KRK IN GOLI OTOK

(1 mnenj)
Novo!
Od199 €
Novo!
Od199 €
10. junija, 2022
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

1847

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

2 dni
Odhodi: 10.6.2022 - 11.6.2022
Max potnikov: 40

Otok Krk, Vrbnik, Reka, Vrbnik, Otok Košljun in Goli otok.

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
10.06.2022 – 11.06.2022 40 oseb 199 €  
10.06.2022 – 11.06.2022 35 oseb 209 €   

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion v hotelu 3/4* (dvoposteljne sobe, TWC), izlet z ladjico na Košljun in Goli otok, vstopnina in lokalni vodnik ter kosilo na Golem otoku, vstpnina na Košljunu, ogled in degustacija v vinski kleti, strokovno vodstvo, organizacija in izvedba potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 30 EUR

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 50 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 10 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Reka – Vrbnik – Krk

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane in Postojne na Hrvaško. Pot nas vodi do REKE, največjega hrvaškega pristanišča, Evropske prestolnice kulture 2020. Najstarejši arhitekturni spomenik rimskega obdobja je »Rimski lok« (stara mestna vrata iz 4. stol.) in del ohranjenega obzidja s stolpom kot nekdanjim vhodom v mesto. V starem mestnem jedru je še cela vrsta imenitnih zgradb, med katerimi je še posebne pozornosti vredna Kapucinska cerkev Lurške Matere Božje z razkošnim pročeljem in samostanom, katerdala sv. Vida ter mogočno stopnišče na Trsat. Po kratkem sprehodu, ogledu privlačne tržnice in dopoldanski kavici nadaljevanje poti na KRK, največji otok v Jadranskem morju, ki ga s kopnim povezuje mogočen »Krški most«. Obiščemo slikovito mestece VRBNIK, ki ima dih jemajočo lokacijo, saj je zgrajeno na prepadni steni visoko nad morjem. Mestece se ponaša z najožjo ulico na svetu, ki v širino na najožjem delu meri le 43cm, ter odličnimi vini, ki jih pridelujejo v okolici. Obisk vinske kleti, ogled in degustacija. Pot nadaljujemo v mesto KRK, ki je svoj razcvet doživelo v času Beneške republike, danes pa je eden izmed najprivlačnejših turističnih krajev na otoku. V tukajšnji starodavni katedrali Marijinega vnebovzetja obudimo spomin na pomembnega slovenca, svetniškega kandidata dr. Antona Mahniča, ki je kot krški škof tukaj služboval 24 let. V njegovi bogati literarni zapuščini najdemo tudi ta pomenljiv zapis:” Dolžni smo narod ljubiti in si narodnost ohraniti.” Po maši sprehod po ozkih uličicah slikovitega mestnega jedra in prosto za kavico. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Punat – otok Košljun – Goli otok – Slovenija

Po zajtrku vožnja v Punat, od koder se z ladjico najprej zapeljemo na bližnji otok KOŠLJUN, ki se ponaša z neokrnjeno naravo in bujno vegetacijo, saj na njem najdemo kar okoli 400 različnih rastlinskih vrst. Na otoku miru in tišine se nahaja le frančiškanski samostan z zelo lepim križnim hodnikom in cerkev, ki jo krasi največja oltarna slika na Hrvaškem, delo Francesca Unghettija iz leta 1654. Po maši prosto za ogled muzeja in sprehod po otoku. Sledi nadaljevanje plovbe po valovih Jadranskega morja do GOLEGA OTOKA. Po izkrcanju nam v tamkajšnji restavraciji pripravijo kosilo, nato pa si z lokalnim vodnikom ogledamo vse pomembne točke tega otoka, kjer je nekdanji komunistični sistem ‘prevzgajal’ državljane bivše Jugoslavije ter prisluhnemo pripovedi o težkem in krutem življenju zapornikov, ki so tukaj prestajali svoje kazni. Z ladjo se vrnemo nazaj na otok Krk, od koder se polni novih doživetij v kraje odhoda vrnemo v poznih večernih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
1 mnenj
Uredi po:OcenaDatum

Samostojni popotnik

Gorenjska me vedno znova očara. Sem zelo zadovoljen, da se lahko potoval v tako odlični organizaciji vaše agencije. Hvala.

21. maja, 2021
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1