V samostanu svetega Hieronima Belem blizu Lizbone so si nune trdile svoja oblačila z jajčnimi beljaki. S preostalimi rumenjaki pa so izdelovale odlično slaščico. Od srede 19. stol. je to najbolj priljubljeno pecivo na Portugalskem in v deželah, ki so bile njihove kolonije. V slaščičarni Antiga Confetaria de Belém prodajo ob nedeljah tudi do 50.000 zlato zapečenih košaric polnjenih z jajčno kremo.

Sestavine: 1 paket listnatega testa; Krema: 8 dcl polnomastnega testa, 1dcl sladke smetane, 6 jedilnih žlic, sladkorja, ščepec soli, 4 jedilne žlice moke, 8 rumenjakov, 1 cimetova palčka, strok vanilje, 3 trakovi limonine lupine

Krema: segrejemo mleko in smetano pri nizki temperaturi da zavre, dodamo cimet, vaniljo in limonino lupino. Posebej umešamo rumenjake, sladkor, moko, sol in malo mleka da je tekoče, vlijemo v vroče mleko ter neprestano mešamo. Pazi, da se na nizki temperaturi kuha okoli 5 minut. Gosto kremo pokrijemo in ohladimo.
Listnato testo razvaljamo na debelino 1 cm in izrežemo kroge premera 8 cm. Pekač za mufine pomažemo z maslom in vanje damo testene kroge ter napolnimo s kremo.
V ogreti pečici pečemo 20 – 25 minut pri 220°C

Pečene posujemo s cimetom, postrežemo tople ali hladne.

Dober tek.