Rim in Vatikan

SVETOLETNO ROMANJE!
Od459 €
SVETOLETNO ROMANJE!
Od459 €
27. februarja, 2025
Room 1 :
Room 1 :
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

5379

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

4 dni
Odhodi: 27.2.2025 – 2.3.2025
Ljubljana, Celje, Maribor
Rim
Max potnikov: 45

Ena od treh civilizacij, katere dediči smo, se je začela na sedmih gričih ob Tiberi. Z gričev se je mogočnost kulture mesta širila tudi do nas. Rim – edinstven in večen. Od slavnih centurij prastare Via Apije do molitev prvih kristjanov, ki so za Kristusa dajali tudi svoja življenja v Koloseju. In pred več kot 1700 leti postane središče krščanstva, katerega slavo opevajo cerkve, samostani, palače, fontane, spomeniki. Te priče stoletij govorijo še danes in vabijo…

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
27.2.2025 – 2.3.2025 45 oseb 459,00 € 25061
27.2.2025 – 2.3.2025 40 oseb 479,00 € 25061

Za zgodnjo prijavo do 31. januarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, avtobusne dovolilnice za center Rima, 3 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), obvezen najem audio-guide sistema v baziliki sv. Petra in baziliki Marije Snežne, vsi zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • Doplačila: zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 9,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,10 EUR), vstopnina za vzpon na kupolo bazilike sv. Petra (cca. 8 EUR), vstopnina v katakombe (10 EUR), enoposteljna soba 110 EUR. Obvezno doplačilo: turistična taksa:pribl. 7,5 € na osebo/na noč.

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti aranžmaja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Rim

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo ter naprej mimo Benetk, Bologne in Firenc v italijansko prestolnico RIM. Po prihodu si ogledamo prvo izmed štirih patriarhalnih bazilik, baziliko sv. Janeza v Lateranu, eno najpomembnejših rimskih znamenitosti. Rimsko stolnico, kjer je škofijski sedež vseh papežev, imenujemo tudi »mati in glava vseh cerkva«. Po maši v neposredni bližini obiščemo še “svete stopnice”. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Vatikan

Po zajtrku vožnja v VATIKAN. Po maši najprej ogled mogočnega trga z Bernninijevimi arkadami, obeliskom, apostolskimi palačami, … Zagotovo nas najbolj očara bazilika sv. Petra s svetnikovim grobom ter mnogimi znanimi umetninami, tukaj je pokopan tudi papež, sv. Janez Pavel II., čigar grob se nahaja blizu Michelangelove Pieta. Kdor želi, si lahko iz kupole cerkve sv. Petra, privošči še pogled na Rim iz ptičje perspektive, ki pričara vso lepoto in veličino večnega mesta (doplačilo). Prosto za samostojne oglede, nakupe, kosilo … Sveto leto se bo začelo 24. decembra 2024 na predvečer Jezusovega rojstva, ko bo papež tudi odprl sveta vrata v Petrovi baziliki. Skozi Sveta vrata bomo po določeni poti od Angelskega gradu poromali tudi mi. “Kdorkoli bo stopil skoznje, bo lahko občutil ljubezen Boga, ki tolaži, odpušča in daje upanje.” Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan:Rim

Po zajtrku najprej ogled bazilike Marije Velike (Snežne), kjer je v 9. stol. papež Hadrijan II. potrdil slovansko bogoslužje in verjetno je prav tu sv. Metod sprejel mašniško posvečenje. Poleg jaslic tam častijo prastaro podobo Matere Božje, za katero pravijo, da jo je naslikal sv. Luka. Maša. Naše nadaljnje odkrivanje Rima je namenjeno obujanju spominov na antični Rim, čas, ko je bilo mesto prestolnica tega dela sveta in njegovim najpomembnejšim spomenikom: Kapitol, Forumi, Kolosej, … Popoldan najprej ogled enega najlepših trgov Navona, ki slovi po svoji fontani posvečeni štirim rekam sveta in cerkvi sv. Neže, na sosednjem trgu pa stoji najbolje ohranjena zgradba antičnega Rima, Pantheon. Za konec še sprehod po najbolj romantičnih rimskih trgih: na trgu Trevi kraljuje svetovno znana istoimenska fontana, nedaleč vstran pa se že stoletja bohoti Španski trg s španskimi stopnicami. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Rim – Slovenija

Zajtrk. Dopoldne najprej obiščemo stara podzemna pokopališča – katakombe, kjer so našli pribežališče prvi kristjani (doplačilo). Po maši se zapeljemo še do bazilike sv. Pavla izven obzidja, ene izmed štirih patriarhalnih bazilik, v kateri so v medaljonih prikazani portreti vseh dosedanjih papežev. Sledi povratek proti domu. Mimo Bologne in Benetk se v kraj odhoda vrnemo v nočnih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
2 Ocene in komentarji
Uredi po:OcenaDatum

Vlasta Klemenčič Berčon in Jaka Klemenčič, župnija Hotič

Popotnik v skupini

Hvaležni za vse milostne skupne dneve na romanju po Rimu, Vatikanu in Assisiju. Spomini so nas ponovno obogatili, okrepili smo svojo vero in se povezali med seboj. Iskrena hvala gospe Slavici in organizacijski ekipi. Hvala tudi živi knjigi, dr. Božidarju Ogrincu.

20. decembra, 2023

Ivanka in Eva

Popotnik v skupini

Vtis iz romanja v Rim gibanja Vera in Luč
Polni pričakovanj, upanja in duhovne podpore sva se odpravili na naše lučkarsko romanje k papežu Frančišku.
Na poti pesem, molitev rožnega venca in poglobljena razlaga vseh znamenitosti, ki jih bomo doživeli na tem romanju in zavedanju, da smo v svetem letu usmiljenja, naju je obdajalo z toplino in lepimi občutki. Posebna milina, mir in zavedanje, da nas ima Bog resnično rad. Takšen je bil občutek, da sva prehodili pot do želenega cilja in smeli kot romarki prestopiti prag svetih vrat v baziliki sv. Petra.
V molitvi in priporočilu Gospodu sva globoko razmišljali o usmiljenju in o svojem življenju, da bi ga znali živeti kot nam sporoča naš Gospod: v molitvi, v miru, spoštovanju drug drugega, v potrpežljivosti, ponižnosti in odpuščanju.
V edinosti, ljubezni in miru se lepo zahvaljujeva za blagoslovljeno in čudovito romanje, ki nama je v srcu pustilo čudovit dar.
Ivanka in Eva

10. maja, 2021
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1