Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

POLJSKA

Novo
Od499 €
Novo
Od499 €
16. avgusta, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2497

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

6 dni
Odhodi: 16.08. 2023 - 21.08. 2023
WAMBERZICE, LICHEN STARY, WROCLAW, NIEPOKALANOW in ČENSTOHOVA
Max potnikov: 45

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

16.08.2023 – 21.08.2023 45 oseb 499 €  
16.08.2022 – 21.08.2022 35 oseb 569 €  

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 5 polpenzionov v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnine po programu, zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 100 EUR
  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TUJINA: 13,30 EUR (za osebe starejše nad 75 let 19,95 EUR)

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti

Odstopnina

  • 5% vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).
Program

1. dan: Slovenija – Wambierzyce – Klodzko

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Avstrijo, mimo Dunaja na Češko in naprej mimo Brna in Hradec Kralove na Poljsko. Prvi cilj naše poti je znamenita Marijina božja pot WAMBIERZYCE. Zgodba sega v 13. stol., ko je pred Marijinim kipom molil slep domačin in čudežno ozdravel. V začetku 18. stol. so na mestu, kjer je bila prej lesena kapela, zgradili mogočno baročno cerkev Marijinega obiskanja. Do bazilike vodi 52 stopnic s simboličnim pomenom: 33 Kristusovih let, 15 starost Marije ob Kristusovem spočetju in 4 evangelisti.  Na glavnem oltarju se nahaja čudodelni kip Marije z Jezusom. V okolici so naredili največjo poljsko Kalvarijo s 130 kapelami in križevim potom. Celoten kompleks zato imenujejo tudi Šlezijski Jeruzalem. Po maši in ogledu vožnja v KLODZKO, zgodovinsko mesto ob reki Neisse, staro več kot tisoč let. Očaralo nas bo staro srednjeveško mestno jedro z neorenesančnim rotovžem in imenitnimi mestnimi hišami ter cerkvijo Marijinega vnebovzetja. Nad mestom se dviga mogočna trdnjava iz 10. stol., edinstven tovrstni kompleks na Poljskem in v Evropi. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan: Klodzko – Swidnica – Wroclaw

Zajtrk. Vožnja po Sudetih, razgibanem gorskem svetu, mimo znanih zdraviliških krajev, gradov in letovišč v SWIDNICO. Ogled evangeličanske »cerkve miru« posvečene sveti Trojici, zgrajeni 1648 leta po končani tridesetletni vojni. To je največja lesena baročna cerkev v Evropi, ena izmed sedmih čudes Poljske, na seznamu Unescove svetovne dediščine in verski zgodovinski spomenik. Imenitno gotsko katedralo sv. Stanislava in Venčeslava krasijo lepa barvana okna in več kot 100 m visok zvonik, eden od treh najvišjih v državi. Po maši nadaljevanje poti v WROCLAW, zgodovinsko, kulturno in gospodarsko središče Šlezije ter sedež nadškofije. V drugi sv. vojni je doživelo strahovito uničenje, vendar je bilo s časom obnovljeno do svojega nekdanjega blišča. Danes je mesto s pisano arhitekturo od gotskega do baročnega in renesančnega stila ter modernih stavb na vzhodnem bregu reke Odre. Zunanji ogled glavnih znamenitosti: gotska mestna hiša, kraljeva palača, univerza – nekdanja jezuitska šola, galerija, astronomski observatorij… Obiščemo tudi tri najpomembnejše cerkve: gotsko katedralo sv. Janeza Krstnika, eno najlepših cerkva posvečeno sv. Elizabeti in cerkev sv. Križa iz 13. stol, ki sodi med najpomembnejše gotske stavbe na Poljskem. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Wroclaw – Lichen Stary

Zajtrk. Dopoldne si ogledamo še preostale znamenitosti na voljo pa bo tudi nekaj prostega časa. Popoldne nas čaka še eno izjemno doživetje. V kraju LICHEN STARY obiščemo največjo Poljsko cerkev in eno od osmih največjih v Evropi »Baziliko gospe Lichenske«. To veličastno svetišče so začeli graditi leta 1994, blagoslovil pa jo je sv. papež Janez Pavel II. Po maši si cerkev ogledamo in prisluhnemo zanimivi zgodbi o navdihu za njeno gradnjo. Na priprošnjo »Lichenske gospe« je tukaj čudežno ozdravel še kot študent kasnejši Poljski primas, kardinal Štefan Višinski, razglašen za blaženega leta 2020. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

4. dan: Lichen Stary – Varšava

Zajtrk in vožnja v VARŠAVO. Največje Poljsko mesto, prestolnica od 16. stol., leži ob reki Visli in šteje skoraj 2 milijona prebivalcev. Je pomembno znanstveno, kulturno, politično in versko središče. V preteklih stoletjih je doživela veliko hudega, najtežje je bilo konec 18. stol., ko so jo porušili Rusi in nato v drugi svetovni vojni, ko so jo Nemci zravnali z zemljo. V desetletjih so jo popolnoma obnovili in je danes ena najhitreje razvijajočih prestolnic v Evropi. Zunanji ogled glavnih znamenitosti: izjemno lepe hiše na Starem trgu, znameniti kip morske deklice, katedrala sv. Janeza Krstnika, kraljeva palača, najvišjo stavbo palačo kulture in znanosti, gledališče, park Lazienki s slavno palačo na vodi, Chopinovim spomenikom in palačo Belvedere. Maša. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

5. dan:Varšava – Niepokalanow – Čenstohova

Zajtrk. Preden zapustimo prestolnico še krožni avtobusni ogled ostalih zanimivosti ter nato vožnja v NIEPOKALANOW. Leta 1919 je pater Maksimiljan Kolbe ustanovil bratovščino Brezmadežne, nekaj let kasneje pa je na podarjenem zemljišču blizu Varšave sezidal naselje barak imenovano Niepokalanow – posestvo “Brezmadežne”. V takrat najsodobnejši tiskarni so bratje tiskali milijonske naklade časopisov in živeli v krščanski slogi. V času pred 2. svet. vojno je v samostanu živelo in delovalo skupaj 763 članov samostanske skupnosti in od tukaj so leta 1939 Nemci patra Kolbeja odpeljali v taborišče smrti … Ogled velikega samostanskega kompleksa, ki je odprt za javnost: bazilika, pokopališče, radijska postaja, samostanski gasilski dom ter nekdanja tiskarna z muzejem sv. Maksimiljana Kolbeja, v katerem je v besedi in sliki prikazano celotno življenje svetnika in zgodovina delovanja samostana. Po maši vožnja do hotela v Čenstohovi. Večerja in nočitev.

6. dan:Čenstohova – Slovenija

Po zajtrku in maši ogled največjega Poljskega romarskega središča. Na Jasni gori sredi mesta stoji mogočna Marijina bazilika z znamenito ikono “Črne Marije” iz 14. stol., ki ji pripisujejo čudežno moč. V pavlinskem samostanu si ogledamo bogato zakladnico, muzej in refektorij. Vožnja mimo Katovic, Brna in Dunaja proti domu, kamor se vrnemo v poznih večernih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1