: 09. 11. 2024 - 12. 11. 2024
Max potnikov: 30

»Istanbul, mesto, ki me je očaralo in začaralo tako na hitro, da sploh ne vem, kdaj in kako se je zgodilo. Mesto, kjer preteklost, prihodnost in sedanjost soobstajajo hkrati. Obožujem pogled na od sonca obsijan Istanbul in na Bospor, ki mu leži pod nogami in ga deli na Evropo in Azijo, in po katerem drsijo ladje z vseh morij, mesto, ki se danes dramatično širi in spreminja, kjer živi po neuradnih ocenah dvajset milijonov ljudi. Ali ste vedeli, da so danes prave vladarice Istanbula mačke? Vabim vas, da skupaj z menoj odkrivate koščke veličastnega Istanbula, Bizanca, Konstantinopla, Carigrada, njegove zgodbe skozi njegove ljudi, barve, vonjave in zvoke.

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
09.03.2024 – 12.03.2024 40 oseb 639,00 EUR 24351
09.03.2024 – 12.03.2024 30 oseb 679,00 EUR 24351
09.11.2024 – 12.11.2024 40 oseb 639,00 EUR 24352
09.11.2024 – 12.11.2024 30 oseb 679,00 EUR 24352

V ceno je vključeno

  • povratna letalska karta Ljubljana – Istanbul – Ljubljana, avtobusni prevoz in transferji v Turčiji po programu, 3 nočitve z zajtrkom v hotelu 4* (dvoposteljne sobe), vožnja z metrojem, slovenski vodnik, lokalni vodnik, organizacija in izvedba potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • vstopnine (skupaj cca. 30 EUR), 2x večerja v tipični turški restavraciji in 1 x vožnja z ladjo, večerjo in folklornim programom (skupaj cca. 90 EUR), transfer do letališča in nazaj, enoposteljna soba 100EUR, zavarovanje z asistenco v tujini.

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 250 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Ljubljana – Istanbul – Taksim

Zbirališče potnikov na letališču JP Ljubljana in jutranji polet proti ISTANBULU. Po prihodu v Istanbul sledi panoramska vožnja z avtobusom po ZLATEM ROGU, za prvi vtis o edinem mestu, ki se razteza na dveh celinah. Transfer do hotela in nastanitev. Ulica ISTIKLAL je najznamenitejša in najbolj obljudena ulica Taksima, ki je hkrati center sodobnega Istanbula. Sprehod do središča TRGA TAKSIM, ki ga krasi spomenik revolucije v čast Gazi Mustafi Kemalu Atatürku, prvemu predsedniku sodobne republike Turčije. V »šoping« ulici Istiklal, ki je polna modernih nakupovalnih centrov, trgovin, restavracij, slaščičarn, nočnih lokalov, bo v naslednjih 3 dneh na voljo tudi dovolj prostega časa za samostojni potep ali nakupovanje. Večerja v tipični turški restavraciji (doplačilo).

2. dan:Hagija Sofija – Modra mošeja – hipodrom – cisterne – folklorni večer in vožnja z ladjo po Bosporju

Zajtrk. Ta dan nas čaka odkrivanje antične metropole, predhodnice današnjega mesta. Podamo se na ogled arheoloških in arhitekturnih ostankov grško-rimskega BIZANCA. Z ogledi začnemo na HIPODROMU, ki je predstavljal srce starega Bizanca in ga še danes krasijo antični stebri ter monumentalen egipčanski obelisk. Blizu se nahajajo nekdanje CISTERNE, ki so hkrati spomenik Justinijanove dobe. Sledi obisk znamenite Justinijanove mojstrovine HAGIJE SOFIJE, ki se ponaša z veličastno kupolo in je stoletja veljala za največjo cerkev krščanskega sveta. Kasneje je bila spremenjena v mošejo, danes pa ta vrhunec bizantinske umetnosti v vlogi muzeja navdušuje obiskovalce s svojo jasno in preprosto arhitekturno zasnovo. Obiščemo še mogočno MODRO MOŠEJO, ki predstavlja vrhunec turškega stavbarstva. Arhitekturno se mošeja močno naslanja na sosednjo, tisoč let starejšo cerkev Hagija Sofija. Nad zgradbo se dviga šest minaretov, kar je edinstveno v vsem islamskem svetu. Po končanih ogledih vrnitev v hotel. Nekaj prostega časa za samostojni potep ali čas za osvežitev in krajši počitek v hotelu, saj nas zvečer čaka vožnja z ladjo po Bosporju, z večerjo in bogatim folklornim programom (trebušne plesalke, folklora iz različnih delov Turčije). Z ladje bomo lahko opazovali nepozabno veduto večmilijonskega mesta na dveh celinah (doplačilo). Transfer v hotel in nočitev.

3. dan:stolp Galata – trg začimbnic/egipčanski bazar – Grand bazar

Po zajtrku sprehod po glavni ulici Taksima Istiklal do pompoznega STOLPA GALATA, ki je bil zgrajen sredi 14. stol. in je bil dolgo najvišja zgradba v Istanbulu. Možnost vzpona na stolp (doplačilo). Pot nadaljujemo preko Galata mosta polnega ribičev, ki tukaj vsakodnevno ribarijo, ponovno v stari del Istanbula. Pomešamo se med množico domačinov in se prepustimo zapeljivim vonjavam čaja, začimbnic in dišavnic, ki se širijo po prepletenih ulicah EGIPČANSKEGA BAZARJA oz. BAZARJA ZAČIMB. Nekaj prostega časa za nakup začimbnic, suhega sanja,… Za konec dneva pa nas čaka obisk več kot 500 let stare Velike tržnice oz. GRAND BAZARJA, ki še vedno velja za enega največjih pokritih bazarjev na svetu. Veliki bazar ima vsega skupaj 60 ulic, kjer je več kot 5000 trgovinic, 60 restavracij, 18 vodnjakov, 12 mošej. Če ste dobri v barantanju, bo Veliki bazar raj za vas, sploh če imate radi preproge, usnjene izdelke, keramiko, zlatnino, spominke ali odlične kopije oblačil svetovno znanih oblikovalcev. Prosto za samostojne nakupe, barantanje, kavico, sveže stisnjene sokove pomaranč ali granatnih jabolk. Ob dogovorjeni uri sledi povratek v hotel. Večerja v Čiček pasaži.

4. dan: palača Dolmabahce – nakupovanje – Ljubljana

Po zajtrku se s kultno tirno vzpenjačo funikular spustimo v predel Kabataş ob obali Bosporja in se sprehodimo mimo arene BJK Vodafone Park, kjer domuje klub Beşiktaş, do veličastne palače DOLMABAHCE. Rezidenca zadnjih turških sultanov, kjer je kasneje domoval tudi Atatürk, je nenavadna mešanica orientalskih in evropskih vplivov. Navdušijo nas izjemne dimenzije in očarljiva lega ob morju ter bogastvo materialov, iz katerih je palača zgrajena. Po ogledu palače sledi vožnja v eno izmed najnovejši nakupovalnih središč. Prosti čas za nakupe. Ob dogovorjeni uri nas čaka le še transfer na letališče in polet proti domu.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1