Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

ASSISI in SAN GIOVANNI ROTONDO

USPEŠNICA
Od359 €
USPEŠNICA
Od359 €
28. aprila, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2895

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

4 dni
Odhodi: 28.04.2023-01.05.2023
Assisi,San Giovanni Rotondo, Loreto
Max potnikov: 45
Aritours vas vabi na romanje v Italijo

Na poti med nasadi oljk in modrino morja, prelivajočega se v nebo, odkrivamo varna sidrišča človekovega  kulturnega ustvarjanja. Obdelovanje zemlje in molitev so prebivalci dna italijanskega škornja vedno združevali v nedeljivo celoto. Spremljalo jih je tudi zlo in prav zaradi pomoči v boju zoper to, si je eno od votlin za svetišče izbral nadangel Mihael. Pater Pij je bil stoletja kasneje njegov zvesti sodelavec in je priprošnjik v stiskah še danes. Vsemu temu se pridružuje še Marijino svetišče z nazareško hišico v Loretu ter srednjeveško mesto Assisi, skrito med umbrijskimi griči, kraj sv. Frančiška Asiškega in sv. Klare.

Čas v destinaciji

Vreme

San Giovanni Rotondo
-1°
Fair / Wind

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
28.04.2023 – 01.05.2023 45 oseb 359 € 2311

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestnine in parkirnine
 • 3 polpenzioni v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC)
 • vsi zunanji ogledi po programu
 • prevoz z lokalnim avtobusom v San Giovanni Rotondo
 • strokovno in duhovno vodstvo
 • organizacija in izvedba romanja
 • nezgodno zavarovanje in DDV
 • vstopnina in lokalno vodenje v Assisiju

Možna doplačila

 • 60 EUR enoposteljna soba
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 9,37 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,05 EUR)

Prijavnina

 • Prijavnina na pogodbo 18 eur.

Način plačila:

 • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke.

Odstopnina

 • Odstopnino v vrednosti 5% potovanja vam nudimo v kolikor bi zaradi bolezni, smrti v družini ali višje sile potovanje morali odpovedati. Ob predložitvi uradnega pisnega potrdila vam vrnemo vsa vplačila, obdržimo le plačilo zavarovanja in administrativne stroške. Če se odločite zanjo, mora biti vplačana skupaj z akontacijo. Vsako naknadno sklepanje zavarovanja je neveljavno. Če potnik ne prične potovanja na dan, ki je določen kot začetek potovanja in tega pred začetkom ne odpove, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačil na osnovi plačane odstopnine.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Assisi

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo in s krajšimi postanki mimo Benetk, po slikoviti Toskani in Umbriji v ASSISI, mesto sv. Frančiška in sv. Klare. Z ogledi pričnemo z obiskom najimenitnejše in najlepše stavbe, bazilike sv. Frančiška. Dve mogočni gotski cerkvi sta zgrajeni ena nad drugo, z lepimi freskami pa so ju obogatili znani umetniki: Giotto, Simeone Martini, Giunto, Pisano in drugi. V kripti pod glavno ladjo se nahaja svetnikov grob z njegovimi posmrtnimi ostanki, kamor jih je položil brat Elija. V njegovi bližini so relikvije njegovih štirih zvestih učencev, enemu izmed njih, sv. Rufinu je posvečena tudi stolnica. Po maši sprehod po ozkih mestnih ulicah, kjer si ogledamo glavni trg, lepe palače, ostanke Minervinega templja, baziliko sv. Klare, stolnico, … v prostem času pa si privoščimo še pravi italijanski kapučino. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan:Assisi – Monte Sant'Angelo - San Giovanni Rotondo

Po zajtrku se ustavimo na ravnini pod mestom. V lepi, mogočni cerkvi Angelske Matere božje se nahaja kapelica Porcijunkula, Frančiškov najljubši prostor, saj je tukaj največ molil in premišljeval. Po maši nadaljevanje vožnje ob obali Jadranskega morja v pokrajino Apuljo, do Garganskega polotoka. Po slikoviti cesti se vzpnemo do mesteca MONTE SANT’ANGELO, kjer je prvo svetišče stalo že v davnem 5. stol., ko se je nadangel Mihael prikazal krajevnemu škofu. Ogledamo si znamenito romarsko cerkev sv. Mihaela, nato pa se odpravimo v bližnji SAN GIOVANNI ROTONDO. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan:San Giovanni Rotondo

Zajtrk. Dan namenimo obisku enega najpriljubljenejših romarskih središč v Italiji. V tukajšnjem kapucinskem samostanu je živel in deloval vse do svoje smrti Francesco Forgione, ki si je redovno ime pater Pij izbral pri 23. letih, ko je bil posvečen v duhovnika. Skoraj vse življenje je nosil stigme – znamenja Kristusovih ran in je bil izredno priljubljen spovednik. Leta 1999 ga je papež sv. Janez Pavel II. po enem najkrajših postopkov v zgodovini Cerkve razglasil za blaženega in nato leta 2002 za svetnika. Tekom dneva obiščemo svetnikov grob v kripti nove moderne cerkve, katere hodnik in grob je z veličastnimi mozaiki obogatil naš rojak jezuit p. Marko Ivan Rupnik ter si ogledamo staro samostansko cerkev in muzej s spominsko sobo. Maša. Popoldne opravimo križev pot, ki se nahaja nad svetiščem, preostanek časa do večerje pa izkoristimo za osebne pobožnosti, nakup spominkov in samostojne oglede. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: San Giovanni Rotondo - Loreto – Slovenija

Po zajtrku vožnja v LORETO, ki slovi kot največje in najbolj priljubljeno Marijino romarsko središče Italije. V mogočni baziliki stoji Nazareška hišica, o kateri pripoveduje izročilo, da so jo sem prinesli angeli iz Nazareta in da je v njej bivala Sveta Družina. Po ogledu in sprehodu po trgu Matere božje, kjer se bohotijo mogočni vodomet in številne palače, delo slavnih italijanskih stavbenikov, se odpravimo proti domu. Mimo Bologne in Benetk se v kraje odhoda vrnemo v nočnih urah.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1