Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

Romarske počitnice v Istri

ZADNJA MESTA!
Od499 €
ZADNJA MESTA!
Od499 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3704

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 25. 9. 2023 - 29. 9. 2023
Max potnikov: 45
Z veliko Aritoursovo družino na 9. tradicionalne romarske počitnice v Istri

DUHOVNO VODSTVO: MARIBORSKI NADŠKOF METROPOLIT MSGR. ALOJZIJ CVIKL.

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
25.09.2023 – 29.09.2023 45 oseb 499 EUR 2315

Za zgodnjo prijavo do 15. februarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 2 polpenzion in 2 polna penziona v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnina v jamo Baredine ter obisk kmetijskega muzeja z degustacijo, vstopnina v puljsko areno in cerkev v Vodnjanu, kosilo v restavraciji, lokalni vodnik v Puli, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 100 EUR, fakultativni izlet na Brione (vožnja z ladjico ter vstopnina in lokalni vodnik), zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 9,37 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,60 EUR).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo ne glede na število prijavljenih oseb

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti

Odstopnina

  • 5% vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Buje – Sveti Petar u Šumi – Rovinj

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v jutranjih urah ter vožnja na Hrvaško. Na poti proti Istri bo prva priložnost, da se pozdravimo s »starimi in novimi« soromarji. Naš prvi cilj je kmalu za mejo v kraju BUJE, ki so bile zaradi strateškega položaja na 222 metrih nadmorske višine v preteklosti znane kot »straža Istre«. Sprehod po starem delu mesta, ki je prepoznavno po srednjeveški arhitekturi, ostankih obzidja, osrednjem in obrambnem stolpu ter cerkvijo Sv. Servula iz 16. stol., ki stoji na glavnem trgu tik ob samostojnem zvoniku in velja za nekakšen zaščitni znak mesta. Danes so Buje zanimiva destinacija za turiste, ki poleg prelepe pokrajine ponuja tudi izvrstno kulinarično doživetje z odličnimi vini in slastno ponudbo istrske hrane. Prosto za kosilo in kavico. Pot nas nato vodi med slikovitimi griči idilične istrske pokrajine, ki je že od davnih časov posejana z vinogradi in oljčnimi nasadi, v majhno mestece SVETI PETAR U ŠUMI. Tu obiščemo istoimenski pavlinski samostan, poimenovan po benediktinskem samostanu, ki se v zgodovinskih listinah tukaj omenja že leta 1174. Samostanske stavbe so bile zgrajene v različnih obdobjih, tako je vidna zanimiva arhitekturna slogovna mešanica, edinstvena v Evropi. Po maši pot nadaljujemo proti hotelu v ROVINJU, enemu glavnih turističnih središč Istre. Pred večerjo še skok v morje, večerja in nočitev.

2. dan:Rovinj – Nova vas – Rovinj

Po zajtrku in maši vožnja proti NOVI VASI, kjer obiščemo JAMO BAREDINE, biser istrskega podzemnega sveta. Jama je pravi geomorfološki spomenik narave ter zakladnica zanimivih podzemnih skulptur, ki jih je ustvarila »potrpežljiva voda«. Tako so nastale čudovite oblike med katerimi izstopajo desetmetrski »zastor«, zelo realističen kipec Device Marije, podoba pastirice Milke, poševni stolp v Pisi in snežak lokostrelec. Sprehodimo se skozi 5 čudovitih podzemnih dvoran ter se spustimo do podzemnega jezera, ki se nahaja 60 m globoko. Seveda ne manjka niti »človeška ribica«. Po povratku na površje si ogledamo še posebno razstavo, posvečeno kmetijstvu. V razstavi imenovani TRAKTOR STORY je predstavljenih 50 zgodovinskih traktorjev in drugih strojev za obdelavo polja. Zanimiv ogled tematsko dopolnjuje GALERIJA KONOBON, kjer preko 300 razstavnih predmetov priča o zgodovini kraja in življenju tamkajšnjih ljudi. V prostoru galerije vgrajenem v beli istrski kamen, je predstavljena zgodba o mediteranski trilogiji – kruhu, oljčnem olju in vinu, ki so na tem območju zastopani že od antike. Celotno doživetje seveda zaokrožimo s pokušino. Povratek v hotel in prosto popoldne za druženje in kopanje. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan:Rovinj – rt Kamenjak – Rovinj

Zajtrk. ROVINJ je s 134 sončnimi dnevi v letu tretji najbolj »s soncem obsijan« kraj na Jadranski obali, hkrati pa je prava »zakladnica« naravnih in kulturnih znamenitosti. Vse najpomembnejše si med sprehodom po starem mestnem jedru ogledamo, na vedno živahnih uličicah in trgih pa si privoščimo tudi kavico in sladoled. Na vrhu polotoka se med hišami nahaja prelepa cerkev sv. Evfemije, katera daje mestu, s svojim 60 metrov visokim kamnitim zvonikom, svojevrsten pečat. Po maši prosto za samostojno razsikovanje mesta. Povratek v hotel in kosilo. Prosto popoldne za druženje in kopanje. Lahko pa se podate na fakultativni izlet na RT KAMENJAK, enega najlepših sredozemskih polotokov na skrajnem jugu Istre. Poleg značilne razčlenjene obale z več kot 30 slikovitimi zalivi in s kristalno čistim morjem, je obisk Kamenjaka vreden tudi zaradi flore in favne, saj tu najdete številne redke in endemične vrste rastlin in živali. Rt je prepreden s številnimi kamnitimi peš potmi, ki jih lahko raziskujete samostojno ali v skupini. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Rovinj – Pula – Rovinj

Po zajtrku vožnja v PULO, največje istrsko mesto, znano po mnogih kulturno zgodovinskih znamenitostih in dogodkih. Po maši z ogledi začnemo pri mestnem simbolu, sloviti puljski Areni, ki je eden od najbolje ohranjenih rimskih amfiteatrov na svetu. Nekoč so v njej potekali krvavi boji gladiatorjev, danes pa je to prizorišče, kjer nastopajo svetovno znani zvezdniki, hkrati pa predstavlja tudi najbolj obiskano turistično točko v mestu. Sprehodimo se še mimo Avgustovega hrama, ostankov srednjeveškega obzidja, Herkulovih in Dvojnih vrat, … ter oglede zaključimo pri puljski tržnici. Zanimiva stavba iz sredine 19. stol. je pravo gradbeniško čudo in ena od najlepših primerov secesijske arhitekture v mestu. Grajena je z novejšimi materiali z železom in steklom, vse do danes pa je zadržala svojo izvirno funkcijo. Prosto za nakupe, kavico in samostojno raziskovanje mesta. Povratek v hotel ter kosilo. Prosto popoldne za druženje in kopanje. Po večerji tradicionalni glasbeno obarvan družabni večer vesele družine Aritoursovih romarjev. Nočitev.

5. dan:Rovinj – Vodnjan – Brioni – Slovenija

Po zajtrku se poslovimo od prijaznih gostiteljev in se odpeljemo v VODNJAN, mirno mestece na istrskem podeželju. Zgodovinsko jedro je ohranil svojo značilno srednjeveško podobo z ozkimi tlakovanimi ulicami, biser mesta pa je cerkev sv. Blaža. V največji cerkvi v Istri, z najvišjim zvonikom v Istri (62m), hranijo svetovno znano zbirko relikvij in mumificirana telesa svetnikov. Po ogledu in maši se iz bližnje Fažane odpravimo na fakultativni ladijski izlet na BRIONE, ki slovijo zaradi neprecenljivega naravnega in kulturnega bogastva. Ustavimo se na največjem izmed 14 otokov. Nekoč je bila tukaj rezidenca jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita, ki je užival v živalskem vrtu s številnimi eksotičnimi živalmi, katerih del se še danes svobodno sprehaja po parku. Na turističnem vlakcu, pod vodstvom lokalnega vodnika, odkrivamo čudovito naravo in zgodovinske spomenike, se popeljemo skozi safari park, zanimiv pa bo tudi ogled stalne razstave »Tito na Brionih«, ki prikazuje obdobje, v katerem so se na Brionih srečevali politiki iz vsega sveta. Kdor se ne bo odločil za izlet na Brione ima prosto za kopanje na plaži v Fažani. Po povratku na celino se odpravimo proti domu. Za lep zaključek naših počitnic se ustavimo še v istrski gostilni in si privoščimo skupno kosilo, da ob njem podoživimo spomine preteklih dni in si ob slovesu skupaj rečemo: »Ponovno na snidenje v prihodnjem letu!« 

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1