MALTA z malteškim vitezom

PONOVITEV USPEŠNICE!
Od799 €
PONOVITEV USPEŠNICE!
Od799 €
16. oktobra, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3969

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 16.10.2024 – 20.10.2024
Max potnikov: 45
Za zgodnjo prijavo do 31. januarja vam agencija Aritours PODARJA 50 EUR popusta!
Majhen otok Malta med Sicilijo in Afriko je zaradi strateškega položaja v svoji 7 tisočletni zgodovini stičišče različnih kultur in pomembnih dogodkov. Sv. Pavel je prispel na Malto zaradi brodoloma, se tam zadržal kar tri mesece in zapustil mlado krščansko skupnost. Poseben pečat pa so mu vtisnili vitezi sv. Janeza, ki so prišli v 16. stol. in tam ostali kot branitelji krščanstva pred Turki.

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
16.10.2024 – 20.10.2024 45 oseb 799 € 2436
16.10.202 – 20.10.2024 35 oseb 849 € 2436

Za zgodnjo prijavo do 31. januarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: letalski prevoz z nizkocenovnim letalskim prevoznikom z vključeno osebno prtljago 10kg, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transferji po programu, cestnine in parkirnine, 4 polpenzioni v hotelu 3/4*(dvoposteljne sobe, TWC), vstopnine in ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • Možno doplačilo: enoposteljna soba 130 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini 9,40 EUR, za osebe starejše od 75 let 14,40 EUR, dodatni kos prtljage 50 EUR, vožnja z ladjo na otok sv. Pavla 15 EUR.

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 200 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Malta

Vožnja do enega bližnjih letališč ter popoldanski polet na Malto. Po pristanku na tem sredozemskem otoku sledi le vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Valletta – Mdina – Rabat – Mosta

Odpeljali se bomo do VALLETTE, otoške prestolnice in si ogledali staro mestno jedro, ki skriva kopico zanimivosti: cerkev sv. Janeza z grobnico malteških vitezov, cerkev Pavlovega brodoloma, srednjeveško utrdbo, stolnico sv. Pavla, trdnjavo sv. Elme, židovski geto. Posebno doživetje bo obisk palače Velikega mojstra, kjer domuje slavni orožarski muzej s preko 5.000 kosi originalne viteške opreme. Ustavili se bomo tudi pri teatru Manoel, ki je eden najstarejših v Evropi in skriva veliko zanimivosti in bogastva. Popoldan se bomo odpeljali do stare prestolnice MDINE, ki je bila središče malteškega plemstva in je pravi biser srednjeveške arhitekture s stolnico sv. Petra in Pavla in drugimi pomembnimi zgradbami. Nekaj prostega časa za nakup srebrnih izdelkov. V bližnjem RABATU bomo videli še katakombe sv. Pavla, za konec dneva pa si bomo v MOSTI ogledali tretjo največjo kupolo v Evropi, ki je kopija rimskega panteona. Večerja in nočitev.

3. dan:Vittoriosa – Cospiqua – Senglea

Dopoldan bomo preživeli v treh zanimivih manjših krajih, ki nam bodo s svojimi srednjeveškimi utrdbami in drugimi zanimivimi zgradbami zlahka pričarali vzdušje ob prihodu malteških vitezov. Ti so svoje prve domove zgradili prav v VITTORIOSI, tu pa je tudi zelo lepa cerkev sv. Lovrenca. Popoldne prosto za sprehode, nakupovanje, tudi za kopanje… Opcijsko: vožnja z ladjo na otok Sv. Pavla (doplačilo). Večerja in nočitev.

4. dan: Otok Gozo

Odpravili se bomo proti romarski cerkvi v Meliehi in z ladjo odpluli na otok Gozo, ter tu spoznali glavno mesto VICTORIO z znamenito stolnico in citadelo. Naslednja postaja na naši poti bo GHIJUN z neolitskimi templji iz kamene dobe in skalnimi votlinami nimfe Kalipso. Na Gozu je tudi poznana romarska pot TA’PINU, ki jo bomo obiskali, in nato nekaj časa uživali še v romantičnem zalivu Marsalforn. Najbolj značilni otoški izdelki so volnene pletenine, ki jih bomo našli na tamkajšnjih stojnicah. Proti večeru se bomo vrnili v hotel. Večerja in nočitev.

5. dan:Malta – Slovenija

Po zajtrku prosto dopoldne. Pred odhodom na letališče še vožnja do čudovite Modre jame in slikovite ribiške vasice MARSAXLOKK, kjer začutimo utrip starih časov. Popoldanski polet proti domu in organiziran prevoz do odhodnih krajev.

Maše vsak dan po dogovoru.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1