Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

MALTA z malteškim vitezom

NOVO!
Od639 €
NOVO!
Od639 €
17. oktobra, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2509

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 17.10.2023 – 21.10.2023
Max potnikov: 45
Majhen otok Malta med Sicilijo in Afriko je zaradi strateškega položaja v svoji 7 tisočletni zgodovini stičišče različnih kultur in pomembnih dogodkov. Sv. Pavel je prispel na Malto zaradi brodoloma, se tam zadržal kar tri mesece in zapustil mlado krščansko skupnost. Poseben pečat pa so mu vtisnili vitezi sv. Janeza, ki so prišli v 16. stol. in tam ostali kot branitelji krščanstva pred Turki.

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
17.10.2023 – 21.10.2023 45 oseb 639 € 2332
17.10.2023 – 21.10.2023 35 oseb 719 € 2332

Za zgodnjo prijavo do 15. februarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • letalski prevoz z nizkocenovnim letalskim prevoznikom z vključeno osebno prtljago 10kg, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transferji po programu, cestnine in parkirnine, 4 polpenzioni v hotelu 3/4*(dvoposteljne sobe, TWC), vstopnine in ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 130 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, dodatna kos prtljage, vožnja z ladjo na otok sv. Pavla 15 EUR.

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 200 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Malta

Zjutraj se odpeljemo do enega bližnjih letališč ter poletimo na Malto. Po pristanku na tem sredozemskem otoku, vožnja do slikovite ribiške vasice MARSAXLOKK, kjer bomo začutili utrip starih časov. Videli bomo čudovito Modro jamo, ki jo obdaja kristalno čisto morje. Večerja in nočitev.

2. dan:Valletta – Mdina – Rabat – Mosta

Odpeljali se bomo do VALLETTE, otoške prestolnice in si ogledali staro mestno jedro, ki skriva kopico zanimivosti: cerkev sv. Janeza z grobnico malteških vitezov, cerkev Pavlovega brodoloma, srednjeveško utrdbo, stolnico sv. Pavla, trdnjavo sv. Elme, židovski geto. Posebno doživetje bo obisk palače Velikega mojstra, kjer domuje slavni orožarski muzej s preko 5.000 kosi originalne viteške opreme. Ustavili se bomo tudi pri teatru Manoel, ki je eden najstarejših v Evropi in skriva veliko zanimivosti in bogastva. Popoldan se bomo odpeljali do stare prestolnice MDINE, ki je bila središče malteškega plemstva in je pravi biser srednjeveške arhitekture s stolnico sv. Petra in Pavla in drugimi pomembnimi zgradbami. Nekaj prostega časa za nakup srebrnih izdelkov. V bližnjem RABATU bomo videli še katakombe sv. Pavla, za konec dneva pa si bomo v MOSTI ogledali tretjo največjo kupolo v Evropi, ki je kopija rimskega panteona. Večerja in nočitev.

3. dan:Vittoriosa – Cospiqua – Senglea

Dopoldan bomo preživeli v treh zanimivih manjših krajih, ki nam bodo s svojimi srednjeveškimi utrdbami in drugimi zanimivimi zgradbami zlahka pričarali vzdušje ob prihodu malteških vitezov. Ti so svoje prve domove zgradili prav v VITTORIOSI, tu pa je tudi zelo lepa cerkev sv. Lovrenca. Popoldne prosto za sprehode, nakupovanje, tudi za kopanje… Opcijsko: vožnja z ladjo na otok Sv. Pavla (doplačilo). Večerja in nočitev.

4. dan: Otok Gozo

Odpravili se bomo proti romarski cerkvi v Meliehi in z ladjo odpluli na otok Gozo, ter tu spoznali glavno mesto VICTORIO z znamenito stolnico in citadelo. Naslednja postaja na naši poti bo GHIJUN z neolitskimi templji iz kamene dobe in skalnimi votlinami nimfe Kalipso. Na Gozu je tudi poznana romarska pot TA’PINU, ki jo bomo obiskali, in nato nekaj časa uživali še v romantičnem zalivu Marsalforn. Najbolj značilni otoški izdelki so volnene pletenine, ki jih bomo našli na tamkajšnjih stojnicah. Proti večeru se bomo vrnili v hotel. Večerja in nočitev.

5. dan:Malta – Slovenija

Prosto do odhoda na letališče. Popoldanski polet proti domu in organiziran prevoz do odhodnih krajev. Maše bodo vsak dan po dogovoru z duhovnim vodjem.

Prebrskajte naš katalog
Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1