25. postno romanje VOJVODINA

Tradcionalno postno romanje
Od149 €
Tradcionalno postno romanje
Od149 €
1. aprila, 2022
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

1953

Potovanje
je odlično
darilo!

2 dni
Odhodi: 1.4. - 2.4.2022
Ljubljana, Celje, Maribor, Murska Sobota
Vojvodina
Max potnikov: 45

»Vsak od nas je v globini svojega srca romar, vedno na poti, proti končnemu cilju, ki je polnost življenja pri Bogu in Mariji. Na tej poti potrebujemo spodbud in vedno znova moramo nabirati moči, da lahko vztrajamo na poti dobrega.

Vabim vas, da se nam pridružite, kajti vsi na svoji življenjski poti potrebujemo močne in lepe trenutke, ko začutimo, kako nam je Gospod blizu. Tudi na letošnjem postnem romanju želimo doživeti Božjo bližino, da bi po njegovem usmiljenju in njegovi dobroti mogli še bolj polno živeti prihodnje življenje.

Postni čas je milostni čas! Tudi v tem postnem času želimo doživeti da nam Gospod v svoji zastonjski ljubezni prihaja naproti. Prihaja, da bi nas iz »pepela« vodil v božje otroštvo, v življenje z Bogom in v občestvo bratov in sester.

Naj bo zato tudi to romanje za vsakega, ki se bo odpravil na pot blagoslovljen trenutek!«

msgr. Alojzij Cvikl DJ, mariborski nadškof metropolit

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini
Termin Št. oseb Cena Sklic
1.4.2022 – 2.4.2022 45 oseb 149,00 € 2201
       

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion v hotelu 3*/4* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnina v samostan, topel obrok v salašu, zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 25 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,55 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,82 EUR).

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 7 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: petek, 1. april: Slovenija – Novo Hopovo – Sremski Karlovci – Novi Sad – Petrovaradin

Odhodi avtobusov v zgodnjih jutranjih urah iz Slovenije, vožnja na Hrvaško mimo Zagreba in Osijeka v Vojvodino. Naše romanje pričnemo pod Fruško goro, v enem od sedemnajstih še ohranjenih pravoslavnih samostanov. V času med 15. in 18. stol. je bilo na tem območju zgrajenih kar 35 samostanov. Mi obiščemo NOVO HOPOVO, ki je zaradi svoje arhitekture in zgodovinske preteklosti, eden najpomembnejših na srbskih tleh. Samostan je bil več stoletij tudi izobraževalno središče, kamor so prihajali Srbi iz Beograda, da bi se naučili brati in pisati. Po ogledu pot nadaljujemo v SREMSKE KARLOVCE, mesto duhovnosti, kulture in bogate zgodovine. Sprehodimo se skozi slikovito mestno središče mimo katoliške cerkve sv. Trojice do saborne cerkve in dvorca patriarhov, kjer je danes središče metropolije. Po ekumenskem srečanju s predstavniki tamkajšnje pravoslavne cerkve, prosto za kavico ali kosilo. V nadaljevanju dneva obiščemo NOVI SAD, prestolnico Vojvodine, ki leži ob reki Donavi in je obdano z bujnimi vinogradi, gozdovi in prostranimi polji. Večji del današnje podobe je dobilo v 19. stol. V njem se še vedno zrcali vpliv avstroogrske kulture in sožitje stare srbske duhovnosti ter severnjaške uglajenosti. Maša v katedrali. Sprehod po mestnem središču z ogledom glavnih zanimivosti. Nad Donavo se na površini 112 ha razteza mogočna Petrovaradinska trdnjava iz 18. stol., ki je dobila naziv “Gibraltar ob Donavi”. Je eden izmed redkih tovrstnih ohranjenih kompleksov v Evropi, saj ima kar 16 km podzemnih hodnikov. Danes je trdnjava umetniško središče, kjer ne manjka številnih ateljejev, privlačnih galerij priznanih umetnikov, antikvariat,… Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan: sobota, 2. april: Subotica – Palićko jezero – Bunarić – Slovenija

Po zajtrku vožnja v SUBOTICO. Mesto, ki je imelo od svojega začetka pa do danes okoli 200 različnih imen, se ponaša z mnogimi znamenitostmi – »put art nouveau«: Saborna cerkev, katedrala, sinagoga iz začetka 20. stoletja, mestna hiša, razgledni stolp, … različni slogi – gotika, barok, secesija in neoklasicizem. Subotico uvrščajo med najlepša mesta panonske nižine. Maša v pozno-baročni katedrali sv. Terezije Avilske, katere notranjost krasijo dragocene oltarne slike ter stenske dekoracije.

Prosto za kavico, nato se odpravimo do bližnjega jezera PALIĆ in istoimenskega mesteca. Kraj je bil na prelomnici 19. in 20. stoletja mondeno letovišče in njegova podoba velja za enega najlepših primerov madžarske secesije. Sprehod po parku, ki se razteza ob obali jezera, kjer se srečamo s stavbami iz časov prvega razcveta turizma: poletno gledališče, vodni stolp, Velika terasa,… Na jugozahodnem delu jezera obiščemo še BUNARIĆ, ekumensko romarsko središče katoliških in pravoslavnih vernikov. Priložnostno bogoslužje. Nedaleč stran si v tipičnem »salašu« privoščimo še odličen domači paprikaš in nepogrešljiv štrudelj z makovimi semeni, češnjami in oreščki, pa tudi kozarček rujne fruškogorske kapljice. Na pot domov se odpravimo preko Madžarske. V kraje odhoda se mimo Blatnega jezera in Lendave vrnemo v poznih večernih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1