Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

27. tradicionalno postno romanje PADOVA, GORICA in OGLEJ

Tradcionalno postno romanje
Od179 €
Tradcionalno postno romanje
Od179 €
15. marca, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2888

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

2 dni
Odhodi: 15.3.2024 - 16.03.2024
Ljubljana, Celje, Maribor, Murska Sobota
Max potnikov: 45

»Vsak od nas je v globini svojega srca romar, vedno na poti, proti končnemu cilju, ki je polnost življenja pri Bogu in Mariji. Na tej poti potrebujemo spodbud in vedno znova moramo nabirati moči, da lahko vztrajamo na poti dobrega.

Vabim vas, da se nam pridružite, kajti vsi na svoji življenjski poti potrebujemo močne in lepe trenutke, ko začutimo, kako nam je Gospod blizu. Tudi na letošnjem postnem romanju želimo doživeti Božjo bližino, da bi po njegovem usmiljenju in njegovi dobroti mogli še bolj polno živeti prihodnje življenje.

Postni čas je milostni čas! Tudi v tem postnem času želimo doživeti da nam Gospod v svoji zastonjski ljubezni prihaja naproti. Prihaja, da bi nas iz »pepela« vodil v božje otroštvo, v življenje z Bogom in v občestvo bratov in sester.

Naj bo zato tudi to romanje za vsakega, ki se bo odpravil na pot blagoslovljen trenutek!«

msgr. Alojzij Cvikl DJ, mariborski nadškof metropolit

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini
Termin Št. oseb Cena Sklic
15.3.2024 – 16.3.2024 45 oseb 179,00 € 2401
       

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion v hotelu (dvoposteljne sobe, TWC), zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • Možna doplačila: enoposteljna soba 30 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,60 EUR).

Način plačila:

  • 70 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 5% vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Gorica – Oglej

Odhodi avtobusov v zgodnjih jutranjih urah iz različnih krajev. Vožnja mimo Ljubljane in Postojne ter naprej po Vipavski dolini v Italijo. Naše romanje pričnemo v GORICI, glavnem mestu Goriške pokrajine, ki se prvič omenja že leta 1001. Ogled zanimivega srednjeveškega mestnega jedra, ki je umeščeno pod grajsko naselje: Trg Cavour, palača deželnih stanov, mestna hiša, palača Lanthieri … Sprehod zaključimo na Trgu zmage z Neptunovim vodnjakom iz 18. stol., kjer dominira cerkev sv. Ignacija s svojimi značilnimi čebulastimi zvoniki. Po naročilu jezuitov so jo začeli graditi leta 1654 in je bila dokončana šele leta 1767. V baročni notranjosti prevladuje glavni oltar s kipi štirih evangelistov in Marije z Detetom Jezusom. Po maši nekaj prostega časa za okrepčilo, kavico… V katedrali, posvečeni oglejskima mučencema sv. Hilariju in Tacianu, kjer je sedež goriške nadškofije, se srečamo z goriškim nadškofom. Sledi obisk slovenskega kulturnega centra, poimenovanega po skladatelju, zborovodji, velikemu domoljubu in antifašistu Lojzetu Bratužu. Pod streho večkulturnega centra, kjer deluje več kot deset društev, glasbena šola in športne dejavnosti, se seznanimo z življenjem in delom zamejskih Slovencev. Pot nadaljujemo v OGLEJ, mesto z izredno bogato zgodovino, znano že iz časa pred Kristusom. Pod cesarjem Avgustom je bilo sedež pokrajine “Venezia et Histria”,  v 4. stol. postane središče krščanstva in sedež škofije, ki je obsegala veliko ozemlje, vanjo so spadali tudi naši kraji. Ogledamo si znamenito Poponovo baziliko, posvečeno Marijinemu vnebovzetju, sv. Mohorju in Fortunatu, zgrajeno na temeljih starokrščanske molilnice iz 4. stol. Mogočna triladijska cerkev slovi predvsem po odlično ohranjenih talnih mozaikih, ki se raztezajo na kar 750 m2 površine in sodijo med najpomembnejše v zahodnem svetu. Sprehodimo se še po stari rimski cesti “Via Sacra” vzdolž izkopanin rimskega rečnega pristanišča. Po ogledu vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan: Padova - Slovenija

Po zajtrku vožnja v PADOVO, mesto sv. Antona in sv. Leopolda Mandiča. Padova je najstarejše mesto v severni Italiji, ustanovil ga je v 2. stol. pr. Kr. trojanski kralj Antenor. V času rimskega imperija je bilo eno izmed najpomembnejših mest v Italiji zunaj Rima, rodbina Carraresi pa mu je dala pečat pomembnega kulturnega in umetniškega mesta. Iz tega obdobja je ohranjeno veliko znamenitosti: imenitne palače, slikoviti trgi, cerkve, muzeji … Najprej obiščemo enega najbolj slavnih in priljubljenih romarskih svetišč baziliko sv. Antona, ki so jo začeli graditi že leta 1231 kot svetnikovo nagrobno cerkev. Njeno zunanjost krasi kar 8 mogočnih kupol in več majhnih zvonikov, v notranjosti pa lahko občudujemo številne umetnine, nagrobne spomenike, kipe, lepe freske … Na grobu, kamor se zgrinjajo množice romarjev iz celega sveta, se tudi mi priporočimo temu mogočnemu svetniku, ki je zelo čaščen tudi v Slovenij. Po maši sprehod po zanimivem mestnem središču, kjer si ogledamo: Palazzo della Ragione, Palazzo Comunale (druga najstarejša univerza v Evropi), Prato della Valle (eden največjih trgov v Evropi), cerkev sv. Justine … (zunanji ogledi). Prosto za kosilo in kavico. Ljubitelji umetnosti pa si lahko v prostem času »privoščite« ogled znamenite kapele Scrovegni, ki velja za eno najpomembnejših mojstrovin zahodne umetnosti. Freske prikazujejo Jezusovo življenje in življenje Device Marije, zid na zadnji strani cerkve, skozi katerega se vstopa v kapelo, krasi velika Poslednja sodba. Naše postno romanje zaključimo v samostanski cerkvi bratov kapucinov, kjer je grob sv. Leopolda Mandiča. Hrvaški kapucin, neutrudni spovednik, je umrl v tamkajšnjem samostanu leta 1942, sv. papež Janez Pavel II. ga je leta 1983 razglasil za svetnika. Poznamo ga tudi kot zavetnika onkoloških bolnikov, saj je tudi sam doživel osebno izkušnjo nemoči ob tej bolezni. S priložnostno pobožnostjo sklenemo letošnje romanje in si pred slovesom obljubimo, da se ponovno srečamo na naslednjem postnem romanju. Sledi povratek proti domu, v kraje odhoda se vrnemo v večernih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1