Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

Rim, Vatikan in Assisi

Ponovitev uspešnice!
Od359 €
Ponovitev uspešnice!
Od359 €
25. oktobra, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3420

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

4 dni
Odhodi: 25.10.2023 – 28.10.2023
Ljubljana, Maribor
Rim
Max potnikov: 45

Ena od treh civilizacij, katere dediči smo, se je začela na sedmih gričih ob Tiberi. Z gričev se je mogočnost kulture mesta širila tudi do nas. Rim – edinstven in večen. Od slavnih centurij prastare Via Apije do molitev prvih kristjanov, ki so za Kristusa dajali tudi svoja življenja v Koloseju. In pred več kot 1700 leti postane središče krščanstva, katerega slavo opevajo cerkve, samostani, palače, fontane, spomeniki. Te priče stoletij govorijo še danes in vabijo…

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
25.10.2023 – 28.10.2023 45 oseb 359,00 € 23062

Za zgodnjo prijavo do 15. februarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, avtobusna dovolilnica za center Rima, 3 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnina v katakombe, obvezen romarski prispevek in vodenje v cerkvi sv. Frančiška v Assisiju, obvezen najem audio-guide sistema v baziliki sv. Petra, vsi zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • Doplačila: turistična taksa v hotelu pribl. 6 € na osebo/na noč. Možna doplačila: zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 9,37 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,05 EUR), vstopnina za vzpon na kupolo bazilike sv. Petra (cca. 8 EUR), enoposteljna soba 100 EUR.

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti aranžmaja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Rim

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo ter naprej mimo Benetk, Bologne in Firenc v italijansko prestolnico RIM. Po prihodu najprej obiščemo stara podzemna pokopališča – katakombe, kjer so našli pribežališče prvi kristjani. Po maši se zapeljemo do bazilike sv. Pavla izven obzidja, ene izmed štirih patriarhalnih bazilik, v kateri so v medaljonih prikazani portreti vseh dosedanjih papežev. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Rim

Zajtrk. Dan je namenjen ogledom najpomembnejših rimskih znamenitosti: bazilika sv. Janeza v Lateranu, rimska stolnica, kjer je škofijski sedež vseh papežev, zato jo tudi imenujemo »mati in glava vseh cerkva«, “svete stopnice”, bazilika Marije Velike (Snežne), kjer je v 9. stol. papež Hadrijan II. potrdil slovansko bogoslužje in verjetno je prav tu sv. Metod sprejel mašniško posvečenje. Poleg jaslic tam častijo prastaro podobo Matere Božje, za katero pravijo, da jo je naslikal sv. Luka. Maša. Naše nadaljnje odkrivanje Rima je namenjeno obujanju spominov na antični Rim, čas, ko je bilo mesto prestolnica tega dela sveta in njegovim najpomembnejšim spomenikom: Kapitol, Forumi, Kolosej, … Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan:Vatikan - Rim

Po zajtrku vožnja v VATIKAN, kjer se udeležimo avdience pri Svetem očetu, v kolikor bo papež Frančišek doma. Maša. Na mogočnem trgu z Bernninijevimi arkadami, obeliskom, apostolskimi palačami, … nas najbolj očara bazilika sv. Petra s svetnikovim grobom ter mnogimi znanimi umetninami, tukaj je pokopan tudi papež, sv. Janez Pavel II., čigar grob se nahaja blizu Michelangelove Pieta. Prosto za samostojne oglede in kosilo. Popoldan najprej ogled enega najlepših trgov Navona, ki slovi po svoji fontani posvečeni štirim rekam sveta in cerkvi sv. Neže, na sosednjem trgu pa stoji najbolje ohranjena zgradba antičnega Rima, Pantheon. Za konec še sprehod po najbolj romantičnih rimskih trgih: na trgu Trevi kraljuje svetovno znana istoimenska fontana, nedaleč vstran pa se že stoletja bohoti Španski trg s španskimi stopnicami. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Rim – Assisi – Slovenija

Zajtrk. Slovo od Rima in vožnja v ASSISI, mesto sv. Frančiška in sv. Klare. Z ogledi začnemo z obiskom najimenitnejše in najlepše stavbe, bazilike sv. Frančiška. Dve mogočni gotski cerkvi sta zgrajeni ena nad drugo, z lepimi freskami pa so ju obogatili znani umetniki: Giotto, Simeone Martini, Giunto, Pisano in drugi. V kripti pod glavno ladjo se nahaja svetnikov grob z njegovimi posmrtnimi ostanki, kamor jih je položil brat Elija, v njegovi bližini pa so tudi relikvije njegovih štirih zvestih učencev. Po maši sprehod po ozkih mestnih ulicah mimo glavnega trga, mnogih lepih palač, ostankov Minervinega templja, do bazilike sv. Klare. Prosto za kosilo, nato pa se ustavimo še na ravnini pod mestom. V lepi, mogočni cerkvi Angelske Matere božje se nahaja kapelica Porcijunkula, Frančiškov najljubši prostor, saj je tukaj največ molil in premišljeval. Sledi povratek proti domu. Mimo Bologne in Benetk se v kraj odhoda vrnemo v nočnih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
1 mnenj
Uredi po:OcenaDatum

Ivanka in Eva

Popotnik v skupini

Vtis iz romanja v Rim gibanja Vera in Luč
Polni pričakovanj, upanja in duhovne podpore sva se odpravili na naše lučkarsko romanje k papežu Frančišku.
Na poti pesem, molitev rožnega venca in poglobljena razlaga vseh znamenitosti, ki jih bomo doživeli na tem romanju in zavedanju, da smo v svetem letu usmiljenja, naju je obdajalo z toplino in lepimi občutki. Posebna milina, mir in zavedanje, da nas ima Bog resnično rad. Takšen je bil občutek, da sva prehodili pot do želenega cilja in smeli kot romarki prestopiti prag svetih vrat v baziliki sv. Petra.
V molitvi in priporočilu Gospodu sva globoko razmišljali o usmiljenju in o svojem življenju, da bi ga znali živeti kot nam sporoča naš Gospod: v molitvi, v miru, spoštovanju drug drugega, v potrpežljivosti, ponižnosti in odpuščanju.
V edinosti, ljubezni in miru se lepo zahvaljujeva za blagoslovljeno in čudovito romanje, ki nama je v srcu pustilo čudovit dar.
Ivanka in Eva

10. maja, 2021
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1