Rim in Vatikan za birmance in botre

ZA BOTRE IN BIRMANCE
Od350 €
ZA BOTRE IN BIRMANCE
Od350 €
27. junija, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

4849

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

4 dni
Odhodi: 27.6.2024 – 30.6.2024
Ljubljana, Maribor
Rim
Max potnikov: 45

Ena od treh civilizacij, katere dediči smo, se je začela na sedmih gričih ob Tiberi. Z gričev se je mogočnost kulture mesta širila tudi do nas. Rim – edinstven in večen. Od slavnih centurij prastare Via Apije do molitev prvih kristjanov, ki so za Kristusa dajali tudi svoja življenja v Koloseju. In pred več kot 1700 leti postane središče krščanstva, katerega slavo opevajo cerkve, samostani, palače, fontane, spomeniki. Te priče stoletij govorijo še danes in vabijo…

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
27.6.2024 – 30.6.2024 45 oseb 350,00 € 24064

Popust za birmance 40 EUR.

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, avtobusne dovolilnice za center Rima, 3 polpenzioni v papeškem zavodu Slovenik (dvo in več posteljne sobe), obvezen najem audio-guide sistema v baziliki sv. Petra in baziliki Marije Snežne, vsi zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • Možna doplačila: zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 9,37 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,05 EUR), vstopnina v katakombe (odrasli 10 EUR, mladina 5 EUR), vstopnina za vzpon na kupolo bazilike sv. Petra (5 do 10 EUR).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti aranžmaja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Rim

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo ter naprej mimo Benetk, Bologne in Firenc v italijansko prestolnico RIM. Po prihodu najprej obiščemo stara podzemna pokopališča – katakombe, kjer so našli pribežališče prvi kristjani (doplačilo). Po maši se zapeljemo še do bazilike sv. Pavla izven obzidja, ene izmed štirih patriarhalnih bazilik, v kateri so v medaljonih prikazani portreti vseh dosedanjih papežev. Vožnja do romarskega doma Slovenik, večerja in nočitev.

2. dan:Rim

Zajtrk. Dan je namenjen ogledom najpomembnejših rimskih znamenitosti: bazilika sv. Janeza v Lateranu, rimska stolnica, kjer je škofijski sedež vseh papežev, zato jo tudi imenujemo »mati in glava vseh cerkva«, “svete stopnice”, bazilika Marije Velike (Snežne), kjer je v 9. stol. papež Hadrijan II. potrdil slovansko bogoslužje in verjetno je prav tu sv. Metod sprejel mašniško posvečenje. Poleg jaslic tam častijo prastaro podobo Matere Božje, za katero pravijo, da jo je naslikal sv. Luka. Maša. Naše nadaljnje odkrivanje Rima je namenjeno obujanju spominov na antični Rim, čas, ko je bilo mesto prestolnica tega dela sveta in njegovim najpomembnejšim spomenikom: Kapitol, Forumi, Kolosej, … Vrnitev v romarski dom, večerja in nočitev.

 

3. dan:Rim

Zajtrk. Dopoldne najprej ogled enega najlepših trgov Navona, ki slovi po svoji fontani posvečeni štirim rekam sveta in cerkvi sv. Neže, na sosednjem trgu pa stoji najbolje ohranjena zgradba antičnega Rima, Pantheon. V nadaljevanju se sprehodimo po najbolj romantičnih rimskih trgih: na trgu Trevi kraljuje svetovno znana istoimenska fontana, nedaleč vstran pa se že stoletja bohoti Španski trg s španskimi stopnicami. Prosto za samostojen potep po mestu, kosilo, kavico … Popoldne povratek v romarski dom, kjer skupaj z duhovnim vodjo in animatorji preživimo popoldansko-večerni čas v medsebojni dobri družbi. Večerja in nočitev.

4. dan: Vatikan – Slovenija

Po zajtrku vožnja v VATIKAN. Po maši najprej ogled mogočnega trga z Bernninijevimi arkadami, obeliskom, apostolskimi palačami, … Zagotovo nas najbolj očara bazilika sv. Petra s svetnikovim grobom ter mnogimi znanimi umetninami, tukaj je pokopan tudi papež, sv. Janez Pavel II., čigar grob se nahaja blizu Michelangelove Pieta. Kdor želi, si lahko iz kupole cerkve sv. Petra, privošči še pogled na Rim iz ptičje perspektive, ki pričara vso lepoto in veličino večnega mesta (doplačilo). Prosto za samostojne oglede, nakupe, kosilo … Popoldne povratek proti domu. Mimo Bologne in Benetk se v kraj odhoda vrnemo v nočnih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
2 Ocene in komentarji
Uredi po:OcenaDatum

Lara Šijanec

Popotnik v skupini

Kot reče naš Pepi, v bistvu bo tole njegovo geslo zlate maše in na njega se bom naslovila tudi jaz: ”Hvala Gospodu, namreč poznal me je in kljub temu izbral.” Izbral takrat, ko sem bila šibka in prav takrat v veri našla uteho. Nato me je poslal na pot z nalogo, da lepoto Jezusovega srca pokažem kot botra svoji birmanki, ko bo prejela darove Svetega Duha in kot naročeno je 14 dni pred Sv. birmo prišel klic, da mi je omogočeno romanje v Rim. Za to se zahvaljujem stricu Pepeku! Hvaležna sem za odlično družbo, za vrhunsko in potrpežljivo vodnico ter predvsem za duhovno ponotranjenost in prejetje velike mere Miru. Naj pohvalim še babi in dedija, Betko in Jakoba, ki sta lahno in brez težav premagovala dolge prehojene poti Rima. Veliko mi pomeni, da sem prvo romanje doživela z njima. Hvala vsem za vse in hvala tebi, Gospod.

20. decembra, 2023

Vid Zidar

Popotnik v skupini

Ah! Kje naj začnem? Iskreno povedano, se ne morem spomnit česarkoli slabega glede tega romanja. Hvala, da sem lahko, kot najmlajši udeleženec, izkusil to verno raziskovanje sveta. Upam, da bom še lahko izkušal V.I.P. gostovanja Aritoursa.

20. decembra, 2023
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1