ROMARSKA SREDIŠČA SEVERNE ITALIJE

NOVO!
Od279 €
NOVO!
Od279 €
5. julija, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3151

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

3 dni
Odhodi: 5.7.2024 – 7.7.2024
Max potnikov: 45

PADOVA – sv. Anton Padovanski

SCHIO – sv. Bakhita, »svetnica upanja«

CHIAMPO – »italijanski Lurd«

MADONNA DELLA CORONA, SIRMIONE in VERONA

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
5.7.2024 – 7.7.2024 45 oseb 279 € 24132

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, 2 polpenziona v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), lokalni prevoz na Madonna della Corona, zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,60), enoposteljna soba 50 EUR.

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 70 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Schio – Verona

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo in naprej mimo Benetk v SCHIO, kjer obiščemo cerkev sv. Jožefine Bakhite, prve afriške svetnice. Nekdanjo sužnjo, ki je kasneje postala kristjanka in redovnica, je papež sv. Janez Pavel II. leta 2000 razglasil za svetnico, Benedikt XVI. pa jo je imenoval za svetnico upanja. V Schiu, kjer je živela 45 let, obiščemo njen grob, samostanske sobe in muzej. Popoldne se odpravimo v VERONO, mesto nesrečne ljubezni Romea in Julije, ki slovi po številnih kulturno-zgodovinskih znamenitostih. Ogledamo si odlično ohranjeno areno iz 1. stol., renesančne palače, enega najlepših italijanskih trgov Piazza dei Signori, Julijino hišo z legendarnim balkonom, … (zunanji ogledi). Sledi vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Chiampo – Madonna Della Corona – Sirmione

Zajtrk. Pot nas zjutraj najprej vodi v priljubljeno romarsko središče v mestecu CHIAMPO. Svetišče, na las podobno votlini v Lurdu, je leta 1935 zgradil bl. p. Claudio  Granzotto kot dokaz svoje predanosti Devici. Novo cerkev svetišča, ki ga letno obišče približno milijon ljudi, so z mozaiki olepšali mojstri Centra Aletti. Po maši še nekaj prostega časa za nakup spominkov. Pot nadaljujemo v starodavno Marijino božjepotno svetišče MADONNA DELLA CORONA, ki leži v osrčju pogorja na nadmorski višini več kot 700 m. Preseneti nas impozantna lega svetišča, zgrajenega pod visoko previsno skalo. Pisni viri nam povedo, da je prva cerkev stala tukaj že konec 12. stol. Romarji prihajajo na goro že več stoletij in tukaj častijo Milostno podobo “Pieta”, pred katero je med drugimi leta 1988 molil tudi sv. Janez Pavel II. Za konec dneva se ustavimo še v starodavnem mestecu SIRMIONE, s slikovito lego na obali vedno privlačnega Gardskega jezera. Med sprehodom po čudovitih uličicah si ogledamo glavne znamenitosti, predvsem pa si v eni izmed mnogih privlačnih gostilnic privoščimo kakšno kavico in sladoled, pregovorno najboljši v Italiji. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan:Padova – Slovenija

Po zajtrku vožnja do PADOVE, mesta sv. Antona in sv. Leopolda Mandiča. Naš glavni cilj je obisk enega najbolj slavnih in priljubljenih romarskih svetišč, bazilike sv. Antona. V veličastni cerkvi, ki jo krasi osem kupol in dva zvonika, obiščemo svetnikov grob in si ogledamo njeno bogato opremljeno notranjost. V bližini Antonove bazilike se nahajata tudi cerkev in samostan bratov kapucinov, kjer je grob svetnika Leopolda Mandiča, ki je slovel kot neutrudljiv spovednik. Med sprehodom po starem mestnem jedru pa si ogledamo lepe palače, univerzo, … Po ogledih le še pot proti domu, kamor polni novih doživetij prispemo v nočnih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1