Rim in Vatikan

Vatikanski muzeji vključeni v ceno!
Od319 €
Vatikanski muzeji vključeni v ceno!
Od319 €
26. maja, 2022
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

1686

Potovanje
je odlično
darilo!

4 dni
Odhodi: 26. 5. 2022 - 29. 5. 2022
Ljubljana, Maribor, Murska Sobota
Rim
Max potnikov: 45

Ena od treh civilizacij, katere dediči smo, se je začela na sedmih gričih ob Tiberi. Z gričev se je mogočnost kulture mesta širila tudi do nas. Rim – edinstven in večen. Od slavnih centurij prastare Via Apije do molitev prvih kristjanov, ki so za Kristusa dajali tudi svoja življenja v Koloseju. In pred več kot 1700 leti postane središče krščanstva, katerega slavo opevajo cerkve, samostani, palače, fontane, spomeniki. Te priče stoletij govorijo še danes in vabijo…

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
26.05.2022 – 29.05.2022 45 oseb 319,00 € 2106
26.05.2022 – 29.05.2022 40 oseb 339,00 € 2106
26.05.2022 – 29.05.2022 35 oseb 359,00 € 2106

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestnine in parkirnine
 • 3 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC)
 • vstopnina v katakombe in Vatikanske muzeje
 • vsi zunanji ogledi po programu
 • avdio guide sistem (slušalke)
 • strokovno in duhovno vodstvo
 • organizacija in izvedba romanja
 • nezgodno zavarovanje
 • DDV

Možna doplačila

 • enoposteljna soba 75 EUR
 • vstopnina vzpon na kupolo bazilike sv. Petra (cca. 8 EUR)
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 8,91 EUR (za osebe starejše nad 75 let 13,36 EUR)

Prijavnina

 • 15 EUR na pogodbo.

Način plačila:

 • 100 EUR ob prijavi.

Odstopnina

 • 20 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Rim

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo ter naprej mimo Benetk, Bologne in Firenc v italijansko prestolnico RIM. Po prihodu najprej obiščemo stara podzemna pokopališča – katakombe, kjer so našli pribežališče prvi kristjani. Po maši se zapeljemo do bazilike sv. Pavla izven obzidja, ene izmed štirih patriarhalnih bazilik, v kateri so v medaljonih prikazani portreti vseh dosedanjih papežev. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Vatikan

Po zajtrku vožnja v VATIKAN, kjer se udeležimo avdience pri Svetem očetu, v kolikor bo papež Frančišek doma. Maša. Na mogočnem trgu z Bernninijevimi arkadami, obeliskom, apostolskimi palačami, … nas najbolj očara bazilika sv. Petra s svetnikovim grobom ter mnogimi znanimi umetninami, tukaj je pokopan tudi papež, sv. Janez Pavel II., čigar grob se nahaja blizu Michelangelove Pieta. Popoldne obisk vatikanskih muzejev, kjer je na ogled kar 20.000 eksponatov: slike, skulpture, zemljevidi in druge umetnine. Med najpomembnejše spadajo Sikstinska kapela in Raffaelove sobane. Za konec dneva se ustavimo še pri “svetih stopnicah” in v baziliki sv. Janeza v Lateranu, rimski stolnici, kjer je škofijski sedež vseh papežev, zato jo tudi imenujemo »mati in glava vseh cerkva«. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan:Rim

Po zajtrku obiščemo atelje duhovne umetnosti Centro Aletti, ki ga že petnajst let vodi naš sonarodnjak p. Marko Ivan Rupnik. Pri svojem ustvarjanju v umetnosti išče stike med vzhodom in zahodom in tako tradicijo zahodnoevropske in bizantinske mozaične umetnosti prenaša v sodobno formo. Skupaj s sodelavci tega centra je izdelal številne mozaike po vsej Evropi, pa tudi v Siriji in ZDA. Njegova posebno odmevna dela so mozaiki v Fatimi, Lurdu in San Giovanni Rotondu. Po obisku se sprehodimo do bližnje bazilike Marije Velike (Snežne), kjer je v 9. stol. papež Hadrijan II. potrdil slovansko bogoslužje in verjetno je prav tu sv. Metod sprejel mašniško posvečenje. Med bogastvom umetnin izstopa slovita podoba Matere Božje, to je Salus populi Romani, bizantinska ikona iz 13. stol. Po ljudskem izročilu bi jo naj naslikal apostol Luka. Po maši je naše odkrivanje Rima namenjeno obujanju spominov na antični Rim, čas, ko je bilo mesto prestolnica tega dela sveta, in njegovim najpomembnejšim spomenikom: Kapitol, Forumi, Kolosej, … V cerkvi sv. Petra v verigah pa se srečamo še z velikim Michellangelom in njegovo mojstrovino Mojzesom. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Rim – Slovenija

Zajtrk. Dan pričnemo na enem najbolj romantičnih rimskih trgov – Španskem trgu, na katerem se bohotijo znamenite španske stopnice. Sprehod nadaljujemo do trga Trevi, kjer kraljuje svetovno znana istoimenska fontana, in naprej do najbolje ohranjene zgradbe antičnega Rima, Pantheona, ter trga Navona, ki slovi po svoji fontani posvečeni štirim rekam sveta in cerkvi sv. Neže, ter ga zaključimo pri Angelskem gradu. Maša. Sledi povratek proti domu. Mimo Bologne in Benetk se v kraje odhoda vrnemo v nočnih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
1 mnenj
Uredi po:OcenaDatum

Ivanka in Eva

Popotnik v skupini

Vtis iz romanja v Rim gibanja Vera in Luč
Polni pričakovanj, upanja in duhovne podpore sva se odpravili na naše lučkarsko romanje k papežu Frančišku.
Na poti pesem, molitev rožnega venca in poglobljena razlaga vseh znamenitosti, ki jih bomo doživeli na tem romanju in zavedanju, da smo v svetem letu usmiljenja, naju je obdajalo z toplino in lepimi občutki. Posebna milina, mir in zavedanje, da nas ima Bog resnično rad. Takšen je bil občutek, da sva prehodili pot do želenega cilja in smeli kot romarki prestopiti prag svetih vrat v baziliki sv. Petra.
V molitvi in priporočilu Gospodu sva globoko razmišljali o usmiljenju in o svojem življenju, da bi ga znali živeti kot nam sporoča naš Gospod: v molitvi, v miru, spoštovanju drug drugega, v potrpežljivosti, ponižnosti in odpuščanju.
V edinosti, ljubezni in miru se lepo zahvaljujeva za blagoslovljeno in čudovito romanje, ki nama je v srcu pustilo čudovit dar.
Ivanka in Eva

10. maja, 2021
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1