Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

Arih Slavica

Pandemija mi je dala čas, veliko časa, da razmišljamo o sebi, o prehojeni poti in izzivih za naprej.

Vrsto let sem že v turizmu, to delo me je vso preželo in pregnetlo, obogatilo z izkustvi in spoznanji, podarilo mnogo dragocenih znanstev in prijateljstev, predvsem pa je to moja velika življenjska šola. Kako sem »zašla« iz gradbeništva v turizem, od risalne deske do mikrofona?

Mož Ciril je že delal občasno kot vodnik. Z novo državo, samostojno Slovenijo, se je pokazala možnost, da uresniči dolgoletno željo, imeti svojo turistično agencijo.

Sam bi težko zmogel, zato sem se mu pridružila in verjela da je v dvoje in v slogi moč. V agenciji sva si razdelila delo glede na znanja in sposobnosti, poleg tega pa veliko skupin tudi sama vodila. Sčasoma so se nam pridružili drugi vodniki.

Odlični strokovnjaki iz različnih področij so z nami soustvarjali nepozabna potovanja in doživetja.

Naklonjena literaturi in nasploh umetnosti, sem vodila izlete med zamejske Slovence s prisrčno, zgovorno akademikinjo, jezikoslovko dr. Zinko Zorko. S profesoricama slovenščine Zoro A. Jurič in Darko Tancer Kajnih smo snovale literarne izlete, na katerih smo obiskali številne pesnike in pisatelje ter hkrati odkrivali lepote Slovenije. Z likovnim kritikom Mariom Berdičem smo obiskovali razstave … Prav posebne zgodbe pa so bila zame romanja z izjemnimi duhovnimi voditelji: prof. Milan Holc, dr. Vinko Potočnik, dr. Anton Stres, dr. Marjan Turnšek, dr. Ivan Štuhec, dr. Edvard Kovač, … z besedami ne morem opisati tega kar danes čutim ob spominu na te skupne poti v različne države, v kraje zaznamovane s pomembnimi ljudmi in dogodki.

Vodenje skupin ni enostavno, zahteva veliko raznolikega znanja, dobro organiziranost, časovno in geografsko orientacijo ter predvsem občutek za ljudi, da si z njimi in za njih na poti. Največja nagrada za ves čas, ki ga nameniš za priprave in vodenje skupin ni v denarju, ampak v vezeh, ki se stkejo med tabo in potniki, v stisku roke ali objemu ob slovesu in prisrčnem veselju ob ponovnem srečanju.

Zato sem vesela poguma, da sem se pred 27 odločila za novo poslovno pot in tu našla osebno izpolnitev.