Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

GRČIJA, križarjenje »po poti apostola Pavla«

PONOVITEV USPEŠNICE!
Od1.290 €
PONOVITEV USPEŠNICE!
Od1.290 €
17. oktobra, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3782

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 17.10.2024 – 21.10.2024
Max potnikov: 45

Apostol Pavel nam je iz obdobja svojega plodnega delovanja v tem delu Evrope pustil »stopinje«, po katerih mu bomo sledili na našem romarskem križarjenju po antični Grčiji. Spoznali bomo bogato kulturo takratnega sveta. Mnogi odlično ohranjeni kulturnozgodovinski spomeniki še danes veljajo za korenine moderne evropske civilizacije. Na naši poti bomo odkrivali Atene, magično prestolnico, poimenovano po boginji modrosti, in mesto, ki je doživelo največjo slavo in največji propad v zgodovini. S križarko se bomo podali v Malo Azijo ter v Egejskem morju obiskali otoke, Mikonos, Patmos, Kreto in Santorini.

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
17.10.2024 – 21.10.2024 30 oseb 1.290 € 2432
17.10.2024 – 21.10.2024 20 oseb 1.490 € 2432

Za zgodnjo prijavo do 31. januarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transferji po programu, 1 pol penzion v Atenah v hotelu 3*/4* (dvoposteljne sobe, TWC), križarjenje po programu (dvoposteljne notranje kabine), vsi zunanji ogledi po programu, strokovno vodstvo, organizacija in izvedba potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • Možno doplačilo: enoposteljna soba in kabina 255 EUR, zunanja kabina, zunanja kabina z balkonom, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 9,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,10 EUR), fakultativni izleti.

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo, ne glede na število oseb

Način plačila:

  • 300 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

 

Program

1. dan: Slovenija – Atene

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev do enega bližnjih letališč ter polet v Atene. Po pristanku nas pričaka avtobus, s katerim se najprej podamo na krožno vožnjo z ogledom glavnih znamenitosti grške prestolnice: stari in novi Olimpijski stadion, univerza, Hadrijanov slavolok, parlament, predsedniška palača s častno stražo, Zevsov tempelj … ATENE so v Pavlovem času veljale za intelektualno središče antičnega sveta. Obiščemo veliko arhitekturno umetnino iz Periklejevih časov Akropolo (Partenon, Kariatide, Erekteion, Propileje), ki kraljuje nad mestom, ter Areopag, kjer je imel apostol Pavel znameniti govor. V arheološkem muzeju si ogledamo najodličnejše primerke grške umetnosti ter se sprehodimo do Agore. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 

2. dan:Atene – Mikonos

Po zajtrku se odpravimo do pristanišča, kjer se vkrcamo na križarko. Že prvo popoldne prispemo na otok MIKONOS, ki velja za enega bolj luksuznih grških otokov, v njegovo slavo pa ga je prva povzdignila Jackie Kennedy. Prosto za samostojno raziskovanje glavnega mesta otoka, znanega po prekrasnih belih hiškah in znamenitih mlinih na veter. Večerja na ladji ter nočna plovba.

3. dan:Kusadasi – Patmos

Po zajtrku na ladji se izkrcamo na turški obali v mestu KUSADASI. Prosto za samostojno raziskovanje mesta, nakupe, … ali pa se podate na fakultativni poldnevni izlet (doplačilo). Obiščemo EFEZ, ki ga upravičeno prištevamo k enemu od sedmerih svetovnih čudes. Najbolje ohranjeno antično mesto je dve leti gostilo sv. Pavla, ki je tukaj zapustil močno krščansko skupnost, v tistem času pa je mesto veljalo tudi za eno od petih najpomembnejših v rimskem imperiju. S kamni tlakovane ulice nas popeljejo do slavnih svetišč, gledališča, knjižnice, palače in stanovanjskih zgradb. Po izročilu je svoja zadnja leta tukaj preživela tudi Božja Mati Marija. Povratek na ladjo in kosilo ter kratka plovba do bližnjega otoka PATMOS. Tu še vedno najdemo tradicionalno grško življenje, posebno mesto v zgodovini pa je otok dobil po zaslugi apostola Janeza, saj je na Patmosu v samoti napisal Razodetje. Še vedno je ohranjena votlina, kjer je Janez okoli leta 95 po Kr. pisal po navdihu, izjemna mojstrovina pa je tudi dobro ohranjen samostanu sv. Janeza iz 12. stol. Povratek na ladjo, večerja ter nočna plovba.

 

4. dan: Kreta – Santorini

Po zajtrku na ladji se izkrcamo v mestu HERAKLION, prestolnici moderne Krete. V cerkvi sv. Tita, ki je bil eden pomembnejših apostolskih učencev in je skupaj s sv. Pavlom širil krščanstvo v poganskem svetu, hranijo njegove relikvije. Prosto ali fakultativni izlet (doplačilo) do znamenite palače KNOSSOS, središča minojske kulture, kjer se srečamo z mitološkimi zgodbami o kretskem kralju Minosu, Minotavru, Ikarju in Dedalu,… Ogled arheoloških ostankov nekdanje palače, ki je bila pravi labirint stopnišč, dvorišč in hodnikov ter bivalnih in obrednih prostorov. Povratek na ladjo in kosilo ter plovba na SANTORINI. Prosto ali fakultativni izlet (doplačilo) po enem najlepših grških otokov, ki je svojo današnjo podobo dobil po vulkanskem izbruhu pred približno 3600 leti. Po izkrcanju v pristanišču se z avtobusom podamo na pot po otoku. Ustavimo se v vasici MEGALOCHORI, kjer spoznamo značilno kikladsko arhitekturo: bele hiše z modrimi vrati, cerkvice z modrimi zvoniki, ozke in zavite ulice, … obiščemo vinsko klet in oglede zaključimo v mestecu OIA, ki velja za najbolj romantično mesto in je znano po najlepšem sončnem zahodu Mediterana. Povratek na ladjo, večerja ter nočna plovba.

5. dan:Korint – Atene – Slovenija

Po zajtrku na ladji se naše križarjenje zaključi v pristanišču pri Atenah. Po izkrcanju se z avtobusom odpravimo proti polotoku Peloponez. Obiščemo KORINT, trgovsko središče stare Grčije, kjer je kar nekaj časa prebival apostol Pavel in je Korinčanom napisal dve pismi. Ogled v skalo vklesanega znamenitega korintskega prekopa in arheološkega mesta. Vožnjo nadaljujemo v Atene, kjer popoldne preživimo na znameniti Plaki, polni tradicionalnih trgovinic, restavracij, … Prosto za kosilo, nakupovanje in samostojno raziskovanje mesta. Proti večeru se z dogovorjenega mesta odpravimo na letališče. Nočni polet proti domu. Po pristanku vožnja z avtobusom v kraje odhoda, kamor se vrnemo v zgodnjih jutranjih urah prihodnjega dne.

Zemljevid križarjenja
Fotogalerija
Video
Prebrskajte naš katalog
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1