Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

tradicionalno jesensko romanje – REKA, TRSAT in OPATIJA

0
Tradicionalno jesensko romanje!
Od69 €
Tradicionalno jesensko romanje!
Od69 €
5. oktobra, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2217

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

1 dan
Odhodi: 5.10.2024
Max potnikov: 40

Aritours in pastoralna služba mariborske nadškofije vabita na tradicionalno jesensko romanje

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
5.10.2024 45 oseb 69 € 2470

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine, kosilo, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

Prijavnina

Način plačila:

Odstopnina

  • 10 EUR

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Reka – Trsat - Opatija

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane in Postojne na Hrvaško. Pot nas vodi do REKE, največjega hrvaškega pristanišča in evropske prestolnice kulture 2020. Najstarejši arhitekturni spomenik rimskega obdobja je »Rimski lok« (stara mestna vrata iz 4. stol.) in del ohranjenega obzidja s stolpom kot nekdanjim vhodom v mesto. Ogled starega mestnega jedra, kjer je še cela vrsta imenitnih zgradb, med katerimi je še posebne pozornosti vredna Kapucinska cerkev Lurške Matere Božje z razkošnim pročeljem in samostanom, katedrala sv. Vida ter mogočno stopnišče, ki vodi na TRSAT. Mi se do prvotnega naselja nad reškim zalivom zapeljemo z avtobusom. V rimskem obdobju je bila to pomembna postojanka na poti proti vzhodu, v 13. stol. pa je dobila poseben pomen, saj se je po izročilu na čudežen način tam pojavila nazareška hišica. Kasneje je bilo naselje z gradom več stoletij v lasti grofov Frankopanov. Ogledamo si ostanke gradu in mogočno romarsko baziliko Svete Device Marije. Po maši in kosilu pot nadaljujemo do OPATIJE, imenovane tudi biser Kvarnerja, ki nas vedno znova  navduši z izjemno urejenostjo, hoteli, palačami in parki pod mogočno goro Učko. Preplet različnih obdobij arhitekture nas popelje v romantično obdobje Avstro-Ogrske, ko je tu nastalo priljubljeno letovišče za petičneže, ta duh pa lahko še vedno podoživite na terasi katerega izmed številnih lokalov, kjer si ob pogledu na morje privoščite kakšno morsko specialiteto, sladoled ali kavico. Sledi povratek proti domu. V kraje odhoda se vrnemo v večernih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1