Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

Lurd, Fatima in Santiago de Compostela

VEČLETNA USPEŠNICA
Od959 €
VEČLETNA USPEŠNICA
Od959 €
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3367

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

8 dni
Odhodi: 25. 8. 2023 - 1. 9. 2023
Aritours vas vabi na romanje v Francijo, Španijo in Portugalsko

Lurd in Fatima sta zagotovo eni najbolj priljubljenih Marijinih božjih poti, saj se je tukaj po Mariji nebo dotaknilo zemlje takrat, ko se je prikazala majhnim, nevednim otrokom.

Mir, spreobrnitev, molitev za grešnike… so bila Marijina sporočila. Najstarejša evropska božja pot pa vodi v Santiago de Compostela, na grob apostola sv. Jakoba Starejšega, kamor so v preteklosti radi romali peš tudi naši predniki.

Čas v destinaciji

Vreme

Lourdes
19°
Partly Cloudy

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
25.08.2023 – 01.09.2023 45 oseb 959,00 € 2304
01.09.2023 – 08.09.2023 45 oseb 959,00 € 23041

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz po programu
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusni transfer z letališča v kraje odhoda
 • cestnine in parkirnine
 • 2 polna penziona
 • 5 polpenzionov v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC)
 • vse vstopnine po programu
 • avdio guide sistem (slušalke)
 • strokovno in duhovno vodstvo
 • organizacija in izvedba romanja
 • nezgodno zavarovanje
 • DDV

Možna doplačila

 • enoposteljna soba 180 EUR

Prijavnina

 • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

 • 250 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

 • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost, da poletimo iz katerega drugega bližnjega letališča, zaradi morebitnih sprememb ali ugodnejše ponudbe prevoza. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Monako – Azurna obala

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Po maši vožnja po severni Italiji mimo Benetk in Brescie, skozi številne predore do ligurskega zaliva ter po italijanski Rivieri di Ponente na slovito Azurno obalo do kneževine MONAKO. Med vožnjo po panoramski cesti uživamo ob pogledu na knežjo palačo, pristanišče in mondeni Monte Carlo, ki slovi po igralnicah, avtomobilskih dirkah, znamenitih osebnostih, ki se tukaj zbirajo, … Pot nas vodi skozi NICO, enega izmed najbolj mondenih letoviških mest v Franciji. Vožnja po znameniti »Angleški promenadi« in naprej do hotela. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan:Azurna obala – narodni park Camarque – Saintes Maries-de-la Mer – Lurd

Zajtrk. Današnja moderna avtocesta je speljana po ozemlju nekoč slavne rimske Galije, ki so jo krasila cvetoča mesta: Narbonne, Avignon, Nimes,… Zapeljemo se v osrčje čarobne dežele Provanse, v delto reke Rone, ki se tukaj izliva v dveh glavnih rokavih v »Levji zaliv«. V trikotniku med Malo in Veliko Rono je NARODNI PARK CAMARQUE, ki se deli na poljedeljski in močvirni del, na peščine z živim peskom in vinograde, kjer pridelujejo »peščeno vino.« Obiščemo slikovito »romsko romarsko mestece«, turistično središče Camarqua SAINTES MARIES-DE-LA MER. Maša v starodavni baziliki, v kateri se nahaja grob sv. Sare, zavetnice Romov. Popoldan vožnja po razgibani pokrajini Languedoca mimo »rdečega mesta« Toulousa in Tarbesa do LURDA, kamor prispemo prav v času, ko nas v hotelu v središču mesta pričaka prava francoska večerja. Večerja in nočitev.

3. dan:Lurd

Po maši obiščemo lurško votlino, Marijina svetišča, Pijevo podzemno baziliko, Bernardkino rojstno hišo, mestno ječo »cachot«, … Kosilo in nekaj prostega časa. Popoldne pristopimo k pobožnosti Križevega pota, po večerji pa z lučkami v rokah v mogočni procesiji romarjev iz celega sveta pojemo in molimo v čast lurške Matere Božje. Nočitev.

4. dan: Lurd – Burgos – Leon

Po maši slovo od Lurda ter nadaljevanje poti v Španijo. Vožnja ob Biskajskem zalivu mimo San Sebastiana in Bilbaoa, dveh največjih mest znamenite pokrajine Baskije do BURGOSA, kjer je bil v času španske državljanske vojne sedež Frankovega režima. Obiščemo čudovito gotsko katedralo iz 13. stol. in prisluhnemo zgodbi o legendarnem El Cidu, … Nadaljevanje poti po slikoviti pokrajini “Tierra de Campos” do LEONA. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Leon – Santiago de Compostela

V nekdanji kraljevi prestolnici si ogledamo glavne mestne znamenitosti med katerimi je najimenitnejša katedrala, ki jo krasi kar 230 čudovitih barvnih oken in Panteon leonskih kraljev, znan tudi kot »sikstinska kapela španske romanike«. Vožnjo nadaljujemo po hriboviti Galiciji, kjer med potjo videvamo kompostelske romarje, ki romajo peš v SANTIAGO DE COMPOSTELA, mesto apostola sv. Jakoba Starejšega. Katedrala se ponaša z lepo baročno fasado in bogato opremo, v kripti se nahaja svetnikov grob, na glavnem oltarju pa velik kip sv. Jakoba. Maša. Sledi sprehod po okoliških trgih mimo lepih palač, mestne hiše, škofijske palače Gelmirez, … Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan:Santiago de Compostela – Bom Jesus do Monte – Porto – Fatima

Zapustimo Španijo in svoj prvi postanek na Portugalskem naredimo v znamenitem romarskem svetišču BOM JESUS DO MONTE v bližini Brage, kjer so do bazilike na hribu speljane mogočne baročne stopnice in urejeni bujni cvetlični nasadi. Maša. Nadaljevanje poti do PORTA, drugega največjega mesta na Portugalskem in hkrati najpomembnejšega pristanišča. Panoramski ogled mesta in ogled bogato okrašene frančiščanske cerkve. Nato v eni izmed številnih vinskih kleti poskusimo znamenito vino »Portovec«. Preostane le še vožnja do FATIME. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan:Fatima – Aljustrel – Fatima

Maša. Leta 1917 je Marija v Fatimi preko treh revnih pastirčkov Lucije, Hijacinte in Frančiška sporočila ljudem naj molijo za mir in spreobrnitev grešnikov. Obiščemo svete kraje: kapelo prikazovanj, baziliko z grobovi vidcev, trg Esplanade in novo cerkev, ki jo je s čudovitimi mozaiki okrasil jezuit p. Marko Ivan Rupnik. Po kosilu opravimo tudi križev pot, ki vodi iz Fatime skozi oljčni nasad do bližnje vasice ALJUSTREL, kjer si ogledamo rojstni hiši Marijinih izbrancev. Večerja in sodelovanje v procesiji z lučkami, ki jo vsak večer pripravljajo Mariji v čast. Nočitev.

8. dan:Fatima – Lizbona – Slovenija

Maša in slovo od Fatime ter nadaljevanje poti proti jugu Portugalske, do prestolnice LIZBONE. Postanek pri znamenitem stolpu Belem in pri spomeniku odkriteljem. Prevoz na letališče in polet na eno izmed bližnjih letališč. Po pristanku vožnja z avtobusom v kraj odhoda.

Ta dan so ogledi in kraj nočitve (Fatima ali Lizbona) odvisni od ure poleta letala.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
1 mnenj
Uredi po:OcenaDatum

Daniel

Samostojni popotnik

Bilo je super!

18. maja, 2020
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1