ADVENT v ST. FLORIANU in LINZU

TRADICIONALNO ADVENTNO ROMANJE
Od55 €
TRADICIONALNO ADVENTNO ROMANJE
Od55 €
14. decembra, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

4391

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

1 dan
Odhodi: 14.12.2024
Max potnikov: 45
Aritours vas vabi na 11. tradicionalno predbožično romanje v ST. FLORIAN in LINZ

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
14.12.2024 45 oseb 55 EUR 2478

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, predornine, parkirnine, zunanji ogledi, organizacija in izvedba izleta, strokovno in duhovno vodstvo izleta, nezgodno zavarovanje in DDV.

Način plačila:

  • 25 EUR ob prijavi, preostanek do odhoda.

Odstopnina

  • 10 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – st. Florian – Linz

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Avstrijo in naprej mimo Welsa do ST. FLORIANA. Naš cilj je istoimenski avguštinski samostan, kjer naj bi bil pokopan sv. Florjan, zavetnik gasilcev. Celoten kompleks je center kulturnega dogajanja zgornje Avstrije in biser avstrijskega baroka. Tukaj je deloval in je tudi pokopan slavni skladatelj Anton Bruckner. Ogled čudovite samostanske bazilike, katere največji zaklad so Brucknerjeve orgle, ki so s 7.386 piščalmi največje cerkvene orgle v Avstriji. Po maši prosto za nakup spominkov, nato pa se odpeljemo v LINZ, glavno mesto Gornje Avstrije. Staro mestno jedro nas očara s pomembnimi renesančnimi zgradbami, med katerimi izstopata deželna hiša in stara mestna hiša s svojim ličnim arkadnim dvoriščem. V trinadstropni Mozartovi hiši je Wolfgang Amadeus leta 1783 skomponiral svojo „Linško simfonijo”. Cerkev sv. Martina, del katere datira v leto 788, je izvorno najstarejša ohranjena cerkev v Avstriji; skupaj z novo katedralo (posvečena l. 1924) in 20.000 mesti za obiskovalce pa tudi največja cerkev Avstrije. Linz si v adventnem času odene čarobno podobo, krasijo ga jaslice iz vsega sveta in tako se v soju tisočerih luči na božičnem sejmu, med bogato založenimi stojnicami, prepustimo pisanemu svetu zapeljivih vonjav in okusov. Prosto za samostojni potep med božičnimi stojnicami, po želji pa se lahko z nostalgičnim tramvajem zapeljete na razgledni Pöstlingberg. Namig: Ne pozabite poskusiti punča in praženih mandljev! V večernih urah se podamo na pot domov.

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1