Fatima in Portugalska

ZAGOTOVLJEN ODHOD!
Od879 €
ZAGOTOVLJEN ODHOD!
Od879 €
1. oktobra, 2024
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

4289

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

5 dni
Odhodi: 1.10. 2024 - 5.10. 2024
Max potnikov: 45
LIZBONA, PORTO, COIMBRA, BOM JESUS, BATALHA, NAZARE

Portugalska navdušuje s svojo burno zgodovinsko preteklostjo, bogato versko tradicijo, izjemno arhitekturo, ostalo kulturno dediščino ter s prelestno in razgibano pokrajino ob Atlantskem oceanu. To je domovina slavnih pomorščakov, raziskovalcev, dobrih vin,… in seveda znamenitih romarskih krajev. V Fatimi se je leta 1917, Marija prikazala trem pastirčkom, od takrat je to ena najpomembnejših in najbolj obiskanih božjih poti v Evropi.

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
1.10.2024 – 5.10.2024 45 oseb 879 € 2403
1.10.2024 – 5.10.2024 40 oseb 929 € 2403
1.10.2024 – 5.10.2024 35 oseb 979 € 2403

V ceno je vključeno

  • letalski prevoz v ekonomskem razredu z vključeno prtljago, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz in transferji po programu, cestnine in parkirnine, 4 polpenzioni v hotelu 3*/4* (dvoposteljne sobe, TWC), 1 kosilo v hotelu v Fatimi, vstopnine v Batalhi, Alcobaci, Coimbri in v cerkev sv. Frančiška v Portu ter pokušina vina, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 85 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 9,40 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,10 EUR).

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 200 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina

  • 5% v vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe ure poleta. Letališke pristojbine so v pristojnosti odločitve letalskega prevoznika in letališč in odvisne od povišanja varnostnih pristojbin ter pod vplivom podražitve goriva. Točen znesek je znan na dan izdaje letalskih kart, zato se končna cena aranžmaja pred odhodom lahko spremeni.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

Program

1. dan: Slovenija – Porto – Bom Jesus do Monte

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev kmalu po polnoči ter vožnja do enega bližnjih letališč. Polet v PORTO, drugo največje portugalsko mesto. Živopisane hiše se stiskajo v vedno živahnih ozkih ulicah, starodavni čolni za prevoz vina pa dajejo mestu svojevrsten čar. Krožni ogled mesta z avtobusom, nato pa sprehod skozi staro mestno jedro in ogled glavnih znamenitosti, vključno s cerkvijo sv. Frančiška, katere notranjost kar prekipeva v bogati baročni opremi. Maša. Preden zapustimo Porto, obiščemo še eno izmed številnih vinskih kleti, kjer med ogledom poskusimo tudi znamenito vino »portovec. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan:Bom Jesus do Monte – Coimbra – Fatima

Po zajtrku in maši si ogledamo znamenito romarsko svetišče BOM JESUS DO MONTE v bližini Brage, kjer so do bazilike na hribu speljane mogočne baročne stopnice in urejeni bujni cvetlični nasadi. Vožnja v mesto COIMBRA, nekdanjo prestolnico Portugalske. Sprehodimo se po ozkih ulicah starega mestnega jedra, mimo stolnice in cerkve sv. Križa. Obiščemo karmeličanski samostan, kjer je Marijina izbranka Lucija, kot sestra Marija Lucija od brezmadežnega Srca, bivala odmaknjena od sveta kar devetinpetdeset let, vse do svoje smrti. Ogled muzeja in njene spominske sobe. Popoldne pot nadaljujemo v FATIMO. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan:Fatima – Aljustrel – Fatima

Po maši in zajtrku obiščemo svete kraje: kapelo prikazovanj, baziliko z grobovi vidcev, trg Esplanade, novo cerkev … Kosilo. Popoldne opravimo križev pot, ki vodi iz Fatime skozi oljčni nasad do bližnje vasice ALJUSTREL, kjer si ogledamo rojstni hiši Marijinih izbrancev. Do večerje prosto za osebne pobožnosti, nakup spominkov, … nato pa se udeležimo procesije z lučkami, ki jo vsak večer pripravljajo Mariji v čast. Nočitev.

 

4. dan: Fatima – Alcobaca – Batalha – Nazare – Fatima

Po zajtrku in maši vožnja v ALCOBACO, kjer v cerkvi Santa Maria ob cistercijanskem samostanu slišimo pretresljivo zgodbo o kronanju mrtve kraljice. Nadaljevanje vožnje v bližnjo BATALHO, povezano z bitko za samostojnost Portugalske, do znamenitega samostana Santa Maria da Vitoria, ki sodi med najlepše spomenike portugalske gotske manuelinske umetnosti. V nadaljevanju se ustavimo še v slikoviti ribiški vasici NAZARÉ, zgrajeni na pečini ob peščeni obali atlantskega oceana. Vrnitev v Fatimo ter do večerje prosto za osebne pobožnosti, nakup spominkov, … Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan:Fatima – Lizbona – Slovenija

Po zajtrku in maši vožnja v LIZBONO, portugalsko prestolnico, zgrajeno na sedmih gričih ob reki Tejo. Ogled glavnih mestnih znamenitosti. Zapeljemo se skozi kompleks, zgrajen za razstavo Expo 98, do trgovskega središča Praca do Comercio in se v centru mesta sprehodimo po znamenitem Trgu Rossio ter srednjeveških naseljih Alfama ter Mouraria. Obiščemo katedralo in kapelo sv. Antona Padovanskega, ki stoji na kraju svetnikove rojstne hiše. V spomin na bogato dediščino portugalskih pomorščakov naredimo postanek še pri Belemskem stražarskem stolpu, spomeniku odkriteljem, in cerkvi sv. Hieronima, v kateri so grobnice portugalskih kraljev ter tudi sarkofag velikega pomorščaka Vasca de Game. Transfer na letališče ter polet proti domu. Po pristanku vožnja v kraje odhoda, kamor prispemo v poznih nočnih urah oz. zgodnjih jutranjih urah prihodnjega dne.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video - Fatima V ŽIVO
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1