Lurd in Provansa

RAZPRODANO
Od439 €
RAZPRODANO
Od439 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2187

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 24.06.2022 – 28.06.202
Monako, Lurd, Aix-en-Provence
Max potnikov: 45
Vabimo vas na romanje v Francijo
LURD in PROVANSA

V Lurdu, majhnem mestu pod Pireneji na skrajnem jugozahodu Francije, se je 11. februarja 1858 leta Marija prvič prikazala štirinajst letni deklici Bernardetti Soubirous. Še sedemnajstkrat se je Bernardka nato srečala z Gospo, ki je svetu preko nje poslala sporočilo: » Pokorite se, molite za spreobrnitev grešnikov.«

Montpellier je rojstni kraj sv. Roka, ki spada med najbolj priljubljene in čaščene svetnike. Že pred stoletji je veljal za enega najpomembnejih zavetnikov proti kugi in drugim okužbam. Tudi Slovenci že od nekdaj častimo sv. Roka kot velikega priprošnika, še posebej se mu priporočamo v današnjih časih težkih preizkušenj.

Čas v destinaciji

Vreme

Lourdes
12°
Mostly Cloudy

Valuta

Cene in termini

24.06.2022 – 28.06.2022 45 oseb 439 € 22071
29.09.2022 – 03.10.2022 45 oseb 439 € 22072

Za zgodnjo prijavo do 28. februarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestnine in parkirnine
 • med potjo 1 polpenzion in 1 nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
 • 2 polna penziona v Lurdu v hotelu 4* v bližini lurške votline (dvoposteljne sobe, TWC)
 • prispevek za romarje v Lurdu
 • strokovno in duhovno vodstvo
 • organizacija in izvedba romanja
 • nezgodno zavarovanje in DDV

Možna doplačila

 • enoposteljna soba 110 EUR

Prijavnina

 • 15 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

 • 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

 • 20 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Monako – Azurna obala

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev in maša še na slovenski strani meje. Pot nadaljujemo po severni Italiji mimo Benetk in Brescie, skozi številne predore do Ligurskega zaliva ter po italijanski Rivieri di Ponente na slovito Azurno obalo do kneževine MONAKO. Med vožnjo po panoramski cesti uživamo ob pogledu na knežjo palačo, pristanišče in mondeni Monte Carlo, ki slovi po igralnicah, avtomobilskih dirkah, slavnih osebnostih, ki se tukaj zbirajo, … Pot nas vodi v NICO, enega izmed najbolj mondenih letoviških mest v Franciji. Vožnja po znameniti »Angleški promenadi« in naprej do hotela. Večerja in nočitev.

2. dan:Azurna obala – narodni park Camargue – Saintes Maries-de-la Mer – Lurd

Zajtrk. Današnja moderna avtocesta je speljana po ozemlju nekoč slavne rimske Galije, ki so jo krasila cvetoča mesta: Narbonne, Avignon, Nimes, … Zapeljemo se v osrčje čarobne dežele Provanse, v delto reke Rone, ki se tukaj izliva v dveh glavnih rokavih v »Levji zaliv.« V trikotniku med Malo in Veliko Rono je NARODNI PARK CAMARGUE, ki se deli na poljedeljski in močvirni del, na peščine z živim peskom in vinograde, kjer pridelujejo »peščeno vino.« Obiščemo slikovito »romsko romarsko mestece«, turistično središče Camargua SAINTES MARIES-DE-LA MER. Maša v starodavni baziliki, v kateri se nahaja grob sv. Sare, zavetnice Romov. Popoldan vožnja po razgibani pokrajini Languedoca mimo »rdečega mesta« Toulousa in Tarbesa do LURDA, kamor prispemo prav v času, ko nas v hotelu v središču mesta pričaka prava francoska večerja. Večerja in nočitev.

3. dan:Lurd

Po zajtrku se udeležimo »maše narodov« v veličastni Pijevi podzemni baziliki, ki sprejme kar petindvajset tisoč vernikov. Obiščemo Marijina svetišča, lurško votlino, trg Esplanade z Marijinim kipom, Bernardkino rojstno hišo in nekdanjo mestno ječo »cachot«. Po kosilu opravimo tudi križev pot, sledi vrnitev v hotel in večerja. Zvečer z lučkami v rokah v mogočni procesiji romarjev iz celega sveta pojemo in molimo v čast lurške Matere Božje. Nočitev.

4. dan: Lurd – Carcassonne – Aix-en-Provence

Po zajtrku in maši je do kosila prosto za osebne pobožnosti, nakup spominkov in samostojne oglede. Po kosilu slovo od Lurda in povratek proti Provansi. Med potjo krajši postanek za ogled najbolje ohranjenega in z mogočnim obzidjem utrjenega mesta – gradu CARCASSONNA. Domačini so mu nadeli ljubkovalno ime »Langedoška devica.« Med sprehodom po ozkih uličicah si ogledamo glavne znamenitosti in si pred odhodom privoščimo še kakšno osvežilno pijačo v eni izmed mnogih privlačnih gostilnic. Možnost večerje v lastni režiji pred prihodom v Aix-en-Provence. V poznih večernih urah prihod v hotel in nočitev.

5. dan:Aix-en-Provence – Slovenija

Zajtrk. Pričakuje nas AIX EN PROVENCE, prestolnica Provanse, mesto z bogato zgodovinsko preteklostjo. Nekdaj rimska postojanka Aquae Sextiae je danes pomembno univerzitetno in kulturno središče. Po maši med prijetnim sprehodom občudujemo lepe palače nanizane ob bulevarju platan, ki nas spominja na Elizejske poljane v Parizu, odtod tudi vzdevek «južni Pariz«, vedno živahne ozke ulice starega mestnega središča s slikovitimi trgi in značilnimi fontanami. V mestu so živeli slavni ljudje Paul Cezanne, Darius Milhaud, Emile Zola in drugi, zato mesto premore lepo število galerij in muzejev. Po ogledih vožnja v Italijo ter mimo Genove in Brescie proti Sloveniji, kamor se vrnemo v poznih nočnih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
Prebrskajte naš katalog
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1