Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

SAN GIOVANNI ROTONDO in ASSISI

NOVO!
Od399 €
NOVO!
Od399 €
1. maja, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3813

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

4 dni
Odhodi: 01.05.2024-04.05.2024
Max potnikov: 45

Slovenska minoritska provinca in agencija Aritours vas vabita na romanje v Italijo.
Duhovno vodstvo: p. dr. Igor Salmič in p. Danilo Holc

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
01.05.2024 – 04.05.2024 45 oseb 399 € 2411
01.05.2024 – 04.05.2024 35 oseb 459 €  2411

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 3 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi zunanji ogledi po programu, vstopnina v baziliko in lokalno vodenje v Assisiju, prevoz z lokalnim avtobusom v San Giovanni Rotondo, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • Možno doplačilo: enoposteljna soba 80 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 9,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,10 EUR).

Prijavnina

  • Prijavnina na pogodbo 18 eur.

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Assisi

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo in s krajšimi postanki mimo Benetk in Bologne v slikovito mestece ASSISI, ki obdano z mogočnim obzidjem stoji na enem izmed umbrijskih gričev. Na ravnini pod mestom si ogledamo veličastno cerkev Angelske Matere Božje, zgrajeno leta 1569. Pod njeno kupolo se nahaja kapelica PORCIJUNKULA, Frančiškov najljubši prostor, saj je tukaj največ molil in premišljeval. V bližini bazilike je skupaj s sobrati zgradil skromno bivališče, iz katerega se je kasneje razvil prvi frančiškanski samostan. V nadaljevanju obiščemo najimenitnejšo in najlepšo stavbo – baziliko sv. Frančiška. Dve mogočni gotski cerkvi sta zgrajeni ena nad drugo, z lepimi freskami pa so ju obogatili znameniti umetniki: Giotto, Simeone Martini, Giunto, Pisano in drugi. V kripti pod glavno ladjo se nahaja Frančiškov grob z njegovimi posmrtnimi ostanki, kamor jih je položil brat Elija. V njegovi bližini pa se nahajajo relikvije njegovih štirih zvestih učencev, enemu izmed njih (sv. Rufinu) je posvečena stolnica. Po maši sprehod po ozkih mestnih ulicah mimo glavnega trga, mnogih lepih palač, ostankov Minervinega templja, do bazilike sv. Klare in do cerkve Marije Velike, kjer se nahaja grob blaženega Karla Acutisa, zavetnika mladih in programerjev, prvega t.i. milenijskega svetnika. Prosto za nakup spominkov, kavico, … Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan:Assisi – Loreto – Lanciano – San Giovanni Rotondo

Po zajtrku vožnja v LORETO, ki slovi kot največje in najbolj priljubljeno Marijino romarsko središče Italije. V mogočni baziliki stoji Nazareška hišica, o kateri pripoveduje izročilo, da so jo sem prinesli angeli iz Trsata in da je v njej bivala Sveta Družina. Po ogledu in sprehodu po Trgu Matere Božje, kjer se bohotijo mogočni vodomet in številne palače, delo slavnih italijanskih stavbenikov, nas pot vodi naprej v LANCIANO, ki že več kot dvanajst stoletij čuva prvi in največji evharistični čudež v katoliški Cerkvi. Bil je božji odgovor menihu, ki je dvomil o resnični Jezusovi prisotnosti v evharistiji. Pri posvetitvi se je hostija spremenila v živo meso, vino pa je postalo prava kri, strnjena v pet nepravilnih kepic. Oboje je na ogled v kelihu in monštranci na glavnem oltarju. Maša. Sledi vožnja do hotela v SAN GIOVANNI ROTONDU, večerja in nočitev.

3. dan:San Giovanni Rotondo – Monte Sant'Angelo

Zajtrk. Večino dneva namenimo ogledu enega najbolj priljubljenih italijanskih romarskih središč. V tukajšnjem kapucinskem samostanu je živel in deloval vse do svoje smrti Francesco Forgione, ki si je redovno ime pater Pij izbral pri 23 letih, ko je bil posvečen v duhovnika. Skoraj vse življenje je nosil stigme – znamenja Kristusovih ran in je bil izredno priljubljen spovednik. Leta 1999 ga je papež sv. Janez Pavel II. po enem najkrajših postopkov v zgodovini Cerkve razglasil za blaženega in nato leta 2002 za svetnika. Tekom dneva obiščemo svetnikov grob v kripti nove moderne cerkve, katere hodnik in grob sta okrašena z veličastnimi mozaiki. Ogledamo si tudi staro samostansko cerkev in muzej s spominsko sobo. Maša ter možnost križevega pota, ki se nahaja nad svetiščem. Popoldne vožnja v bližnji MONTE SANT’ANGELO in ogled romarske cerkve sv. Mihaela, kjer je prvo svetišče stalo že v davnem 5. stol., ko se je nadangel Mihael prikazal krajevnemu škofu. Povratek v San Giovanni Rotondo, večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Osimo – Slovenija

Po zajtrku se odpravimo v bližnji OSIMO. V slikovitem mestu, ki se razteza na 300 m visokem griču, je cilj mnogih romarjev bazilika, posvečena Jožefu Kupertinskemu, redovniku minoritu, ki je v Osimu umrl leta 1663 in je pokopan v kripti pod glavno cerkveno ladjo. Svetnik je zaradi izjemnih sposobnosti, ki so mu bile dane, zavetnik pilotov, astronavtov, čevljarjev in za srečo pri izpitih. Po maši prosto za kavico, kosilo, … in že smo na poti proti domu. Mimo Bologne in Benetk se v kraje odhoda vrnemo v poznih nočnih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
4 Ocene in komentarji
Uredi po:OcenaDatum

Pavel in Petra

Popotnik v skupini

Za nama je čudovito štiridnevno romanje po južni Italiji (Loreto, San Giovani Rotondo, Monte San Angelo, Bari, Alberobello in Lanciano). Polno nepozabnih doživetij, ki nama bodo ostala v spominu do konca najinih dni. Molite rožni venec, ki je naše edino orožje, da se branite pred zli duhovi.

20. decembra, 2023

Pavel in Petra

Popotnik v skupini

Za nama je čudovito štiridnevno romanje po južni Italiji (Loreto, San Giovani Rotondo, Monte San Angelo, Bari, Alberobello in Lanciano). Polno nepozabnih doživetij, ki nama bodo ostala v spominu do konca najinih dni. Molite rožni venec, ki je naše edino orožje, da se branite pred zli duhovi.

20. decembra, 2023

Dragica

Popotnik v skupini

Zelo dobro izbran program z veliko vsebine, ki človeka napolni duhovno in čutno. Organizatorju romanja hvala, kot tudi vsem, ki ste k temu pripomogli. Domov se vračamo spremenjena v dobrem pomenu besede.

20. decembra, 2023

Jože

Popotnik v skupini

Fantastično za dušo in telo. Globoko doživeto. Hvala gospe Dominiki za izčrpno razlago. Gospodu Klemnu pa za duhovno vodstvo. En velik Bog lonaj vse.

20. decembra, 2023
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 2