MILANO, BERGAMO, SOTTO IL MONTE in BOROMEJSKI OTOKI z radiem Ognjišče

NOVO!
Od329 €
NOVO!
Od329 €
20. septembra, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3477

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

3 dni
Odhodi: 20.09.2024 – 22.09.2024
Max potnikov: 45

duhovno vodstvo: msgr. Franci Trstenjak, direktor radia Ognjišče

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
20.09.2024 – 22.09.2024 45 oseb 329 € 2422
20.09.2024 – 22.09.2024 35 oseb 369 € 2422

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in predornine, 2 polpenziona v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vožnja z ladjico na Boromejske otoke ter vstopnina v grad na Isola Bella, vstopnina v milansko stolnico, zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • Možno doplačilo: enoposteljna soba 60 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,60 EUR).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% vrednosti aranžmaja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Bergamo – Sotto il Monte

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo ter naprej mimo Benetk in Padove v staro škofovsko mesto BERGAMO, ki s hriba »obvladuje« širšo okolico. Nekoč etruščanska in kasneje rimska naselbina je bila kot mesto že od 11. do 13. stoletja svobodna komuna, po končani vladavini milanskih Viscontijev pa je prišlo pod Benetke in je dolgo veljalo za zahodni branik Beneške republike. Prav iz tega obdobja so najlepše renesančne palače, ki jih najdemo v obzidanem starem gornjem delu mesta – Bergamo Alta. Sprehod po mestnem središču z značilnimi ozkimi, tlakovanimi ulicami, obdanimi z dobro ohranjenim obzidjem do cerkve Santa Maria Maggiore in stolnice z mnogimi umetninami. Po maši prosto za kosilo in kavico. Sledi vožnja v SOTTO IL MONTE, kjer se je leta 1881 rodil papež Janez XXIII, za katerega pravijo, da je spremenil Cerkev in cel svet ter ga zato tudi imenujejo »župnik sveta«. Njegov pontifikat je bil kratek, trajal je samo pet let, toda njegova srčnost, dobrota in odprtost ostajajo nepozabljene. V zgodovino vesoljne Cerkve se je za vse čase zapisal kot sklicatelj drugega vatikanskega koncila, ki se je začel leta 1962. Papež Frančišek ga je 27. aprila 2014 skupaj z Janezom Pavlom II. v Vatikanu razglasil za svetnika. Po ogledih in maši vožnja do hotela v širši okolici Milana, večerja in nočitev.

2. dan:Arona – Borromejski otoki

Po zajtrku vožnja do ARONE, turističnega mesta na južni obali najdaljšega italijanskega jezera Maggiore. Na hribu nad mestom kraljuje mogočen 35 m visok kip sv. Karla Borromejskega. Za tiste, ki nimajo vrtoglavice, bo vzpon do svetnikovega nosu prav posebno doživetje, saj bodo uživali ob krasnem razgledu na jezero in slikovito okolico (doplačilo). Maša. V STRESI, najbolj mondenem letovišču ob jezeru Maggiore, se sprehodimo po čudovito urejeni promenadi ter si privoščimo sladoled, kavico ali kosilo. Nato se z ladjico popeljemo na Borromejske otoke. Na Isoli Belli si ogledamo baročni grad družine Borromeo in čudovite terasaste vrtove z bujnim cvetjem, cedrami, citronovci … Mimo majhnega »otoka zaljubljencev« se pripeljemo na »otok ribičev« – Isola dei Pescatori. Slikovita ribiška vasica je vse do danes ohranila svojo značilno podobo. V starih hišah so majhne trgovine in gostilne z bogato ponudbo odlične hrane. Prosto za kavico in potep po živahnih uličicah ter  povratek na kopno.  Vožnja nazaj v hotel, večerja in nočitev

3. dan:Milano – Slovenija

Po zajtrku vožnja v prestolnico Lombardije MILANO, pomembno gospodarsko, znanstveno in kulturno središče severne Italije. Drugo največje italijansko mesto se ponaša z izjemno zgodovinsko preteklostjo, mnogimi umetninami in pomembnimi osebnostmi, ki so tukaj živele: sv. Karel Boromejski, sv. Ambrož, člani rodbine Sforza … Kulturnih in drugih znamenitosti je v mestu toliko, da je nemogoče vse obiskati v nam odmerjenem času, zato si ogledamo tiste najpomembnejše: galerija Vittorio Emanuele II., operna hiša »Alla Scala« ter znamenita katedrala, ki je odigrala pomembno vlogo pri soustvarjanju katoliške tradicije, prispevala k izjemni glasbeni dediščini Cerkve ter postala eden od prepoznavnih spomenikov gotske arhitekture. Ponaša se s108 m visokim zvonikom, množico stolpičev ter neštetimi kipi, zato vzpon na njeno streho in razgled na mesto z okolico predstavlja prav posebno doživetje. Po maši prosto za kosilo in kavico. Obiščemo tudi baziliko Sant’ Ambrogio, najodličnejšo milansko cerkev, ki jo je leta 379 postavil sv. Ambrozij, prvi milanski škof in zavetnik mesta. Današnjo podobo je dobila v 12. stol., njeno notranjost krasi nešteto dragocenosti, v kripti pa se nahaja grob sv. Ambroža. Za konec še zunanji ogled mogočnega gradu Castello Sforzesco, ki so ga zgradili Viscontiji, srednjeveški vladarji Milana, povečali pa nasledniki, družina Sforza. Zgodaj popoldne se odpravimo proti domu in se v kraje odhoda vrnemo v poznih večernih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1