Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

ADVENT v GRADCU

RAZPRODANO
Od45 €
RAZPRODANO
Od45 €
9. decembra, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3557

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

1 dan
Odhodi: 9.12.2023
Max potnikov: 45

Aritours vas vabi na 10. tradicionalno predbožično romanj

GRADC, MARIA LANKOWITZ, BÄRENBACH in MARIATROST

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
9.12.2023 45 oseb 45 EUR 2371

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, predornine, parkirnine, zunanji ogledi, organizacija in izvedba izleta, strokovno in duhovno vodstvo izleta, nezgodno zavarovanje in DDV.

Način plačila:

  • 15 EUR ob prijavi, preostanek do odhoda.

Odstopnina

  • 10 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

V adventnem času se štajerska prestolnica Gradec odene v čarobno podobo romantičnih trgov in živahnih ulic, zato je središče mesta, ki je pod zaščito Unesca, še bolj privlačno. Na kar petnajstih božičnih sejmih je veliko ponudbe, na dvorišču deželne hiše pa pritegnejo umetniško izklesane velike ledene jaslice. Na grajski grič Schlossberg, ki z znamenito uro predstavlja simbol mesta, se lahko vzpnemo po poti, z vzpenjačo ali dvigalom in če je v vas vsaj kanček adrenalina se lahko s hriba spustite po zavitem toboganu.

 

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v jutranjih urah. Vožnja v sosednjo Avstrijo v kraj MARIA LANKOWITZ, znan predvsem zaradi župnijske cerkve. Tu se seznanimo z zgodbo iz 15. stol. o najdbi Marijinega kipa v prekmurski Tišini in kako je le-ta prispel sem ter zakaj je kraj še vedno priljubljeno romarsko središče. Po ogledu cerkve in sveti maši se odpravimo v bližnji BÄRENBACH. Znameniti mojster Friedensreich Hundertwasser je s svojim izjemnim, drznim in zelo uspešnim oblikovanjem spremenil izgled kraja, njemu pa so sledili še drugi umetniki. Kraj se ponaša s cerkvijo Sv. Barbare, ki jo je Hundertwasser opremil z neobičajnimi oblikami, simboli in močnimi barvami, vse skupaj pa je vpeto v pripoved o različnih verstvih. Pot nadaljujemo na hrib Purberg nad Gradcem, kjer obiščemo baročno romarsko baziliko MARIATROST, poleg Mariazell drugo najpomembnejšo Marijino svetišče v Avstriji. V soju tisočerih luči se sprehodimo po središču Gradca, si privoščimo kakšno kulinarično dobroto in kozarček toplega napitka. V večernih urah se podamo na pot domov.

Prebrskajte naš katalog
Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 2