Kratke počitnice za dušo in telo s p. Tonijem

(1 mnenj)
RAZPRODANO
Od299 €
RAZPRODANO
Od299 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2791

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

3 dni
Odhodi: 31.5.2024 - 2.6.2024
Max potnikov: 40

S “POJOČIM p. TONIJEM” NA KRATKE POČITNICE ZA DUŠO IN TELO

p. Toni Brinjovc je po osnovni izobrazbi fizioterapevt, zato rad združuje telesno in duhovno. Bil je tudi bolniški duhovnik, kar mu je prineslo bogate življenjske izkušnje. Zelo rad roma in na romanjih navdušuje ljudi z duhovnim programom, razlago Božje besede ter rad pove tudi kakšno šalo. V času korona virusa so ga razglasili za “pojočega patra”, kar še naprej opravičuje s svojim petjem. P. Toni je minorit, trenutno deluje kot rektor bazilike na Ptujski Gori. 

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
24.05.2024 – 26.05.2024 45 oseb 299 € RAZPRODANO
31.05.2024 – 02.06.2024 45 oseb 299 €  RAZPRODANO

 

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 2 polpenziona v hotelu 3/4* (dvoposteljne sobe, TWC), izlet z ladjico na Košljun, vstopnina na Košljunu, ogled in degustacija v vinski kleti, ogled in degustacija na družinski kmetiji, strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 50 EUR

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Krk – Vrbnik

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane in Postojne na Hrvaško. Pot nas vodi na otok KRK, največji otok v Jadranskem morju, ki ga s kopnim povezuje mogočen »Krški most«. Obiščemo mesto KRK, ki je svoj razcvet doživelo v času Beneške republike, danes pa je eden izmed najprivlačnejših turističnih krajev na otoku. V tukajšnji starodavni katedrali Marijinega vnebovzetja obudimo spomin na pomembnega slovenca, svetniškega kandidata dr. Antona Mahniča, ki je kot krški škof tukaj služboval 24 let. V njegovi bogati literarni zapuščini najdemo tudi ta pomenljiv zapis: “Dolžni smo narod ljubiti in si narodnost ohraniti.” Po maši sprehod po ozkih uličicah slikovitega mestnega jedra ter prosto za kosilo in kavico. Vožnja v slikovito mestece VRBNIK, ki ima dih jemajočo lokacijo, saj je zgrajeno na prepadni steni visoko nad morjem. Mestece se ponaša z najožjo ulico na svetu, ki v širino na najožjem delu meri le 43cm, ter odličnimi vini, ki jih pridelujejo v okolici. Obisk vinske kleti, ogled in degustacija. Popoldne prihod v hotel. Čas do večerje izkoristimo za druženje. Nočitev.

2. dan:Punat – otok Košljun – Kornić

Še pred zajtrkom se odpravimo na jutranjo telovadbo na plaži. Po zajtrku se z ladjico zapeljemo na bližnji otok KOŠLJUN, ki se ponaša z neokrnjeno naravo in bujno vegetacijo, saj na njem najdemo kar okoli 400 različnih rastlinskih vrst. Na otoku miru in tišine se nahaja le frančiškanski samostan z zelo lepim križnim hodnikom in cerkev, ki jo krasi največja oltarna slika na Hrvaškem, delo Francesca Unghettija iz leta 1654. Po maši prosto za ogled muzeja in sprehod po otoku. Po povratku na kopno se odpeljemo v vasico KORNIĆ, kjer, čeprav ni daleč stran od morja, prevladujejo oljčni nasadi in pašniki z ovcami. Obiščemo družinsko kmetijo, kjer proizvodnjo sira, vina in olivnega olja nadaljujejo v skladu s tradicijo njihovih prednikov. Pripravijo nam degustacijo odličnih domačih dobrot. Dobro okrepčani se vrnemo v hotel v Punat, kjer prosto popoldne preživimo v dobri družbi na plaži, ali na sprehodu po bližnji okolici. Po večerji nas čaka duhovno glasbeni večer z našim »pojočim patrom«. Nočitev v hotelu.

3. dan:Trsat – Opatija – Slovenija

Po zajtrku in jutranji telovadbi na plaži, se odpravimo na TRSAT, prvotno naselje nad reškim zalivom. V rimskem obdobju je bila to pomembna postojanka na poti proti vzhodu, v 13. stol. pa je dobila poseben pomen, saj se je po izročilu na čudežen način tam pojavila nazareška hišica. Kasneje je bilo naselje z gradom več stoletij v lasti grofov Frankopanov. Ogledamo si ostanke gradu in mogočno romarsko baziliko Svete device Marije. Po maši pot nadaljujemo do OPATIJE, imenovane tudi biser Kvarnerja, ki nas vedno znova  navdušuje z izjemno urejenostjo letovišča, hoteli, palačami in parki pod mogočno goro Učko. Preplet različnih obdobij arhitekture nas popelje v romantično obdobje avstroogrske, ko je tu nastalo priljubljeno letovišče za petičneže, ta duh pa lahko še vedno podoživite na terasi enega izmed številnih lokalov, kjer si ob pogledu na morje privoščite kakšno morsko specialiteto ali kavico. Sledi le še vožnja nazaj v Slovenijo, kamor se v kraje odhoda vrnemo v večernih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
1 mnenj
Uredi po:OcenaDatum

Samostojni popotnik

Gorenjska me vedno znova očara. Sem zelo zadovoljen, da se lahko potoval v tako odlični organizaciji vaše agencije. Hvala.

21. maja, 2021
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1