Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

26. postno romanje DUNAJ in MARIAZELL

Tradcionalno postno romanje
Od219 €
Tradcionalno postno romanje
Od219 €
23. marca, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2285

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

2 dni
Odhodi: 23.3.2023 - 24.03.2023
Ljubljana, Celje, Maribor, Murska Sobota
Max potnikov: 45

»Vsak od nas je v globini svojega srca romar, vedno na poti, proti končnemu cilju, ki je polnost življenja pri Bogu in Mariji. Na tej poti potrebujemo spodbud in vedno znova moramo nabirati moči, da lahko vztrajamo na poti dobrega.

Vabim vas, da se nam pridružite, kajti vsi na svoji življenjski poti potrebujemo močne in lepe trenutke, ko začutimo, kako nam je Gospod blizu. Tudi na letošnjem postnem romanju želimo doživeti Božjo bližino, da bi po njegovem usmiljenju in njegovi dobroti mogli še bolj polno živeti prihodnje življenje.

Postni čas je milostni čas! Tudi v tem postnem času želimo doživeti da nam Gospod v svoji zastonjski ljubezni prihaja naproti. Prihaja, da bi nas iz »pepela« vodil v božje otroštvo, v življenje z Bogom in v občestvo bratov in sester.

Naj bo zato tudi to romanje za vsakega, ki se bo odpravil na pot blagoslovljen trenutek!«

msgr. Alojzij Cvikl DJ, mariborski nadškof metropolit

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini
Termin Št. oseb Cena Sklic
23.3.2023 – 24.3.2023 45 oseb 219,00 € 2301
       

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, predornine in parkirnine, 1 nočitev z zajtrkom v hotelu (dvoposteljne sobe, TWC), večerja in kosilo v restavraciji, vstopnina v palačo Schönbrunn, zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • Možna doplačila: enoposteljna soba 30 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 9,60 EUR).
  • V popoldanskem času vam nudimo možnost ogleda z vodnikom ene izmed največjih znamenitosti po vaši izbiri: 1. Prirodoslovni muzej, ki velja za enega najpomembnejših in obsežnejših na svetu 2. Galerija Albertina, razstava del: Dürer, Munch, Miro, Picaso… 3. Muzej Sisi in cesarski apartmaji 4. Največja tržnica Nashmarkt, galerija Secesija in baročna lepotica Karlova cerkev Za vse, ki se ne boste odločili za vodene oglede, bo na voljo prosti čas za samostojno odkrivanje mesta. V eni izmed starih kavarn pa si lahko privoščite najznamenitejšo dunajsko slaščico sacher torto, pravo turško kavo…

Način plačila:

  • 70 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 5% vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Mariazell – Dunaj

Tako je v svojih Poezijah naš veliki poet France Prešeren nanizal tiste nekdaj najbolj priljubljene božje poti naših prednikov. Na letošnjem postnem romanju bomo obiskali Mariazell ali Marijino Celje, najpomembnejše romarsko središče Avstrije, ki je že stoletja povezano tudi s Slovenci, ki prihajajo na ta milostni kraj v velikem številu še danes. Legenda pripoveduje, da je menih Magnus na ta kraj prinesel leseni kip Marije z Jezusom in zgradil kapelo. S svetiščem je povezana zgodovina vladarjev Habsburške dinastije, ki so Mariji posvetili vso deželo in ljudstvo. Tako je nastalo osrednje romarsko središče monarhije Magna Mater Austriae, ki ga letno obišče okoli milijon romarjev. Največja dragocenost svetišča je ohranjen leseni kip Matere Božje z Jezusom, ki ga preoblačijo v skladu z liturgičnim časom. Po slovesni maši bo čas za okrepčilo in samostojni ogled bogate cerkvene zakladnice z umetninami, znamenitih mehaničnih jaslic ali obisk družinske pekarne Pirker, kjer že več kot 300 let pečejo edinstvene medenjake.

Na obrobju avstrijske prestolnice si ogledamo palačo Schonbrunn, eno izmed največjih svetovnih turističnih znamenitosti. Habsburški cesarji so grad in čudovite vrtove do leta 1918 uporabljali kot poletno rezidenco. Za njegovo današnjo podobo je zaslužen arhitekt Fischer Von Erlach, ki se je zgledoval po palači francoskih kraljev v Versaillesu ter se ponaša s kar 1441 sobanami in dvoranami. Zaradi svoje edinstvenosti je uvrščena na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Po ogledu vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan: Dunaj – Slovenija

Zajtrk. V središče Dunaja se pripeljemo po znamenitem cestnem prstanu Ringu, ob katerem so nanizane najpomembnejše palače in cerkve: Votivkirche, parlament, rotovž, cesarske palače Hofburg, naravoslovni in kulturno zgodovinski muzej, opera…. Prestolnica nekdanje Avstro-Ogrske še danes odraža blišč razkošja preteklosti prepletenega z modernostjo in velja za mesto z najboljšimi življenjskimi pogoji na svetu. Na Dunaju so pustili sledi tudi mnogi Slovenci, ki so tukaj študirali ali živeli: Jožef Plečnik, Maks Fabiani, Jurij Slatkonja, Anton Janša…

Slovesna sveta maša v katedrali sv. Štefana, najimenitnejši gotski stavbi v Avstriji, ki že več kot osem stoletij deli usodo Dunaja. Skozi čas je spreminjala svojo podobo in veličino, danes ta kar 107 metrov dolga lepotica predstavlja največjo znamenitost in simbol mesta. V katedrali je tudi grob Slovenca Jurija Slatkonje, prvega dunajskega škofa in ustanovitelja svetovno znanega zbora Dunajskih dečkov.

Sledi sprehod po starem mestnem središču, po znamenitem Grabnu do Hofburga, razkošne cesarske palače zgrajene v 13.stol., zdaj sedež avstrijskega predsednika in naprej do trga Marije Terezije z mogočnim kipom najslavnejše avstrijske cesarice.

V popoldanskem času vam nudimo možnost ogleda z vodnikom ene izmed največjih znamenitosti po vaši izbiri:

  1. Prirodoslovni muzej, ki velja za enega najpomembnejših in obsežnejših na svetu
  2. Galerija Albertina, razstava del: Dürer, Munch, Miro, Picaso…
  3. Muzej Sisi in cesarski apartmaji
  4. Največja tržnica Nashmarkt, galerija Secesija in baročna lepotica Karlova cerkev

Za vse, ki se ne boste odločili za vodene oglede, bo na voljo prosti čas za samostojno odkrivanje mesta. V eni izmed starih kavarn pa si lahko privoščite najznamenitejšo dunajsko slaščico sacher torto, pravo turško kavo…

Čeprav pregovor pravi:«Če greš na Dunaj, pusti trebuh zunaj«, si v eni izmed tipičnih mestnih gostiln privoščimo pozno kosilo.

V jezuitski cerkvi imenovani tudi Univerzitetna, ki jo krasijo številne umetnine, s priložnostno pobožnostjo sklenemo letošnje postno romanje. Pred slovesom pa še obljuba: ponovno se srečamo na 27. postnem romanju prihodnje leto.

Sledi povratek proti domu, v kraje odhoda se vrnem v večernih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1