Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

FATIMA in SANTIAGO DE COMPOSTELA

100 EUR POPUSTA!
Od1.090 €
100 EUR POPUSTA!
Od1.090 €
2. oktobra, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

4016

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

6 dni
Odhodi: 2.10. 2024 - 7.10. 2024
Max potnikov: 45
Za zgodnjo prijavo do 31. januarja vam agencija Aritours PODARJA 100 € popusta!

Španija in Portugalska navdušujeta s svojo burno zgodovinsko preteklostjo, bogato versko tradicijo, izjemno arhitekturo, ostalo kulturno dediščino ter s prelestno in razgibano pokrajino ob atlantskem oceanu. To sta domovini slavnih pomorščakov, raziskovalcev, dobrih vin, fada, bikoborb, … in seveda znamenitih romarskih krajev. V Fatimi se je 1917. leta Marija prikazala trem pastirčkom, od takrat je to ena najpomembnejših in najbolj obiskanih božjih poti v Evropi. Tudi narodno svetišče Bom Jesus do Monte nas očara z razkošnim baročnim stopniščem in čudovitim parkovnim nasadom ter lepo baziliko. Na skrajnem severozahodnem delu Španije pa obiščemo Santiago de Compostelo, kamor na grob apostola sv. Jakoba Starejšega vodi slavna najstarejša romarska pot »El Camino de Santiago.«

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
02.10.2024 – 07.10.2024 45 oseb 1090 € 24031
02.10.2024 – 07.10.2024 35 oseb 1190 € 24031

V ceno je vključeno

  • avtobusni transfer na letališče in nazaj, letalski prevoz v ekonomskem razredu z vključeno prtljago, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 5 polpenzionov v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC) in kosilo v Fatimi, vstopnine v Batalhi, Coimbri in Portu ter pokušina vina, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 160 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco tujina 13,30 EUR, za osebe starejše nad 75 let 19,95 EUR.

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 200 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% v vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Lizbona

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev, vožnja do letališča v Benetkah in polet v portugalsko prestolnico LIZBONO. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Lizbona – Nazaré – Batalha – Fatima

Zajtrk. Stari del mesta spoznamo s sprehodom po znamenitem Trgu Rossio ter srednjeveških naseljih Alfama ter Mouraria. Naslednji postanek naredimo pri Belemskem stražarskem stolpu, spomeniku odkriteljem in cerkvi Dos Jeronimus, kjer se med drugimi nahaja sarkofag velikega pomorščaka Vasca de Game (zunanji ogledi). Pot proti severu nas vodi v slikovito ribiško vasico NAZARÉ, ob peščeni obali atlantskega oceana. Prosto za kavico in kosilo, nato pa se odpravimo v bližnjo BATALHO do znamenitega samostana Santa Maria da Vitoria, ki sodi med najlepše spomenike portugalske gotske manuelinske umetnosti. Proti večeru prispemo v FATIMO. Maša. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan:Fatima – Aljustrel – Fatima

Po zajtrku obiščemo svete kraje: kapelo prikazovanj, baziliko z grobovi vidcev, trg Esplanade in novo cerkev. Maša. Po kosilu opravimo križev pot, ki vodi iz Fatime skozi oljčni nasad do bližnje vasice ALJUSTREL, kjer si ogledamo rojstni hiši Marijinih izbrancev. Vrnitev v Fatimo in večerja. Po večerji se udeležimo procesije z lučkami, ki jo vsak večer pripravljajo Mariji v čast. Nočitev.

 

 

4. dan: Fatima – Coimbra – Bom Jesus do Monte

Po zajtrku in maši prosto za osebne pobožnosti in nakup spominkov. Vožnja v mesto COIMBRA, nekoč prestolnico Portugalske. Sprehodimo se po ozkih ulicah starega mestnega jedra, kjer si ogledamo stolnico in cerkev sv. Križa. Obiščemo tudi karmeličanski samostan, kjer je Marijina izbranka Lucija, kot sestra Marija Lucija od brezmadežnega Srca, bivala odmaknjena od sveta kar devetinpetdeset let, vse do svoje smrti. Ogled muzeja in njene spominske sobe. Pot nadaljujemo na Bom Jesus do Monte v bližini Brage. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan:Bom Jesus do Monte – Porto – Santiago de Compostela

Po zajtrku in maši ogled znamenitega romarskega svetišča BOM JESUS DO MONTE, kjer so do bazilike na hribu speljane mogočne baročne stopnice in urejeni bujni cvetlični nasadi. Sledi vožnja v PORTO ter krožni ogled drugega največjega portugalskega mesta. Živopisane hiše se stiskajo v vedno živahnih ozkih ulicah, starodavni čolni za prevoz vina pa dajejo mestu svojstven čar. Ogled cerkve sv. Frančiška, katere notranjost kar prekipeva v bogati baročni opremi. Za konec pa še obisk ene izmed številnih vinskih kleti, kjer med ogledom pokusimo tudi znamenito vino »portovec.«

Slovo od Portugalske in vožnja v Španijo v SANTIAGO DE COMPOSTELA, mesto apostola sv. Jakoba Starejšega. Od 10. stol. naprej je to priljubljeni božjepotni cilj, kamor ljudje, kot v preteklosti, zopet romajo tudi peš po znameniti poti »El Camino de Santiago.« Večerja in nočitev v hotelu.

 

6. dan:Santiago de Compostela – Slovenija

Po zajtrku in maši ogled katedrale, ki se ponaša z lepo baročno fasado in bogato opremo. Na glavnem oltarju se nahaja mogočen kip sv. Jakoba, v kripti pa svetnikov grob. Sledi sprehod po mestnih trgih, kjer občudujemo lepe palače, mestno hišo, škofijsko palačo Gelmirez,… Do odhoda na letališče prosti čas za osebne pobožnosti, nakup spominkov ter kosilo. Popoldanski prevoz na letališče in polet v Benetke. Po večernemu pristanku transfer v kraje odhoda, kamor prispemo v poznih nočnih urah oz. jutranjih urah naslednjega dne.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video - Fatima V ŽIVO
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1