Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

NORMANDIJA in BRETANJA

NOVO!
Od779 €
NOVO!
Od779 €
30. maja, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2208

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 30.05.2023 – 03.06.2023
MONT SAINT-MICHEL, Chartres, Lisieux, Bayeux, Honfleur
Max potnikov: 45
NORMANDIJA in BRETANJA LISIEUX – 150. obletnica rojstva sv. Terezije Deteta Jezusa MONT SAINT-MICHEL – ena najstarejših evropskih božjih poti CHARTRES – znamenita gotska romarska katedrala

Čas v destinaciji

Vreme

Lisieux
Showers in the Vicinity

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
30.05.2022 – 03.06.2023 45 oseb 779 € 2333

V ceno je vključeno

  • letalski prevoz z nizkocenovnim letalskim prevoznikom z vključeno osebno prtljago (nahrbtnik ali torba 40x20x25cm), letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transferji po programu, cestnine in parkirnine, 4 x pol penzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnine: samostan Mont St. Michel, muzej v Bayeuxu in Aromanches, katedrala Chartres, vsi zunanji ogledi po programu, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini TAS ELVIA: 9,37 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,06 EUR), enoposteljna soba 150 EUR, prtljaga 50 EUR (kovček do 10 kg).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 200 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Chartres

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev, vožnja do enega bližnjih letališč ter polet v Francijo. Po pristanku na enem od pariških letališč se z avtobusom odpravimo na raziskovanje Normandije. To slikovito severno francosko pokrajino so v 9. stol. osvojili Normani, po katerih je dežela dobila ime. Naš cilj je mesto CHARTRES, ki se ponaša z najlepšo gotsko katedralo v Franciji. V njej hranijo relikvijo, oblačila Device Marije, zato je postala že v srednjem veku ena najbolj obiskanih romarskih cerkva v Evropi. V 13. stol. so jo okrasili z lepimi kipi in veličastnimi barvnimi okni. Kljub burnim časom se je ohranila vse do današnjih dni ter predstavlja izjemno mojstrovino, ki je pod zaščito Unesca. Po ogledu katedrale vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Chartres – Vitre – Cote d´Emeralde – St. Malo

Po zajtrku nas pot vodi mimo Le Mansa, svetovno znanega po avtomobilskih dirkah, v Bretanjo do mesteca VITRE ob reki Vilaine. Staro mestno jedro se stiska ob vznožju srednjeveškega gradu, ki ga krasijo lepi stolpiči in zaradi slikovitosti velja za najlepše zgodovinsko mesto v Bretanji. Sprehod in čas za okrepčilo ter nato nadaljevanje vožnje mimo nekdanje bretonske prestolnice Rennes proti severu Bretanje. Čaka nas nepozabno doživetje, vožnja ob Smaragdni obali, ki jo krasijo lepe peščene plaže s kristalno čistim morjem nad katerim se dvigujejo ogromne skalnate pečine. Pogledi ki jemljejo dih. Enega najlepših prizorov smo deležni na skalnati obali med srednjeveškima mestecema Fort de la Latte in Cap Frehel. Pozno popoldne prispemo v pristaniško mesto ST. MALO z dolgo in ponosno zgodovino pomorskih raziskovalcev, trgovcev, gusarjev. Središče tega slikovitega mesta, ki ga še vedno skoraj popolnoma obdaja morje in je izjemna redkost v Franciji, je z mogočnih obzidjem obdana trdnjava pri vhodu v pristanišče. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3. dan:Mont-Saint-Michel – Bayeux – Arromanches

Po zajtrku se vrnemo v Normandijo, kjer na bretonski meji, na skalnatem otočku 70 m visoko nad morsko gladino, kraljuje mogočen benediktinski samostan MONT–SAINT–MICHEL. Zaradi izjemno slikovite lege, bogate zgodovinske preteklosti in arhitekture se prišteva med največja čudesa zahodnega sveta, poznan pa je tudi po vzdevku »čudež narave«, predvsem zaradi razlike med plimo in oseko, ki znaša kar 14 metrov. Kip nadangela Mihaela na vrhu visokega zvonika samostanske cerkve in mogočno obzidje, ki obdaja vasico, naredita na popotnika izjemen vtis. Nastanek samostana je povezan z ljudskim izročilom, ki pravi, da se je škofu Aubertu iz bližnjega Avranchesa prikazal nadangel Mihael in mu naročil naj na skalnatem otoku pozida kapelo, kar je izpolnil leta 709. Romarji so začeli prihajati v velikem številu od vsepovsod in tako je ostalo vse do danes. Ogledamo si samostansko cerkev, križni hodnik, refektorij, dvorano za romarje… Na voljo bo tudi dovolj prostega časa za sprehod po mogočnem obzidju, nakup spominkov in okrepčilo z znamenito »omleto matere Poulard«. V nadaljevanju dneva obiščemo kraje kjer se je 6. junija 1944 zgodila odločilna invazija zavezniških sil na normandijsko obalo imenovana dan D. Vožnja ob obali Cote D´Nacre po sloviti Omaha Beach v mestece ARROMANCHES, ki je v času zavezniške invazije na normandijsko obalo odigralo izjemno pomembno vlogo. Dnevno se je preko tega pristanišča z imenom Port Winston prepeljalo več kot 9000 ton razne vojaške opreme. Ogledamo si ostanke ogromnih betonskih pomolov, po želji pa tudi obiščemo zanimiv vojaški muzej, v katerem se preko multivizije spremlja celoten potek zavezniškega izkrcanja v Normandiji. Vožnja v BAYEUX, mesto ki so ga kot prvega osvobodili zavezniki. Ogledamo si mogočno katedralo zgrajeno v gotskem slogu in v mestnem muzeju znamenito tapiserijo kraljice Matilde. Na tej 70 m dolgi edinstveni umetnini na svetu lahko občudujemo prizore iz normanskih osvajalskih pohodov, bitke pri Hastingsu, način življenja, oblačenja in vojskovanja v tistem času. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Caen – Honfleur – Lisieux

Zajtrk. CAEN, glavno mesto Spodnje Normandije dolguje svojo pomembnost Viljemu Osvajalcu in ženi Matildi, ki sta v mestu ustanovila vsak svojo opatijo ter cerkvi St.-Etienne in la Trinité. Obe odlikuje odlična normansko romanska arhitektura. Vožnja na obalo atlantskega oceana do HONFLEURA, enega izmed najprivlačnejših mest v Normandiji. Iz tega nekoč pomembnega pristanišča so v preteklosti v širni svet odplule mnoge pomembne odprave. Kratek sprehod po vedno živahnih ulicah in obali z ogledom zanimive lesene mornariške cerkve ter prosto za kavico. V popoldanskem času prispemo v LISIEUX, rojstni kraj sv. Terezije Deteta Jezusa, ki je takoj za Lurdom najbolj obiskan romarski kraj v Franciji. Obiščemo karmeličanski samostan, kamor je vstopila Terezija kot petnajstletna deklica in tukaj tudi umrla. Njen grob se nahaja v samostanski cerkvi, kjer obudimo spomin na redovnico, ki je bila zaradi svojih kreposti leta 1925 razglašena za svetnico in kasneje za zavetnico misijonov in drugo zavetnico Francije. Na griču nad mestom stoji mogočna bazilika zgrajena iz belega marmorja, posvečena svetnici. Gradili so jo kar 25 let in sprejme več kot 5000 vernikov. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

5. dan:Lisieux – Slovenija

Po zajtrku transfer na letališče ter polet proti domu. Po pristanku vožnja v kraje odhoda, kamor prispemo v večernih urah. Vse dni bodo maše po dogovoru z duhovnim vodjem.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1