Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

BAVARSKA

RAZPRODANO
Od359 €
RAZPRODANO
Od359 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3929

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

4 dni
Odhodi: 14.09.2023-16.09.2023
Max potnikov: 45
Aritours vas vabi na romanje v Nemčijo

BAVARSKA

ALTÖTTING (“nemški Lurd”), KIMSKO JEZERO, WIES, OBERAMMERGAU in GRADOVI LUDVIKA II. BAVARSKEGA

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
14.09.2023 – 16.09.2023 45 oseb 359 €  RAZPRODANO
20.10.2023 – 22.10.2023 45 oseb 359 €   RAZPRODANO

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestnine in parkirnine
 • 2 polpenziona v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC)
 • vožnja z ladjo po Kimskem jezeru
 • vstopnina v vse tri gradove Ludvika II. Bavarskega
 • lokalni avtobus do gradu Neuschwanstein
 • vsi zunanji ogledi po programu
 • strokovno in duhovno vodstvo
 • organizacija in izvedba romanja
 • nezgodno zavarovanje in DDV

Možna doplačila

 • 60 EUR enoposteljna soba
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 6,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,60 EUR)

Prijavnina

 • Prijavnina na pogodbo 18 eur.

Način plačila:

 • 150 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke.

Odstopnina

 • Odstopnino v vrednosti 5% potovanja vam nudimo v kolikor bi zaradi bolezni, smrti v družini ali višje sile potovanje morali odpovedati. Ob predložitvi uradnega pisnega potrdila vam vrnemo vsa vplačila, obdržimo le plačilo zavarovanja in administrativne stroške. Če se odločite zanjo, mora biti vplačana skupaj z akontacijo. Vsako naknadno sklepanje zavarovanja je neveljavno. Če potnik ne prične potovanja na dan, ki je določen kot začetek potovanja in tega pred začetkom ne odpove, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačil na osnovi plačane odstopnine.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Kimsko jezero

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v Avstrijo in naprej mimo Salzburga v Nemčijo ter po razgibanem bavarskem podeželju do KIMSKEGA JEZERA (Chiemsee). Z ladjico se najprej zapeljemo na otok FRAUENINSEL, kjer je že v 8. stol. Knez Tassilo III. dal zgraditi samostan benediktink, ki pozneje postane bavarsko duhovno središče. Okoli leta 750 karantanski knez Borut pošlje svojega sina Gorazda in nečaka Hotimirja na otok, kjer sprejmeta krščansko vero. To, za nas Slovence zgodovinsko dejanje, je pozneje pomembno vplivalo na pokristjanjenje naših prednikov. V mogočni samostanski romanski baziliki, ki jo krasijo imenitne freske iz 12. stol. imamo mašo. V nadaljevanju dneva se z ladjico zapeljemo še na sosednji otok HERRENINSEL, kjer si ogledamo veličastni grad, ki ga je dal zgraditi kralj Ludvik II. Bavarski po vzoru baročnega dvorca v Versaillesu. Sprehod skozi razkošno opremljene sobane zaključimo v čudovitem francoskem parku s številnimi vodnjaki. Po vrnitvi na kopno vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Neuschwanstein – Wies – Oberammergau – Linderhof

Zajtrk. Dan namenimo spoznavanju življenja in umetniškega ustvarjanja Ludvika II. Bavarskega. Najprej obiščemo NEUSCHWANSTEIN, pravljični grad, ki ga krasijo številni stolpiči, nas popelje v čas trubadurjev, vitezov, grajskih gospodičen in starih germanskih junakov. Sledi vožnja v WIES, kjer stoji ena najlepših rokoko cerkva na Bavarskem. Kraj je znan kot romarsko središče. Leta 1738 je Marija Lorry opazila solze v očeh trpečega Kristusa na sliki in od takrat naprej je to eno najbolj obiskanih božjepotnih svetišč v Nemčiji. Po maši se odpeljemo še v OBERAMMERGAU, ki je svetovno znan po pasijonskih igrah in odličnih rezbarskih mojstrovinah. Sprehod mimo edinstvenih, lepo poslikanih hišnih pročelij, lepe baročne župnijske cerkve in številnih trgovinic z značilnimi spominki. Sledi še ogled edinega Ludvikovega dokončanega dvorca LINDERHOF, ki ima deset soban, le te so okrašene v slogu francoskega rokokoja ter Venerino votlino in Mavrski paviljon. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan:Altötting – Slovenija

Po zajtrku vožnja mimo Münchna v ALTÖTTING, ki slovi kot eden najstarejših in najbolj priljubljenih Marijinih božjepotnih krajev v Evropi in ga poznamo tudi pod imenom »Nemški Lurd«. K čudodelni Marijini podobi v srebrni niši na oltarju v Milostni kapeli so skozi stoletja prihajali tako preprosti ljudje, kakor tudi plemiči, kralji in papeži. Po maši se med ogledom glavnih mestnih znamenitosti ustavimo tudi v kapucinski cerkvi na grobu sv. Konrada in v cerkvi sv. Ane. Sledi le še pot domov, kamor se vrnemo v nočnih urah.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1