BAVARSKA

VEČLETNA USPEŠNICA!
Od379 €
VEČLETNA USPEŠNICA!
Od379 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

4989

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

4 dni
Odhodi: 20.06.2024-22.06.2024
Max potnikov: 45
Aritours vas vabi na romanje v Nemčijo

ALTÖTTING (“nemški Lurd”), KIMSKO JEZERO, WIES, OBERAMMERGAU in GRADOVI LUDVIKA II. BAVARSKEGA

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
25.04.2024 – 27.04.2024 45 oseb 379 €  24261
20.06.2024 – 22.06.2024 45 oseb 379 €  2426

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestnine, predornine in parkirnine
 • 2 polpenziona v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC)
 • vožnja z ladjo po Kimskem jezeru
 • vstopnina v vse tri gradove Ludvika II. Bavarskega
 • lokalni avtobus do gradu Neuschwanstein
 • vsi zunanji ogledi po programu
 • strokovno in duhovno vodstvo
 • organizacija in izvedba romanja
 • nezgodno zavarovanje in DDV

Možna doplačila

 • 70 EUR enoposteljna soba
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 6,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,60 EUR)

Prijavnina

 • Prijavnina na pogodbo 18 eur.

Način plačila:

 • 150 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke.

Odstopnina

 • Odstopnino v vrednosti 5% potovanja vam nudimo v kolikor bi zaradi bolezni, smrti v družini ali višje sile potovanje morali odpovedati. Ob predložitvi uradnega pisnega potrdila vam vrnemo vsa vplačila, obdržimo le plačilo zavarovanja in administrativne stroške. Če se odločite zanjo, mora biti vplačana skupaj z akontacijo. Vsako naknadno sklepanje zavarovanja je neveljavno. Če potnik ne prične potovanja na dan, ki je določen kot začetek potovanja in tega pred začetkom ne odpove, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačil na osnovi plačane odstopnine.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Kimsko jezero – Ettal

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v Avstrijo in naprej mimo Salzburga v Nemčijo ter po razgibanem bavarskem podeželju do KIMSKEGA JEZERA (Chiemsee). Okoli leta 750 karantanski knez Borut pošlje svojega sina Gorazda in nečaka Hotimirja na otok, kjer sprejmeta krščansko vero. To za nas, Slovence, zgodovinsko dejanje je pozneje pomembno vplivalo na pokristjanjevanje naših prednikov. Z ladjico se zapeljemo na otok, kjer si ogledamo veličastni grad HERRENCHIEMSEE, ki ga je dal zgraditi kralj Ludvik II. Bavarski po vzoru baročnega dvorca v Versaillesu. Sprehod skozi razkošno opremljene sobane zaključimo v čudovitem francoskem parku s številnimi vodnjaki. Sledi vrnitev na kopno in nadaljevanje vožnje do vasice ETTAL, ki slovi kot zelo priljubljen romarski kraj. V veliki benediktinski opatijski cerkvi romarji častijo znameniti milostni kip »Ettalske Matere Božje«. Baziliko, zgrajeno v 14. stol., krasi mogočna kupola, narejena po zgledu Božjega groba v Jeruzalemu, freske slikarja Johanna Jakoba Tellerja, ki prikazujejo zgodovino samostana in cerkve, ter izjemno bogata baročna oprema. Tukajšnji benediktinci, ki so se v Ettal vrnili leta 1900, so znani tudi po izdelavi sladkega zeliščnega likerja »Ettaler«, ki ga boste lahko poskusili in tudi kupili. Po maši vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Neuschwanstein* – Wies – Linderhof

Zajtrk. Dan namenimo spoznavanju življenja in umetniškega ustvarjanja Ludvika II. Bavarskega. Najprej obiščemo NEUSCHWANSTEIN, pravljični grad, ki ga krasijo številni stolpiči, nas popelje v čas trubadurjev, vitezov, grajskih gospodičen in starih germanskih junakov. Sledi vožnja v WIES, kjer stoji ena najlepših rokoko cerkva na Bavarskem. Kraj je znan kot romarsko središče. Leta 1738 je Marija Lorry opazila solze v očeh trpečega Kristusa na sliki in od takrat naprej je to eno najbolj obiskanih božjepotnih svetišč v Nemčiji. Po maši se odpeljemo še v OBERAMMERGAU, ki je svetovno znan po pasijonskih igrah in odličnih rezbarskih mojstrovinah. Sprehod mimo edinstvenih, lepo poslikanih hišnih pročelij, lepe baročne župnijske cerkve in številnih trgovinic z značilnimi spominki. Sledi še ogled edinega Ludvikovega dokončanega dvorca LINDERHOF, ki ima deset soban, le te so okrašene v slogu francoskega rokokoja ter Venerino votlino in Mavrski paviljon. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

* Po programu je drugi dan načrtovan ogled gradu Neuschwanstein. Žal ogleda slednjega trenutno še ni mogoče zagotoviti. Velik del gradu je do pomladi 2024 zaradi obsežnih obnovitvenih del zaprt in so zato zelo omejene kapacitete za ogled, predvsem za skupine. V kolikor bo rezervacija za vašo skupino možna, bomo uredili ogled notranjosti gradu Neuschweinstein. V nasprotnem primeru se bo vstopnina obračunala pri končni ceni, grad Neuschwanstein pa si boste vseeno ogledali od zunaj.

3. dan:Oberammergau – Altötting – Slovenija

Po zajtrku se odpravimo v OBERAMMERGAU, ki je svetovno znan po pasijonskih igrah in odličnih rezbarskih mojstrovinah. Sprehod mimo edinstvenih, lepo poslikanih hišnih pročelij, lepe baročne župnijske cerkve in številnih trgovinic z značilnimi spominki. Po kavici vožnja mimo Münchna v ALTÖTTING, ki slovi kot eden najstarejših in najbolj priljubljenih Marijinih božjepotnih krajev v Evropi in ga poznamo tudi pod imenom »Nemški Lurd«. K čudodelni Marijini podobi v srebrni niši na oltarju v Milostni kapeli so skozi stoletja prihajali tako preprosti ljudje, kakor tudi plemiči, kralji in papeži. Po maši si ogledamo številne umetnine in zahvalne podobe, med ogledom glavnih mestnih znamenitosti pa se ustavimo tudi v kapucinski cerkvi na grobu sv. Konrada in v cerkvi sv. Ane. Sledi le še pot domov, kamor se vrnemo v nočnih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1