CINQUE TERRE, BOLOGNA, PISA in LUCCA

RAZPRODANO!
Od319 €
RAZPRODANO!
Od319 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3572

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

3 dni
Odhodi: 07.06.2024 – 09.06.2024
Max potnikov: 45

CINQUE TERRE, BOLOGNA, PISA in LUCCA

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
07.06.2024 – 09.06.2024 45 oseb 319 € 2421
07.06.2024 – 09.06.2024 35 oseb 359 € 2421

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in vstopne takse za toskanska mesta, 2 polpenziona v hotelu 3*/4* (dvoposteljne sobe, TWC), vožnja z ladjo in vlakom v Cinque Terre (v primeru slabega vremena vlak - vlak), vstopnina v krstilnico v Pisi, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 60 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,60 EUR).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% vrednosti aranžmaja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Madonna di San Luca – Bologna

Odhod iz dogovorjenih krajev v zgodnjih jutranjih urah, vožnja v Italijo in naprej mimo Benetk, Padove in Ferrare v BOLOGNO, prestolnico pokrajine Emilia-Romagna. Mesto, ki je danes upravno, trgovsko, kulturno in gospodarsko središče ter sedež nadškofije, slovi po najstarejši evropski univerzi, ustanovljeni že v 11. stol., znameniti bolonjski slikarski šoli in najboljši italijanski kuhinji, zato tudi ime »la grossa«. Po prihodu se zapeljemo na grič nad mestom, kjer stoji mogočno romarsko svetišče »Madonna di San Luca«, ki so ga naši predniki poznali pod imenom »Mati Božja pri Bologni na Laškem.« V veličastni baziliki, zgrajeni leta 1723, do katere vodi iz mesta pokriti arkadni hodnik, dolg kar 3,7 km, hranijo čudodelno podobo-ikono Marije z Jezusom. To naj bi po izročilu naslikal sam evangelist Luka, v takratni tukajšnji samostan pa naj bi jo v sredini 12. stol. iz Bizanca prinesel romar po imenu Teoklej. Po maši se z avtobusom spustimo v Bologno in si v zgodovinskem središču mesta ogledamo največje znamenitosti: mogočno gotsko cerkev Sv. Petronija iz 14. stol., palačo kralja Enza in Neptunov vodomet iz 16. stol., druge lepe palače, slovita »viseča stolpa«, zgrajena v 12. stol. … Sledi le še vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 

2. dan:Cinque Terre

Po zajtrku in maši vožnja v La Spezio, od koder se z ladjo podamo na izlet v CINQUE TERRE. Pet slikovitih ribiških vasic, stisnjenih ob strmo obalo, je UNESCO leta 1998 uvrstil na seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Okoli ribiških pristanišč so nanizane arhitekturno zanimive hiše prijetnih pastelnih barv, nad njimi pa se strmo dvigajo divje pečine. Na sprehodu po vasicah, kjer se zdi, da se je čas ustavil, lahko v enem od mnogih gostišč pokusimo tipično hrano in svetovno znano vino Rossese ter prisluhnemo prisrčnim domačinom in šumenju morja. Z vlakom se vrnemo v La Spezio in od tam z avtobusom v hotel. Večerja in nočitev.

 

3. dan:Lucca – Pisa – Slovenija

Po zajtrku vožnja v srednjeveško mestece LUCCA. Ogledamo si stolnico – delo največjih italijanskih umetnikov, hišo, v kateri je živel veliki italijanski skladatelj Giacomo Puccini (zunanji ogled), in se sprehodimo po slikovitih srednjeveških ulicah … Po maši nas pot vodi do PISE. Mesto, za katerega pravijo, da je starejše od Rima, je bilo nekoč ena najmočnejših  pomorskih republik. Na “trgu čudes” si ogledamo stolnico, krstilnico in občudujemo znameniti poševni stolp, iz katerega je Galileo Galilei izvajal svoje fizikalne poizkuse (zunanji ogled). Preostane nam le še vožnja nazaj proti domu, kamor se vrnemo v nočnih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1