Lurd, Fatima in Santiago de Compostela

RAZPRODANO
Od1.099 €
RAZPRODANO
Od1.099 €
27. aprila, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

4300

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

8 dni
Odhodi: 27. 4. 2024 - 4. 5. 2024
Aritours vas vabi na romanje v Francijo, Španijo in Portugalsko

Lurd in Fatima sta zagotovo eni najbolj priljubljenih Marijinih božjih poti, saj se je tukaj po Mariji nebo dotaknilo zemlje takrat, ko se je prikazala majhnim, nevednim otrokom.

Mir, spreobrnitev, molitev za grešnike… so bila Marijina sporočila. Najstarejša evropska božja pot pa vodi v Santiago de Compostela, na grob apostola sv. Jakoba Starejšega, kamor so v preteklosti radi romali peš tudi naši predniki.

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
27.04.2024 – 04.05.2024 45 oseb 1099,00 € RAZPRODANO
27.04.2024 – 04.05.2024 35 oseb 1229,00 € RAZPRODANO

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transfer z letališča v kraje odhoda, cestnine in parkirnine, 2 polna penziona, 5 polpenzionov v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vse vstopnine po programu, strokovno in duhovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 200 EUR

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 300 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost, da poletimo iz katerega drugega bližnjega letališča, zaradi morebitnih sprememb ali ugodnejše ponudbe prevoza. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – letališče – Lizbona – Fatima (Portugalska)

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev. Vožnja do enega od bljižnjih letališč in polet letala v LIZBONO. Po pristanku se, v kolikor bo čas dopuščal, zaustavimo pri znamenitem stolpu Belem in pri spomeniku odkriteljem. Ogled Lizbone je odvisen od ure pristanka letala. Sledi vožnja v FATIMO, eno najbolj priljubljenih Marijinih romarskih središč na svetu. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan:Fatima – Aljustrel – Fatima

Leta 1917 je Marija v Fatimi preko treh revnih pastirčkov Lucije, Hijacinte in Frančiška sporočila ljudem naj molijo za mir in spreobrnitev grešnikov. Po maši in zajtrku obiščemo svete kraje: kapelo prikazovanj, baziliko z grobovi vidcev, trg Esplanade in novo cerkev, ki jo je s čudovitimi mozaiki okrasil p. Marko Ivan Rupnik. Po kosilu opravimo križev pot, ki vodi iz Fatime skozi oljčni nasad do bližnje vasice ALJUSTREL, kjer si ogledamo rojstni hiši Marijinih izbrancev. Do večerje prosto za osebne pobožnosti, nakup spominkov, … nato pa se udeležimo procesije z lučkami, ki jo vsak večer pripravljajo Mariji v čast. Nočitev.

3. dan:Fatima – Porto – Bom Jesus do Monte – Santiago de Compostela

Po zajtrku zapustimo Fatimo in se odpeljemo proti severu. Ustavimo se v PORTU, drugem največjem mestu na Portugalskem. Med sprehodom po ozkih slikovitih ulicah mestnega središča si ogledamo katedralo iz 12. stol., borzno palačo, stolp Clerigos in v eni izmed več kot osemdeset vinskih kleti poskusimo najbolj znamenito vino »portovec«. Naslednji postanek namenimo obisku portugalskega narodnega romarskega svetišča BOM JESUS DO MONTE v bližini Brage. Okolico bazilike, kjer imamo tudi mašo, krasi čudovito baročno stopnišče in nasadi cvetja. Sledi vožnja v Španijo do SANTIAGA DE COMPOSTELE. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Santiago de Compostela – Leon (Španija)

Od 10. stol. naprej je mesto apostola sv. Jakoba Starejšega – SANTIAGO DE COMPOSTELA znamenita božja pot, kamor so v davni preteklosti romali naši predniki. Številni popotniki prihajajo v današnjem času v vedno večjem številu peš po poti »El Camino«. Ogled katedrale s svetnikovim grobom, ki jo krasi lepa baročna fasada in bogata notranjost. Med sprehodom po okoliških trgih občudujemo lepe palače, mestno hišo, škofijsko palačo Gelmirez, … Maša in nato vožnja po slikoviti Galiciji do starodavnega mesta LEON, ki je bilo v 11. stol. prestolnica današnje Španije. Obiščemo mogočno katedralo, ki jo krasi kar 1800 kvadratnih metrov čudovitih srednjeveških vitražnih oken. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Leon – Burgos – Lurd (Francija)

Zajtrk. Vožnja po pokrajini Tierra del Campos do BURGOSA, ki je bil v času španske državljanske vojne sedež Frankovega režima. Obiščemo največjo mestno znamenitost, čudovito gotsko katedralo iz 13. stol. Vožnjo nadaljujemo skozi mejno pokrajino Baskijo, mimo Bilbaoa in San Sebastiana v Francijo, do največjega Marijinega romarskega središča LURDA. Leta 1858 se je deklici Bernardki Soubirous v lurški votlini prikazala Marija, od takrat naprej se je zgodilo mnogo čudežev in spreobrnjenj. Maša. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan:Lurd

Po zajtrku in maši dopoldanski čas namenimo obisku lurške votline, Marijinih svetišč, Pijeve podzemne bazilike, Bernardkine rojstne hiše in mestne ječe »cachot«. Kosilo in nekaj prostega časa. Popoldne pristopimo k pobožnosti Križevega pota, po večerji se udeležimo mogočne procesije z lučkami na trgu Esplanade. Nočitev.

7. dan:Lurd – Carcassonne – Azurna obala

Zajtrk in slovo od Lurda ter vožnja po pokrajini Languedoc do CARCASSONNA. Krajši postanek namenimo ogledu v Evropi najbolje ohranjenega in z mogočnim dvojnim obzidjem utrjenega mesta-gradu. Domačini so mu nadeli ljubkovalno ime »langedoška devica«. Med sprehodom po ozkih mestnih uličicah si ogledamo glavne znamenitosti in si pred odhodom privoščimo še kakšno osvežilno pijačo v eni izmed mnogih privlačnih gostilnic. Nadaljevanje poti skozi Provanso na slovito Azurno obalo kamor prispemo v večernih urah. Večerja in nočitev v hotelu.

8. dan:Azurna obala – Nica – Monako – Slovenija

Po zajtrku vožnja po znameniti »Angleški promenadi« v NICI in nadaljevanje vožnje nad Monakom, odkoder uživamo ob pogledu na knežjo palačo, pristanišče in mondeni Monte Carlo, ki slovi po igralnicah, avtomobilskih dirkah in znamenitih osebnostih, ki se tukaj zbirajo, … Slovo od Azurne obale in vožnja v Italijo, kjer naredimo postanek za mašo. Preostane nam le še vožnja mimo Genove, Brescie in Benetk v kraje odhoda, kamor se vrnemo v poznih večernih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
1 mnenj
Uredi po:OcenaDatum

Daniel

Samostojni popotnik

Bilo je super!

18. maja, 2020
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1