Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

SAN GIOVANNI ROTONDO in PADOVA

ROMANJE Z RADIJEM OGNJIŠČE!
Od349 €
ROMANJE Z RADIJEM OGNJIŠČE!
Od349 €
11. maja, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2898

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

4 dni
Odhodi: 11.05.2023-14.05.2023
San Giovanni Rotondo, Loreto
Max potnikov: 45
duhovno vodstvo: msgr. Franci Trstenjak, direktor radia Ognjišče

Na poti med nasadi oljk in modrino morja, prelivajočega se v nebo, odkrivamo varna sidrišča človekovega  kulturnega ustvarjanja.  Obdelovanje zemlje okoli stožičastih trulov in molitev v starodavni baziliki velikega dobrodelnika Miklavža so prebivalci dna italijanskega škornja vedno združevali v nedeljivo celoto. Spremljalo pa jih je tudi zlo in prav zaradi pomoči v boju zaper to si je eno od votlin za svetišče izbral nadangel Mihael. Pater Pij je bil stoletja kasneje njegov zvesti sodelavec in je priprošnjik v stiskah še danes. Vsemu temu se pridružuje še Marijino svetišče v Loretu z nazareško hišico.

Čas v destinaciji

Vreme

San Giovanni Rotondo
-1°
Fair / Wind

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
11.05.2023 – 14.05.2023 45 oseb 349 € 23111

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestnine in parkirnine
 • 3 polpenzioni v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC)
 • vsi zunanji ogledi po programu
 • prevoz z lokalnim avtobusom v San Giovanni Rotondo
 • strokovno in duhovno vodstvo
 • organizacija in izvedba romanja
 • nezgodno zavarovanje in DDV

Možna doplačila

 • 75 EUR enoposteljna soba
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 9,37 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,06 EUR)

Prijavnina

 • Prijavnina na pogodbo 18 eur.

Način plačila:

 • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke.

Odstopnina

 • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Padova – San Giovanni Rotondo

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo ter mimo Benetk v PADOVO, mesto sv. Antona in sv. Leopolda Mandiča. Nekoč pomembno rimsko središče je v času gospodovanja rodbine Carraresi postalo pomembno kulturno in umetniško mesto. Najprej obiščemo cerkev in samostan bratov kapucinov, kjer obiščemo grob svetnika Leopolda Mandiča, tudi zavetnika vseh, ki se borijo z rakastimi obolenji. Ponižen kapucin je bil neutrudljiv spovednik, saj je celo svoje življenje posvetil skoraj izključno spovedovanju. Po maši se sprehodimo še do bazilike sv. Antona, ene najbolj slavnih in priljubljenih romarskih svetišč v Italiji. V veličastni cerkvi, ki jo krasi osem kupol in dva zvonika si ogledamo njeno bogato opremljeno notranjost ter se ustavimo na svetnikovem grobu. Prosto za kavico, nato pa pot nadaljujemo ob obali jadranskega morja mimo Ancone in Pescare na polotok Gargano v SAN GIOVANNI ROTONDO. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan:San Giovanni Rotondo – Monte Sant'Angelo

Večino dneva namenimo ogledu enega najbolj priljubljenih italijanskih romarskih središč. V tukajšnjem kapucinskem samostanu je živel in deloval vse do svoje smrti Francesco Forgione, ki si je redovno ime pater Pij izbral pri 23. letih, ko je bil posvečen v duhovnika. Skoraj vse življenje je nosil stigme – znamenja Kristusovih ran in je bil izredno priljubljen spovednik. Leta 1999 ga je papež sv. Janez Pavel II. po enem najkrajših postopkov v zgodovini Cerkve razglasil za blaženega in nato leta 2002 za svetnika. Tekom dneva obiščemo  svetnikov grob v kripti nove moderne cerkve, katere hodnik in grob je z veličastnimi mozaiki obogatil naš rojak jezuit p. Marko Ivan Rupnik ter si ogledamo staro samostansko cerkev in muzej s spominsko sobo. Maša ter možnost križevega pota, ki se nahaja nad svetiščem. Popoldne vožnja v bližnji MONTE SANT’ANGELO in ogled romarske cerkve sv. Mihaela, kjer je prvo svetišče stalo že v davnem 5. stol., ko se je nadangel Mihael prikazal krajevnemu škofu. Povratek v San Giovanni Rotondo, večerja in nočitev v hotelu.

3. dan:San Giovanni Rotondo – Alberobello – Bari – San Giovanni Rotondo

Po zajtrku vožnja v osrčje čudovite Apulije, v slikovito pokrajino Trulli, kjer si ogledamo istoimenska nenavadna stožčasta bivališča, ki jih lahko občudujemo v mestecu ALBEROBELLO in njegovi okolici. Po ogledu prosto za kavico, nakup spominkov in samostojno raziskovanje mesteca. Vožnja v BARI, prestolnico Apulije, ki je bil v preteklosti središče bizantinske oblasti v Italiji. Mesto je še posebej zanimivo za otroke, saj je tukaj pokopan njihov veliki dobrotnik sv. Miklavž. V starem mestnem jedru, kjer se srečamo z že skoraj arabskim vrvežem, stoji mogočna Basilica di San Nicola. Zgradili so jo v 11. stol., da bi vanjo pokopali truplo sv. Nikolaja. Po maši ogled bogato opremljene notranjosti z veliko dragocenostmi: ciborij iz 12. stol., škofovski prestol, lepe freske in kripta s Svetnikovim grobom. V mestu je še nekaj znamenitosti vrednih ogleda: grad Friderika II., stolnica, palača prefekture,… Pozno popoldne vožnja nazaj do hotela, večerja in nočitev.

4. dan: San Giovanni Rotondo – Loreto – Slovenija

Po zajtrku slovo od Apulije in vožnja ob obali jadranskega morja v LORETO. Mesto slovi kot največje in najbolj priljubljeno Marijino romarsko središče Italije. V mogočni baziliki stoji Nazareška hišica, o kateri pripoveduje izročilo, da so jo sem prinesli angeli iz Nazareta in da je v njej bivala Sveta Družina. Maša ter sprehod po trgu Matere Božje, kjer se bohotijo mogočni vodomet in številne palače, delo slavnih italijanskih stavbenikov. Sledi povratek proti domu. Mimo Bologne in Benetk se v kraje odhoda vrnemo v nočnih urah.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
1 mnenj
Uredi po:OcenaDatum

DAMJANA VIŠNJEVEC

Samostojni popotnik

Spoštovani,
sem Damjana Višnjevec iz Kozine. Z vami sem poromala v San Giovanni Rotondo, Bari in Lanciano (skupina iz Loškega Potoka in Kozine).
Rada bi se vam zahvalila za odlično organizacijo in vodenje romanja.
Seveda gre tu posebna zahvala gospe Meliti Verlič. Z razlago in svojim prijaznim podajanjem pomena in bistva romanja, mi je te kraje zelo približala.
Še enkrat, gospa Melita, iskrena hvala za vsa čudovita romarska doživetja in
veliko Božjega blagoslova,
Damjana.

5. oktobra, 2022
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1