SALZBURG in WOLFGANG SEE

ZAGOTOVLJEN ODHOD!
Od179 €
ZAGOTOVLJEN ODHOD!
Od179 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

4354

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

2 dni
Odhodi: 16.-17.12.2023
Max potnikov: 45

SALZBURG in WOLFGANG SEE

MARIA PLAIN, OBERNDORF, STROBL in ST. WOLFGANG

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
16 do 17.12.2023 45 oseb 179 EUR 23711

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, predornine, parkirnine, 1 polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vožnja z ladjico, zunanji ogledi, organizacija in izvedba izleta, strokovno vodstvo, nezgodno zavarovanje in DDV

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 30 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,60 EUR).

Način plačila:

  • 50 EUR ob prijavi, preostanek do odhoda.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan:Slovenija – Maria Plain – Salzburg

V jutranjih urah odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev ter vožnja v sosednjo Avstrijo v SALZBURG. Na ruševinah rimskega mesta Iuvavum je sv. Rupert konec 7. stoletja postavil temelje današnjega mesta, ki zaradi lepih cerkva, privlačnih trgov, razkošnih fontan, prelepih palač in ne nazadnje zaradi slavnega domačina skladatelja Mozarta, sodi med najbolj obiskana evropska mesta. Od tod se je širila krščanska vera tudi med naše prednike v Karantanijo in na obalo Blatnega jezera. Najprej se zapeljemo na hrib nad mestom, kjer stojita starodavni benediktinski samostan in romarska bazilika MARIA PLAIN, v kateri hranijo milostno podobo Matere Božje, ki izvira iz tridesetletne vojne. Tukaj se je Anton Martin Slomšek pripravljal na škofovsko posvečenje, ki ga je prejel 5. julija 1846 v salzburški stolnici. Po maši se spustimo v mesto in si med sprehodom po vedno živahnih mestnih ulicah in lepih trgih ogledamo glavne znamenitosti: stolnico, frančiškansko cerkev z znamenito Pacherjevo »Madono«, pokopališče in opatijo sv. Petra, Mozartovo rojstno hišo, staro apoteko in Florjanov vodnjak, prisluhnemo znameniti igri zvonov Glockenspiel ter občudujemo čudoviti park Mirabell (zunanji ogledi). Čudovito okrašeno mesto, tisočero raznobarvnih lučk, pravljično okrašene stojnice z darili in dišečimi dobrotami, zvoki božičnih melodij in še marsikaj lepega ustvari praznično vzdušje, ki se ga naužijemo v polni meri. Prosto za sprehod med bogato založenimi stojnicami, kozarček kuhanega vina, vročo čokolado ali znamenite Mozartove kroglice. Lahko se vzpnete tudi na hrib nad mestom, kjer kraljuje mogočna trdnjava Hohensalzburg. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Oberndorf – St. Wolfgang – Strobl – Slovenija

Po zajtrku se najprej zapeljemo do vasice OBERNDORF. Ogled spominske kapele, ki stoji na mestu nekdanje cerkve, v kateri je bila prvič zaigrana Sveta noč. Leta 1818 so v tem majhnem kraju na božični večer prvič poslušali božično himno, ki jo je uglasbil Franz Xaver Gruber, besedilo zanjo pa je spisal domači kaplan Mohr. Pot nadaljujemo do slikovite vasice ST. WOLFGANG, kjer si ogledamo istoimensko cerkev z znamenitim Pacherjevim oltarjem in hotel Pri belem konjičku, kjer je Ralf Benatzky napisal slavno istoimensko opereto; Angel iz Wolfgangseeja s svojimi čarobnimi božičnimi napevi pa nam pričara polno božično vzdušje. Božični sejem ponuja obilico spominkov, poslastic, napitkov,… Prosto za kosilo, kavico, … Sledi vožnja z ladjico po jezeru do idilične vasice STROBL, ki jo v adventnem času imenujejo tudi vasica jaslic, saj mnoge hiše, gostišča, trgovine,… pripravijo in razkažejo svojo mojstrovino. Ne manjkajo niti žive jaslice z ovčkami in kozami ter jaslične figure v naravni velikosti. Pristno praznično vzdušje in bogato okrašene stojnice z domačimi dobrotami so pika na i našemu adventnemu popotovanju. Sledi le še vožnja proti domu, kamor prispemo v poznih večernih urah.

Prebrskajte naš katalog
Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1