POLJSKA z združenjem čudodelne svetinje

Novo!
Od435 €
Novo!
Od435 €
21. avgusta, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3485

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 21.08. 2024 - 25.08. 2024
Max potnikov: 45

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

21.08.2024 – 25.08.2024 45 oseb 435 € 24092
21.08.2024 – 25.08.2024 35 oseb 495 € 24092

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 4 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnini v grobnice na gradu Wawel in muzej sv. papeža Janeza Pavla II., lokalno vodenje v Krakowu, zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • Možna doplačila: enoposteljna soba 100 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 9,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,10 EUR).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti

Odstopnina

  • 5% vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).
Program

1. dan: Slovenija – Čenstohova

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega kraja. Vožnja v Avstrijo mimo Dunaja in Brna na Češko ter naprej na Poljsko v ČENSTOHOVO, največje poljsko romarsko središče. Na Jasni gori sredi mesta stoji mogočna Marijina bazilika z znamenito ikono “Črne Marije” iz 14. stoletja, ki ji pripisujejo čudežno moč. V pavlinskem samostanu si ogledamo bogato zakladnico, muzej in refektorij. Sveta maša. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Čenstohova – Niepokalanow – Čenstohova

Po zajtrku vožnja na sever v NIEPOKALANOW. Leta 1919 je pater Maksimilijan Kolbe ustanovil bratovščino Brezmadežne, nekaj let kasneje pa je na podarjenem zemljišču blizu Varšave sezidal naselje barak, imenovano Niepokalanow – posestvo “Brezmadežne”. V takrat najsodobnejši tiskarni so bratje tiskali milijonske naklade časopisov in živeli v krščanski slogi. V času pred 2. svetovno vojno je v samostanu živelo in delovalo skupaj 763 članov samostanske skupnosti in od tu so leta 1939 Nemci patra Kolbeja odpeljali v taborišče smrti … Ogled velikega samostanskega kompleksa, ki je odprt za javnost: bazilika, pokopališče, radijska postaja, samostanski gasilski dom ter nekdanja tiskarna z muzejem sv. Maksimilijana Kolbeja, v katerem je v besedi in sliki prikazano celotno življenje svetnika in zgodovina delovanja samostana. Premišljevanje in pogovor ter sveta maša v prvi kapeli, ki jo je postavil Kolbe. Popoldne povratek v hotel v Čenstohovo, večerja in nočitev.

3. dan: Čenstohova – Krakov

Po zajtrku prosto za osebne pobožnosti, nakup spominkov in samostojne oglede. Sledi vožnja v Krakov, kjer obiščemo novozgrajeno svetišče sv. papeža Janeza Pavla II., ki so ga slovesno blagoslovili ob njegovi beatifikaciji v letu 2011. Cerkev je namenjena ohranjanju spomina na življenje in nauk nekdanjega papeža, ki je bil pred tem krakovski nadškof. Osrednja znamenitost svetišča je relikvija – steklenička njegove krvi, shranjena v kristalni posodi, ki so jo vgradili v oltar v spodnji cerkvi. Po sveti maši vožnja do hotela, večerja in nočitev.

4. dan: Lagiewniki – Krakov

Po zajtrku najprej obiščemo svetišče Božjega Usmiljenja Lagiewniki in grob sestre sv. Favstine Kowalske, poslanke Božjega usmiljenja. Sv. papež Janez Pavel II. je sestro Favstino leta 2000 razglasil za svetnico. Danes je njen grob cilj romarjev iz Poljske in drugih krajev sveta. Po sveti maši na svetničinem grobu ogled svetišča, prosto za osebne pobožnosti, kosilo ter nakup spominkov. Preostanek dneva namenimo ogledu mesta KRAKOV. Z ogledi zgodovinskega in kulturnega središča Poljske pričnemo na gradu Wawel nad reko Vislo. Obiščemo katedralo z grobnicami kraljev ter pomembnih Poljakov, se sprehodimo do enega najlepših renesančnih grajskih dvorišč v Evropi ter nadaljujemo skozi staro mestno jedro, ki je zagotovo biser med evropskimi mesti. Na osrednjem trgu Rynek Glowny obiščemo Marijino katedralo s 500 let starim oltarjem – draguljem rezbarske umetnosti, srednjeveški trg s tržnico, staro univerzo, škofijsko palačo, … Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan:Krakov – Wadowice – Slovenija

Po zajtrku slovo od Krakova in vožnja v WADOWICE, rojstni kraj sv. papeža Janeza Pavla II. Tukaj si ogledamo farno cerkev, kjer je bil krščen, in zanimiv muzej, kjer lahko podoživimo svetnikovo življenjsko pot od rojstva v Wadowicah do smrti v Vatikanu. Sveta maša. Prosto za kosilo in kavico, nato slovo od Poljske in povratek proti domu. Mimo Brna in Dunaja se v kraj odhoda vrnemo v poznih večernih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
1 mnenj
Uredi po:OcenaDatum

Jože Vinkovič

Popotnik v skupini

Začeli smo pri Mariji (Čenstohova) in z njeno pomočjo nadaljevali pri njenih častilcih: Faustini Kowalski, Janezu Pavlu II. in Edith Stein. Obogateni z njihovim zgledom in njihovo pomočjo se vračamo v lepši vsakdan.

20. decembra, 2023
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1