BEOGRAD, NP ĐERDAP in SREMSKA MITROVICA

NOVO!
Od239 €
NOVO!
Od239 €
Potovanja še ni možno rezervirati.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2515

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

3 dni
Odhodi: 25.8.2022 - 27.8.2022
Ljubljana, Celje, Maribor, Murska Sobota
Beograd, Đerdap, Sremska Mitrovica
Max potnikov: 45

Čas v destinaciji

Vreme

Mali Beograd
10°
Partly Cloudy

Valuta

Cene in termini

V ceno je vključeno

Termin Št. oseb Cena Sklic
25.8.2022 – 27.8.2022 45 oseb 239,00 € 2240

Za zgodnjo prijavo do 28. februarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), večerja v restavraciji, vstopnine za ogled trdnjave Golubac, arheološkega parka Lepenski vir in HE Đerdap, vožnja z ladjo, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 30 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 6,55 EUR (za osebe starejše nad 75 let 13,36 EUR).

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 11 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Beograd

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v zgodnjih jutranjih urah, vožnja na Hrvaško ter naprej mimo Zagreba v Srbijo, do BEOGRADA. Popoldne namenimo odkrivanju znamenitosti srbske prestolnice, enega najstarejših evropskih mest z bogato zgodovinsko preteklostjo: trdnjava Kalemegdan, največja pravoslavna cerkev sv. Sava, zvezni parlament, trg Republike, Terazije, Narodno gledališče, Narodni muzej, vedno živahna Knez Mihajlova ulica, kjer začutimo utrip sodobnega Beograda, … Posebna poslastica pa bo ogled znanstvenega muzeja Nikola Tesla, elektroinženirja, izumitelja, fizika, strojnika, kemika in matematika. V muzeju je predstavljena osebna zbirka dokumentov, fotografij, patentov, …  Za konec dneva si privoščimo večerjo ob starogradskih pesmih v znanem boemskem delu Beograda na Skadarliji ali na katerem od splavov na reki Donavi. Nočitev v hotelu.

2. dan: Beograd – nacionalni park Đerdap – vožnja z ladjo po Donavi

Po zajtrku zapustimo Beograd in se mimo Smedereva odpeljemo proti N. P. ĐERDAP. Največji narodni park v Srbiji, kjer domujejo medvedi, risi, volkovi in orli, leži ob kanjonu reke Donave, ki je tukaj naravna meja z Romunijo. Prvi postanek naredimo pri slikoviti TRDNJAVI GOLUBAC, zgrajeni kot branik v Džerdapsko sotesko. Tu Donava zapusti Panonsko nižino, njen tok pa se nadaljuje po največji in najdaljši soteski v Evropi. Grad Golubac ima burno zgodovino, saj so se na tem območju v preteklosti odvijale mnoge pomembne bitke. Ogled trdnjave in prosto za kavico. Pot nas vodi naprej do LEPENSKEGA VIRA, enega najpomembnejših arheoloških najdišč prazgodovinskih kultur. Ogled naselja iz kamene dobe (6.500 pr. Kr.) ter nadaljevanje vožnje v TEKIJO. Tu se vkrcamo na ladjo in uživamo med panoramsko plovbo mimo skulpture Decebala, samostana Mrakonija ter znamenite Trajanove Tabule. Le-to so vzidali, ko so okoli leta 100 skozi Đerdap klesali cesto, preko katere so rimske legije osvojile Dacijo in velik del bližnjega vzhoda. Po izkrcanju vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3. dan:hidroelektrarna Đerdap – Sremska Mitrovica – Slovenija

Po zajtrku ogled HIDRO ELEKTRARNE ĐERDAP, ki je bila ob otvoritvi leta 1972 največja hidroelektrarna na svetu in je še danes največja na Donavi. Spustimo se v notranjost mogočnega jeza z velikanskimi turbinami ter posebnimi kanali s sistemom vodnih zapornic, ki ladjam omogočajo prehod skozi jez. Po ogledu se še enkrat zapeljemo skozi čudovit kanjon reke Donave ter mimo Beograda v SREMSKO MITROVICO. Tu je nekoč stalo rimsko mesto SIRMIUM, prestolnica rimske province Spodnje Panonije ter v 3. stol. ena od štirih prestolnic Rimskega cesarstva; od 4. stol. pa tudi pomembno krščansko središče. Z mestom so povezani mnogi rimski cesarji, sloviti Mark Avrelij pa je v tukajšnji cesarski palači napisal eno izmed svojih knjig. Sprehod skozi središče mesta, kjer so med arheološimi izkopavanji med drugim odkrili rimsko cesarsko palačo in hipodrom. Še nekaj prostega časa in že smo na poti proti domu. Mimo Zagreba se v kraje odhoda vrnemo v nočnih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1