Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

MILANO in BOROMEJSKI OTOKI

NOVO!
Od319 €
NOVO!
Od319 €
29. junija, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2506

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

3 dni
Odhodi: 29.06.2023 – 01.07.2023
Max potnikov: 45

MILANO in BOROMEJSKI OTOKI, MADONNA DELLA CORONA, SOTTO IL MONTE, VERONA

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
29.06.2023 – 01.07.2023 45 oseb 319 € 2324
29.06.2023 – 01.07.2023 35 oseb 349 € 2324

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine, predornine, 2 polpenziona (večerja, zajtrk) v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vožnja z ladjico na Boromejske otoke ter vstopnina v grad na Isola Bella, vstopnina v milansko stolnico, lokalni prevoz na Madonna della Corona, vsi zunanji ogledi po programu, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 40 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,60 EUR).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% vrednosti aranžmaja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Verona – Madonna della Corona

Odhod iz dogovorjenih krajev v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v Italijo mimo Benetk v VERONO. Mesto nesrečne ljubezni Romea in Julije slovi po številnih kulturno-zgodovinskih znamenitostih. Ogledamo si odlično ohranjeno areno iz 1. stol., renesančne palače, enega najlepših italijanskih trgov Piazza dei Signori, Julijino hišo z legendarnim balkonom, … Sledi vožnja do starodavne Marijine božje poti MADONNA DELLA CORONA, ki leži v osrčju pogorja na nadmorski višini več kot 700 m. Preseneti nas impozantna lega svetišča zgrajenega pod visoko previsno skalo. Pisni viri nam povedo, da je prva cerkev stala tukaj že konec 12. stol. Romarji prihajajo na goro že več stoletij in tukaj častijo Milostno podobo “Pieta”, katero je med drugimi leta 1988 obiskal tudi sv. Janez Pavel II. Maša. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Sotto il Monte – Milano

Po zajtrku se zapeljemo v SOTTO IL MONTE, kjer se je leta 1881 rodil papež Janez XXIII, za katerega pravijo, da je spremenil Cerkev in cel svet ter ga zato tudi imenujejo »župnik sveta«. Njegov pontifikat je bil kratek, trajal je samo pet let, toda njegova srčnost, dobrota in odprtost ostajajo nepozabljene. V zgodovino vesoljne Cerkve se je za vse čase zapisal kot sklicatelj drugega vatikanskega koncila, ki se je začel leta 1962. Papež Frančišek ga je 27. aprila 2014 skupaj z Janezom Pavlom II. v Vatikanu razglasil za svetnika. Po ogledih in maši vožnja v prestolnico Lombardije MILANO, pomembno gospodarsko, znanstveno in kulturno središče severne Italije. Drugo največje italijansko mesto se ponaša z izjemno zgodovinsko preteklostjo, mnogimi umetninami in pomembnimi osebnostmi, ki so tukaj živele: sv. Karel Boromejski, sv. Ambrož, člani rodbine Sforza, … Kulturnih in drugih znamenitosti je v mestu toliko, da je nemogoče vse obiskati v nam odmerjenem času, zato si ogledamo tiste najpomembnejše. Mednje vsekakor spada znamenita katedrala, ki je odigrala pomembno vlogo pri soustvarjanju katoliške tradicije, prispevala k izjemni glasbeni dediščini Cerkve, ter postala eden od prepoznavnih spomenikov gotske arhitekture. Ponaša se z 108 m visokim zvonikom, množico stolpičev ter neštetimi kipi, zato vzpon na njeno streho in razgled na mesto z okolico predstavlja prav posebno doživetje. Sledi sprehod skozi galerijo Vittorio Emanuele II. do znamenite operne hiše »Alla Scala« in nato obisk bazilike Sant’ Ambrogio, najodličnejše milanske cerkve, ki jo je leta 379. postavil sv. Ambrozij, prvi milanski škof in zavetnik mesta. Današnjo podobo je dobila v 12. stol., njeno notranjost krasi nešteto dragocenosti, v kripti pa se nahaja grob sv. Ambroža. Za konec še zunanji ogled mogočnega gradu Castello Sforzesco, ki so ga zgradili Viscontiji, srednjeveški vladarji Milana, povečali pa nasledniki, družina Sforza. Sledi le še vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3. dan:Arona – Stresa – Boromejski otoki – Slovenija

Zajtrk in vožnja do ARONE, turističnega mesta na južni obali najdaljšega italijanskega jezera Maggiore. Na hribu nad mestom kraljuje mogočen 35 m visok kip sv. Karla Boromejskega. Za tiste, ki nimajo vrtoglavice bo vzpon do svetnikovega nosu prav posebno doživetje, saj bodo uživali ob krasnem razgledu na jezero in slikovito okolico. Maša. Pot nadaljujemo do STRESE, najbolj mondenega letovišča ob jezeru Maggiore od koder se z ladjo popeljemo na Boromejske otoke. Na Isoli Belli si ogledamo baročni grad družine Borromeo in čudovite terasaste vrtove z bujnim cvetjem med katerimi se sprehajajo živopisani pavi. Mimo majhnega »otoka zaljubljencev« se zatem pripeljemo na »otok ribičev« – Isola dei Pescatori. Slikovita ribiška vasica je vse do danes ohranila svojo značilno podobo. V starih hišah so majhne trgovine in gostilne z bogato ponudbo odlične hrane. Še prosto za okrepčilo in potep po živahnih uličicah, nato pa le še vožnja proti domu, kamor se polni novih doživetij vrnemo v poznih večernih urah.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1