Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

BELA KRAJINA

Moja Slovenija.
Od50 €
Moja Slovenija.
Od50 €
1. junija, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2408

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

1 dan
Odhodi: 01.06.2024
Metlika, Rosalnice, Radovica
Max potnikov: 45

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
01.06.2024 45 oseb 75 € 2472
01.06.2024 40 oseb 79 €  2472
01.06.2024 35 oseb 85 € 2472

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine, zunanji ogledi po programu, pozno kosilo in degustacija v vinski kleti, vstopnina v Stari šoli, strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Način plačila:

  • 20 EUR ob prijavi, razlika do odhoda.

Odstopnina

  • 10 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. danRosalnice - Metlika - Radovica

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v BELO KRAJINO, skrivnostno deželo na skrajnem jugovzhodu naše domovine, prepleteno z vinogradi, zidanicami in steljniki v objemu belih brez in reke Kolpe. Bogastvo verske in kulturne dediščine hrani obilo ljudskih običajev, plesov, pesmi, obredov in izročil, ki dajejo pokrajini svojstven pečat. Čez zelene Gorjance se najprej pripeljemo v ROSALNICE, kjer si ogledamo najpomembnejši kulturno-zgodovinski in verski spomenik tega dela Slovenije, starodavno božjo pot TRI FARE. Edinstven primer gradnje sestavljajo tri cerkve obdane z visokim pokopališkim obzidjem, zgrajene ena zraven druge v 14. in 15. stol. Severna cerkev je posvečena Žalostni Materi božji, južna Lurški Materi božji, srednja nosi ime Ecce homo in je posvečena trpečemu Jezusu. Po maši pot nadaljujemo v METLIKO, starodavno mesto, ki nas med kratkim sprehodom po starem jedru preprosto navduši. Posebej izstopa mogočna cerkev posvečena sv. Nikolaju – Miklavžu, kjer se srečamo tudi s slovenskim misijonarjem Friderikom Barago, ki je tukaj služboval kot kaplan. V župnijski cerkvi je kar nekaj stvari, ki kažejo na njegovo delo in življenje v tej fari – predvsem Baragova spovednica, pa tudi vseh 14 podob križevega pota. Prosto za kavico, kdor želi pa si lahko ogleda tudi Slovenski gasilski muzej. Pot nas nato vodi v bližnjo vasico RADOVICA, kjer se odpravimo »k pouku« v vaško Staro šolo. V učilnici v stilu petdesetih let prejšnjega stoletja nas »stroga tovarišica učiteljica«, ki še vedno prisega na palico in klečanje na koruzi, na zanimiv in duhovit način seznani s kulturno in naravno dediščino Bele krajine. Po naporni šolski uri se prepričamo, da je Bela Krajina dežela odličnega vina, ki nam ga ponudijo v pokušino; nato pa nam postrežejo še pozno kosilo/večerjo. S klepetom, ob odlični domači hrani in kozarčku dobre kapljice, zaključimo naš dan v Beli Krajini. Polni lepih doživetij se v kraje odhoda vrnemo v poznih večernih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1