Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

POLJSKA, romanje z duhovnimi vajami

Novo!
Od459 €
Novo!
Od459 €
4. avgusta, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3025

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 04.08. 2024 - 08.08. 2024
Max potnikov: 45

Slovenska minoritska provinca in Aritours vas vabita na romanje na POLJSKO

duhovno vodstvo: p. dr. Igor Salmič in p. Danilo Holc

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

04.08.2024 – 08.08.2024 45 oseb 459 € 24093
04.08.2024 – 08.08.2024 35 oseb 499 € 24093

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion v hotelu 3* v Krakovu, 1 polni in 1 polpenzion v romarskem domu v Niepokalanovu (dvoposteljne sobe, TWC), kosilo v romarskem domu sv. Janeza Pavla II, 1 polni penzion in večerja v romarskem domu v Harmežah, vstopnina v grobnice na gradu Wawel in taborišče Auschwitz; zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 60 EUR
  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 9,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,10 EUR).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti

Odstopnina

  • 5% vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).
Program

1. dan: Slovenija – Krakov   

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Avstrijo, mimo Dunaja na Češko ter naprej na Poljsko do KRAKOVA, kjer obiščemo novozgrajeno svetišče sv. papeža Janeza Pavla II., ki so ga slovesno blagoslovili ob njegovi beatifikaciji v letu 2011. Cerkev je namenjena ohranjanju spomina na življenje in nauk nekdanjega papeža, ki je bil pred tem krakovski nadškof. Osrednja znamenitost svetišča je relikvija – steklenička njegove krvi, shranjena v kristalni posodi, ki so jo vgradili v oltar v spodnji cerkvi, ter veličastni mozaiki. Maša. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Krakov – Niepokalanov

Zajtrk. Vožnja v Lagiewnike, obisk groba sestre sv. Faustine Kowalske, poslanke Božjega Usmiljenja. Danes je njen grob cilj romarjev iz Poljske in drugih krajev sveta. Po maši se odpravimo v središče Krakova. Z ogledi zgodovinskega in kulturnega središča Poljske pričnemo na gradu Wawel nad reko Vislo. Obiščemo katedralo z grobnicami kraljev ter pomembnih Poljakov, se sprehodimo do enega najlepših renesančnih grajskih dvorišč v Evropi ter nadaljujemo skozi staro mestno jedro, ki je zagotovo biser med evropskimi mesti. Na osrednjem trgu Rynek Glowny obiščemo Marijino katedralo s petsto let starim oltarjem – draguljem rezbarske umetnosti, srednjeveški trg s tržnico, staro univerzo, škofijsko palačo, …. Nekaj prostega časa za kosilo in vožnja do našega naslednjega romarskega cilja NIEPOKALANOV (mesto Brezmadežne). Nastanitev v romarskem domu, večerja in nočitev.

3. dan: Niepokalanov

Zajtrk. Na podarjenem ozemlju blizu Varšave je sv. p. Maksimiljan Kolbe pred II. sv. vojno zgradil barakarsko naselje, iz katerega je kasneje nastal samostan bratov minoritov. Poimenoval ga je Mesto Brezmadežne. V takrat moderni tiskarni so tiskali časopis Vitez Brezmadežne, ki se je razširil v vse evropske dežele in tudi na Japonsko. Ogledamo si muzej sv. Maksimilijana, staro leseno kapelo, eno prvih samostanskih zgradb, pokopališče ter radijsko in gasilsko postajo. Dan zaključimo z večerno sv. mašo in večerjo. Pred nočitvijo pa bo priložnost za skupno adoracijo.

4. dan: Niepokalanov – Čenstohova – Harmeže

Po zajtrku slovo od Niopokalanova in vožnja do ČENSTOHOVE, največjega poljskega romarskega središča. Na Jasni gori sredi mesta stoji mogočna Marijina bazilika z znamenito ikono “Črne Marije” iz 14. stol., ki ji pripisujejo čudežno moč. V pavlinskem samostanu si ogledamo bogato zakladnico, muzej in refektorij. Po maši in kosilu v romarskem domu sv. Janeza Pavla II. bo še dovolj časa za osebne pobožnosti, nakup spominkov ter osebni obisk znamenitosti ob svetišču. Po nadaljujemo do kraja HARMEŽE blizu Oswiecima (Auscwitza). Nastanitev v romarskem domu – minoritskem centru spomina na sv. Maksimiljana Kolbeja in večerja. Po želji si lahko v kletnem prostoru cerkve ogledate vodeno razstavo Mariana Kolodzieja, enega redkih preživelih jetnikov s številko 432, ki je bil med prvimi deportiran v Auschwitz.

5. dan:Harmeže – Auschwitz – Slovenija

Po zajtrku obiščemo koncentracijsko taborišče Birkenau v Brzezinki. Med barakami se bomo sprehodili do krematorijev in osrednjega spomenika. Možnost osebne molitve in sprehod po taborišču (kraj smrti sv. Edith Stein). Po kosilu v romarskem domu voden ogled AUSCHWITZA, koncentracijskega taborišča iz II. svetovne vojne, ki nas s svojim pričevanjem spomni na grozote vojne in smrti nad štiri milijone ljudi, med njimi tudi sv. Maksimilijana Kolbeja, ki je tukaj umrl mučeniške smrti. Po večerji slovo od Poljske in povratek proti domu. Mimo Ostrave, Brna in Dunaja se v kraje odhoda vrnemo v jutranjih urah naslednjega dne.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
1 mnenj
Uredi po:OcenaDatum

Jože Vinkovič

Popotnik v skupini

Začeli smo pri Mariji (Čenstohova) in z njeno pomočjo nadaljevali pri njenih častilcih: Faustini Kowalski, Janezu Pavlu II. in Edith Stein. Obogateni z njihovim zgledom in njihovo pomočjo se vračamo v lepši vsakdan.

20. decembra, 2023
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1