Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

AVSTRIJA – AKTIVNO DOŽIVETJE

0
Aktivno doživetje!
Od219 €
Aktivno doživetje!
Od219 €
13. julija, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3339

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

2 dni
Odhodi: 13.7.2024 - 14.7.2024
Max potnikov: 40

HEILIGENBLUT, GROSSGLOCKNER, HALLSTATT, KRIMMLSKI SLAPOVI in MALTATAL

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
13.7.2024 – 14.7.2024 30 oseb 219€ 24221
13.7.2024 – 14.7.2024 25 oseb 259€ 24221

Za zgodnjo prijavo do 31. januarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in predornine, 1 nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnini za visokogorski cesti v dolino reke Malta in Grossglockner, vstopnina na razgledno ploščad Skywalk in na Krimlskih slapovih, strokovno vodstvo, organizacija in izvedba aktivnega doživetja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 20 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,6 EUR).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 50 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Heiligenblut – Grossglockner – Krimmlski slapovi

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev ter vožnja v Avstrijo mimo Beljaka, Špitala in Lienza v najlepšo avstrijsko gorsko vasico Heiligenblut. Farna cerkev sv. Vincencija zgrajena v 14. stol. se s svojo vitkostjo lepo spaja z lepoto gorske pokrajine. V notranjosti pritegneta posebno pozornost poznogotski krilni oltar in kar 13 m visok sakrarij, v katerem hranijo sveto kri ter v kripti grob sv. Briciusa, ki bi naj v 10. stol. prinesel iz Bizanca dragoceno steklenico s Kristusovo krvjo. Pot nadaljujemo po panoramski visokogorski cesti proti razgledni ploščadi Franca Jožefa pod najvišjo avstrijsko goro Grossglockner 3798 m (slovensko Veliki Klek). Od tu se podamo na pohod po krožni poti do ledenika Pastirica in mimo dveh manjših ledeniških jezer ter nazaj. Morda po poti srečamo tudi kakšnega svizca, ki zavija čokolado. Prosto za dodatno samostojno raziskovanje okolice, ogled filma in razstav, kavico, kosilo, fotografiranje,… Vožnjo nadaljujemo naprej po izjemno slikoviti pokrajini čez 2504 m visok prelaz Hochtor od koder se cesta prevesi na drugo stran. Vožnja do KRIMMLSKIH SLAPOV, ki veljajo za ene najlepših na svetu in so s 385 metri tudi najvišji slapovi v Evropi. Veličasten spektakel narave in skrivnostna zdravilna moč vode vsakogar prevzame med vzponom ob slapovih. Več o vodi, o njenem pomenu in uporabi pa  izvemo in tudi občutimo v doživljajskem parku »Vodni svet«. Vožnja v hotel in nočitev.

2. dan:Hallstatt – Maltatal – Slovenija

Po zajtrku se zapeljemo na Solnograško v HALLSTATT, znanem po rudnikih soli in arheoloških najdiščih. Najprej sprehod po čudovitem mestecu, ki je zaradi svoje slikovitosti eno najbolj fotografiranih v Avstriji. Prosto za kavico, nato pa se po urejeni pešpoti povzpemo na razgledno ploščad nad mestom, najnovejšo atrakcijo, ki je že uvrščena pod Unescovo zaščito. Možnost vzpona tudi z gondolo. Skywalk je platforma 360m nad jezerom, od koder so ponudi čudoviti razgled na Dachsteinski masiv, mestece, jezero, … stojiš med nebom in zemljo. Po povratku v dolino se odpravimo mimo Bichofshofna proti mestu Gmünd. Tu zavijemo na čudovito gorsko cesto DOLINE REKE MALTE, ki jo zaradi vseh slapov imenujejo tudi dolina »padajočih voda«. Cesta se vije skozi v skalo vklesane predore vse do nadmorske višine 1933m, kjer se zaključi pri znanem JEZU KÖLNBREIN. Le-ta velja za največjega v Avstriji in enega večjih v Evropi. Mogočni objekt, ki služi proizvodnji električne energije, v višino meri 200 metrov, v dolžino 626 metrov, v širino pa 41 metrov. Za njim se razprostira istoimensko jezero, ki je s svojo modrino objeto v kuliso Visokih Tur ter ledenikov. Najlepši razgled se nam ponudi z razgledišča »Skywalk«, ki je 200 metrov nad tlemi pritrjeno na jez. Odpravimo se po peš poteh okoli čudovitega modro zelenega jezera, v katerega se iz vseh strani zlivajo slapovi. Po povratku prosto za kavico na terasi hotela, nato pa se podamo nazaj v dolino in proti domu. V kraje odhoda se vrnemo v poznih večernih urah.

 

Program je kombinacija avtobusnega prevoza po prekrasnem gorskem svetu ter lažjega pohodništva.

 

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1