Mnenja

 
 

Pozdravljeni!

Napišite vaše mnenje o naših potovanjih, izletih ali romanjih, izletih, pohvalo, nasvet, kritiko...

Vpis novega mnenja


06.04.2020 - Nada in Tone

Hvala za vaše prijetno pisemce, ki vzame nekaj tega obremenjujočega časa , a da tudi upanja, da bo spet tako kot nekoč, da se bomo spet srečali na aritursovem romarskem avtobusu z vami in z enako mislečimi , ter doživeli spet nekaj lepega, blagoslovljenega in nepozabnega in bogatega za dušo in srce.
Ostanite zdravi in lep pozdrav!
🍀🐞
Nada on Tone

11.10.2019 - Sedovnik Ivan, Mislinja

Pozdravljeni Aritoursovci!

Sedaj, ko je minilo nekaj dni od romanja v Fatimo in Compostelo z g. Alojzem Uranom in g. Tadejem Jakopičem, lahko začnem zbirati vtise v miru.
Bilo je nepozabno in enkratno. Veliko pričakuješ, predvsem da napolniš duhovne baterije. To pa ni bilo polnjenje, ampak pravo prelivanje duhovne hrane. Dolgo bom zbiral in črpal iz tega romanja. Čudovita vodja in enkratni soromarji, je kombinacija, ki je ne moreš sestaviti ampak je enostavno dana po Božji volji.
Zahvaljujem se v svojem imenu, pa mislim da tudi v imenu vseh romarjev, za to romanje in vam želim pri vašem delu veliko uspehov pri pripravi takih romanj.

15.05.2019 - Mirjana, Poljanska dolina

Oglašamo se romarji v Sveto deželo v času od 9.3. do 16.3.2019 z agencijo Aritours. Še vedno smo polni vtisov in bogatega doživetja teh svetih krajev. Romanje je bilo odlično organizirano in strokovno vodeno s strani ge. Slavice Arih, za duhovno vodstvo so skrbeli župnika Ciril Kocbek in pater Marjan Kokalj ter sestra Marjeta Cerar. Želimo vam uspešno delo tudi v prihodnje, z veseljem se vam bomo še pridružili in tudi prijateljem in znancem priporočili potovanja z vašo agencijo.

10.04.2019 - Metka Jauk

Spoštovani,
minuli teden sem bila z vašo agencijo na romanju na Poljsko, ki je bilo posvečeno Sv. Janezu Pavlu II. Nazadnje sem bila na romanju pred 50.leti in nisem imela o tem, kako romanja potekajo danes, nobenega pojma. Zato sem bila še toliko bolj presenečena, zadovoljna, na trenutke kar očarana nad dogajanjem. Toliko molitev, dobrih želja in lepih pesmi - vrnila sem se bogatejša in še bolj odprtih oči in srca za vse okoli sebe.
Organizacija je bila odlična, vodenje prav tako, zato čestitam vsem in vam želim, da ostanete tako dobri še naprej.
S spoštovanjem do vašega dela in z lepimi pozdravi,
Metka Jauk.

01.04.2019 - Marjeta Vugrinec, Kobilje

Rada bi se zahvalila, vaši agenciji za pripravo in organizacijo romanj. Posebej bi rada rekla iskrena hvala upokojenemu nadškofu msgr. Alojiziju Uranu in strokovni vodnici ga. Dominiki Koritnik Trepel. Romanje na Portugalsko je doživetje vsaj za naju z možem, posebna milost. V postnem času, ko se pripravljamo na veliki petek, pa tudi na veliko noč, je bilo to romanje nekaj, kar lahko samo doživiš. Spoznavanje prelepe Portugalske dežele, njihove kulture in bogatega sporočila v kraju Fatima, je milost, ki se te dotakne na poseben način in, kar lahko samo doživiš, posebej če imaš takšno duhovno in strokovno vodstvo.
Iz vseh krajev Slovenije, smo bili romarji, prvič smo se srečali, a bili smo kot ena velika družina. Homogen kolektiv, ki je ubrano sodeloval pod taktirko našega duhovnega vodju in strokovne vodnice je srečno pripotoval domov. Bogu hvala in vsem, ki so pomagali uresničiti naše skrite želje.
Bog plati za vse in veliko uspehov pri delu še vnaprej!

01.04.2019 - Andreja Žagar, Sedlo 3, Breginj

Spoštovani.
Rada bi pohvalila romanje v Izrael od 9. do 16. marca 2019, ki je bilo nepopisno lepo in doživeto. Iz srca hvala vsem, ki ste organizirali romanje, predvsem pa gospe Slavici za strokovno vodstvo ter duhovnemu vodstvu našega romanja gospodu Cirilu in patru Marjanu. Romanje je bilo nepozabno...
Andreja

22.03.2019 - Maja B., Slomškov trg 7

Pozdravljeni!

Čeprav malo pozno, vendar še vedno z veseljem in iz srca, moram pohvaliti vse v zvezi z romanjem v Izrael, konec februarja 2019.

Na romanje sem se podala kot na izlet, vendar sem bila navdušena nad neizmernim znanjem gospe Slavice Arih, patra Matjaža in sestre Snežne, prijetno presenečenje pa je bilo tudi vključevanje verskih vsebin in svetih maš v dogajanje in kraj obiska. Za vse tri voditelje je bilo jasno, da so na svojem področju povsem suvereni in imajo obilo res veliko znanja o Bibliji in Sveti deželi, kar so z nami delili z ljubeznijo in strastjo do svojega dela in vere. Romanje so obogatili, pri tem pa poskrbeli še za dobro počutje in sproščenost potnikov. Niti res slabo vreme, ni mogla pokvariti mojega navdušenja. Pravzaprav ga ob vsem kar sem doživela, nisem niti dobro opazila.

Romanja sicer niso moj način potovanj, vendar bom ob naslednji želji po potovanju v katero od krščanski dežel ali pa deželo s tako zgodovino, prav gotovo najprej iskala možnost pri vaši agenciji. Z veseljem pa vaše storitve priporočam tudi prijateljem.

Vsem, ko so sodelovali pri organizaciji in izvedbi romanja se iskreno zahvaljujem in želim, da bi bili enako uspešni še naprej.
Maja B.

16.10.2018 - Tatjana in Daniel Novosel

Spoštovani,

po več kot tednu dni (Međugorje,4.10.-6.10.2018), sva še vedno pod vtisom romanja ... polna novih doživetij, polnih miru, medsebojne povezanosti in hrepenenja po nečem....Vsak zase smo hodili svojo pot, a istočasno neizmerno povezani. V zraku je bilo čutiti en velik mir, milino in blagoslov. A vse to smo prejeli od Vašega čudovitega strokovnega in duhovnega vodstva. Bogu hvala za ljudi, ki jih zaposlujete, nam pa dajete možnost spoznavanja sveta... ohranjanja miru, ter spoznanja dara hvaležnosti drug za drugega, na katerega pogosto pozabljamo.... Pozabljamo kdo smo, od kod prihajamo in kam smo namenjeni.. Ob takšnem vodstvu, je človek človeku največji dar. Na začetku potovanja popolni tujci, nato pa kmalu prijatelji... Prijatelji, željni spokojnosti, blagoslova in hvaležnosti, prejete od nekoga, ki nas neizmerno ljubi.....takšne kakršne smo. Na pot romanja smo stopili vsak "s svojim nahrbtnikom", obtežen z bremeni. Ta bremena so se na koncu romanja sprostila, razbremenila, ob spoznanju, da nismo sami, da sta Gospod in Kraljica Miru, vedno z nami. Le znati slišati in jima prisluhniti, je pomembno...

Vsem ARITOURSOVCEM :-)
(ustvarjalcem in izvajalcem Vaših programov)
želiva še mnogo srečnih, blagoslova polnih poti!
Tatjana in Daniel

18.09.2018 - Bolta Cvetka, Ljubljana

Najprej bi rekla HVALA za prečudovito doživetje »Po lepi modri Donavi«Res hvala za odlično organizacijo,vašo ljubeznivost, predvsem pa umirjenost.Romanje z Aritursom, predvsem pa z vami, je pravo doživetje.
Po lanski smrti mojega moža sem se kar nekoliko zaprla vase in premlevala svojo bolečino in izgubo.Na tem romanju z Radiem Ognjiišče, pa sem se umirila, še bolj duhovno okrepila in nabirala moči za naprej.Bog daj, da mi bo dano z vami še velikokrat poromati.

Želim vam lep in blagoslovljen začetek tedna in božjo pomoč pri vašem nadaljnjem delu.


Z prisrčnimi pozdravi, Cvetka Bolta

10.07.2018 - Vida Podrgajs, Vojnik

Letos smo Vojničani poromali skupaj z romarji župnije Cirkovce in še nekaterimi drugimi pridruženim romarji v Italijo. Še posebej smo bili navdušeni nad starodavno Marijino božjo pot Madonna della Corona. Res, veličastna in čudovita cerkev v osrčju pogorja. Naše romanje pa smo zaključili v kraju Chiampo, kjer nas je v svoje varstvo sprejela "italijanska lurška Marija". Zaključek romanja je bil pravi božji blagoslov, ki nas je napolnil z milostmi, ki smo jih lahko deležni samo ob Materi.
Romarji smo bili deležni vsakodnevne maše in duhovnega vodenja treh duhovnikov: župnika iz Vojnika g. Antona Pergerja, dekana iz Nove Cerkve g. Alojzija Vicmana in župnika iz župnije Cirkovci g. Janka Straška. Hvaležni smo, da so naše romanje povezali v čudovit duhovni šopek in nas s svojimi izbranimi besedami popeljali v zavedanje, da je edino ljubezen do bližnjega smiselna in da lahko sobivamo, če imamo srce polno ljubezni. In tako je bilo naše sobivanje romarjev prečudovito in popolno. In dejansko bili smo tri dni - velika družina in romanje smo zaključili z željo, da se še srečamo in da še poromamo skupaj.
Vida Podergajs iz Vojnika

22.03.2018 - Nevenka

Ne pomnim, da bi me neko potovanje tako prevzelo in se me globoko osebno dotaknilo kot me je to po Sveti deželi.
Ob lepoti, zanimivosti in posebnosti krajev gre zasluga predvsem Vam ga. Slavica za odlično organizacijo, vašo ljubeznivostjo in umirjenostjo.
Prisrčno vas pozdravljam in želim še mnogo takšnih doživetih potovanj.
Nevenka

01.01.2018 - Karolina Starovasnik, Negova

Lansko leto se mi je uresničila želja - potovati skozi SVETO DEŽELO. Na romanju sta se mi pridružili še prijateljici Marija in Ria. Romanje, ki ga pripravijo pri tej agenciji, je pohvale vredno. Ne samo, da je organizacijsko neoporečno, zelo pomembno je predvsem vodenje in duhovno vodstvo. Hvala za tolikšno znanje in čudovito vodenje profesorju, p. Milanu Holcu. Duhovno vodenje sta prevzela dva čudovita mlada duhovnika (iz Ljutomera in Celja), hvala jima za svete maše in vsem za molitve.. Od agencije je bila spremljevalka ga. Slavica. Vsem, ki boste razmišljali o Izraelu, o sveti deželi, izberite Aritours in to vodstvo.
Hvala vam!

07.11.2017 - Andreja in Marko, Buenos Aires

Ko sva se na letaliscu poslovila ob vrnitvi iz sv Dezele , sva obljubila da bova tudi poslala vtise od potovanja. Ne gre za opisovanje obiskanih krajev temvec za obcutke ki jih imas po njih spoznanju.

-------------------------------------

Kar nekaj casa je minilo da sva se odlocila za to pot. Najvecja ovira je bila daljava in zato sva poiskala tudi najlazjo alternativo ki sva jo nasla preko Slovevenije in nato agencije Aritour ki je pionir v turisticnih romanjih.

Mrzlo in dezevno jutro nas je zbralo na Ljubljanskem letaliscu. Kar stevilna skupina, skoraj sami neznani obrazi. Za vsakim obrazom se je verjetno skrivalo nesteto obcutkov in zelja, gotovo podobni pri vsakemu.

Popoldne smo ze bili na destinaciji in hodili po tleh ki so povzrocala razlicna a zelo mocna custva. Tako se je zacelo razvijati osemdnevno romanje, natrpano zanimivega in obsirnega programa. Vse je bilo predvideno.

Ne bova opisovala vsakdanje poti, uglede in vse kar smo obiskovali, ker to je ze na programu navedeno. Cudovito je bilo hoditi po tistih krajih , tistih tleh in poteh, na katerih imamo kristjani vec tisocletno zgodovino.

Tezko je opisati custvo, ki ga dozivi kdor obisce te kraje in kako globoko seze v duso in srce vsakega, posebej pa se katolicana. Ne gre samo za turisticne zanimivosti ali lepote, pac pa za dogodke nase vere, ki nas preko te zemeljske poti peljejo v vecno zivljenje.

Hvala lepa vsem ki ste poskrbeli za vse kar je potrebno za dobro pocutje romarja. Tukaj gre za telesno in dusevno hrano, medsebojno spoznavanje in tudi humor.

Hvala lepa za tiste nepozabne dni ki bodo nama ostala v trajnem in nepozabnem spominu. Nasvidenje in kmalu na kaki drugi poti.

20.09.2017 - Franc Jerala

ROMARSKE POČITNICE
Kok to hit mine pet dni (pa kr en haiku al pa dva)

Velebit & most & otok Pag

Črn Velebit.
Sveti Vid v meglo skrit.
Pag bo kmal' zalit.
Sirarna Gligora
Degustacija.
Paški, kozji, kravji sir.
K'terga bi izbral?
Bus & ovce & dež
Ploha moči Pag.
Sred' kamenja trop ovac.
Kje pastir se skriva?

29.08.2017 - Vugrinec Marjeta

Spoštovani !

Najprej bi rada rekla " HVALA", za prečudovito doživetje 26.8.2017, ko smo poromali na Višarje in h Gospe Sveti. To je bil dan, duhovno bogat, prečudovito vreme. Gospa Melita je z svojo zakladnico bogatih izkušenj in osebno karizmo obogatila dan, piko na I, je dodala še z svojim angelskim glasom, ko je vodila naš zborček na avtobusu. Naj ne pozabim na gospoda duhovnika Sebastijana, ki nam je posredoval toliko sporočil iz Vatikana in nas obogatil z duhovna hrano, z svojo pokončno držo, milim a prepričljivim glasom, da lahko samo rečem, Bogu hvala , da sva bila z možem zraven. Za ta lepi dan, se vam zahvaljujemo vsi romarji, ki smo vstopili v Murski Soboti. Naj vam dobri Bog povrne, ker ste nam to omogočili.

29.06.2017 - Ivana Kos, Vojnik

Spoštovani!

Po čudovitem in uspešnem romanju v Nemčijo ter srečni vrnitvi, čutimo dolžnost, da se vam iskreno zahvalimo, vsi romarji iz župnije Vojnik, na čelu z g. Pergerjem, ki se še posebej pridružuje zahvali za nepozabno romanje. Najprej bi se vam želeli zahvaliti za vaše razumevanje in priložnost, da kljub manjšemu številu opravimo to, kar smo nameravali. Hvala vam za udobno potovanje, skrbno pripravljen program in seveda za, kot vedno, čudovitega vodnika gospoda Tadeja. Seveda ne smemo pozabiti obeh krasnih šoferjev, ki sta tudi zaslužna, da smo se dobro počutili. Služilo nam je vreme, pot je bila vseskozi udobna in zanimiva, kraji in znamenitosti, ki ste nam jih priskrbeli pa tako in tako. Saj to sami veste. Tudi ostale tri potnice, ki so se nam pridružile so bile navdušene, saj smo se še posebej potrudili, da jim ne bi bilo neprijetno med nami in ob slovesu so dejale, da bi še želele potovati z nami.

Torej še enkrat iskrena hvala in veliko uspehov pri nadaljnjem delu.

Ivana Kos, Vojnik

20.06.2017 - Natalija Polajžer, Maribor

MOJE MOLITVE IN SANJE SO SE URESNIČILE
ROMANJE V FATIMO

Letos smo z skupino VERA IN LUČ poromali v Fatimo ter v organizaciji Agencije Aritours.
Z nami sta bila vodnica Marija Osredkar in duhovni vodja brat Jurij Štravs.
Bilo je zelo lepo in nepozabno.
Na dolgo pot smo se podali 6. junija 2017. Zgodaj zjutraj smo se z avtobusom odpeljali iz Maribora. Po poti smo pobrali še druge romarje. Na avtobusu smo veliko molili in peli. V Sežani smo imeli sv. mašo. Pot smo nadaljevali do letališča v Benetkah. Z letalom smo poleteli do Lisbone. Ko smo na Letališču vse uredili smo se z avtobusom odpeljali proti Fatimi. V Lisboni smo se z avtobusom malo popeljali po mestu in videli zanimive stavbe. Potem smo nadaljevali pot do Fatime. Ko smo prispeli do hotela smo šli na večerjo in spat saj smo bili utrujeni od dolge poti.
Drugi dan zjutraj smo šli k sv. Maši v kapelo prikazovanja. Tu se je Marija prikazala trem pastirčkom Luciji Hijacinti in Frančišku. Po zajtrku smo šli na ogled mesta. Ogledali smo si cerkev ki je zelo lepa in velika. Obiskali smo grobove treh pastirčkov ki so v cerkvi in več kapel in tudi kapelo rožnega venca. V tej kapeli je je lep oltar narejen iz mozaika. Naredil ga je P. Marko Rupnik v zlati barvi. Videli smo tudi lep trg pred cerkvijo in 400 metrov dolgo pot po kateri grejo romarji po kolenih. Po kosilu smo šli na križev pot ki je speljan od Fatime do vasice Aljustrel kjer so živeli trije pastirčki Lucija Hijacinta in Frančišek. Ogledali smo si njihove domove. Nazaj smo se peljali z vlakcem. Zvečer smo šli na molitev z lučkami. Bilo je zelo lepo ko smo šli v procesiji.
Tretji dan zjutraj smo šli k sv. maši v cerkev. Dopoldan smo imeli prosto za nakup spominkov. Po kosilu smo šli na izlet v tri bližnje kraje. Najprej smo se ustavili v kraju Batalha. Ogledali smo si cerkev in samostan. Potem smo se ustavili v kraju Alcobaca Ogledali smo si samostan in cerkev. Nato smo se peljali dalje v kraj Nazare ki leži blizu morja. Peljali smo se skozi kraj in si ogledali Ko smo prišli nazaj v hotel smo šli na večerjo. Po večerji smo šli na procejo z lučkami.
Četrti dan zjutraj smo se poslovili od Fatime. Pot smo nadaljevali v Santiago de Compostela. Ustavili smo se še v mesto Coimbra. Ogledali smo si mesto in šli na kavo. Potem smo se peljali dalje. Ko smo prispeli v Santiago de Compostela smo najprej šli v cerkev sv. Jakoba kjer smo imeli sv. Mašo. Po maši smo šli v hotel na večerjo.
Peti dan zjutraj smo šli na ogled cerkve sv. Jakoba. Ogledali smo si cerkev in vse kapelice. Zelo je lepa. Obiskali smo grob sv. Jakoba in njegov kip in se mu priporočili. Pot smo nadaljevali proti Portu. Vmes smo se ustavili pri Bom Jezus do Monte kar pomeni DOBRI JEZUS Tu so znamenite stopnice ki vodijo do cerkve z šestimi vodnjaki. Tu smo imeli pravo lučkarsko sv. Mašo. Po maši smo pot nadaljevali do mesta Porto ki leži ob Atlanskem oceanu. Ko smo prispeli smo si najprej ogledali mesto. Potem smo šli v hotel na večerjo. Po večerji smo šli na plažo bilo je zelo lepo. Morje je zelo lepo šumelo.
Šesti dan zjutraj smo šli k maši Po zajtrku smo se odpeljali na letališče v Portu. Z letalom smo poleteli do Lisbone. V Lisboni smo prestopili na drugo letalo. Z njim smo poleteli do Benetk. Ko smo v Benetkah pristali smo potem čakali prtlago in je ni bilo.
Potem so nam povedali da so našo prtlago dali na drugo letalo.
Tako da smo šli domov brez prtlage
Meni je bilo romanje v Fatimo nekaj posebnega.
Jaz sem se na romanju umirila in duhovno okrepila in si nabrala novih moči za nadalne življenje.

Iskrena hvala vsem ki so organizirali to čudovito romanje in vsem ki so mi tam pomagali. Predvsem pa moji zlati mami ki me je spremljala.
Posebna zahvala pa gre vodnici Mariji Osredkar ker nam je povedala veliko zanimivega o krajih ki smo jih obiskali
In bratu Juriju za vse molitve in lepe pridige.
Želim si še veliko takih romanj

Najlepše hvala agenciji Aritours da je organizirala to prečudovito in nepozabno romanje.
Romanje z agencijo Aritours je pravo doživetje
ISKRENA HVALA AGENCIJI ARITOURS

Natalija Polajžer
Magdalenska skupina
Maribor

07.06.2017 - Zvonka Špeh, Velenje

Malo dolgo sem odlašala, da se v imenu romarjev velenjskih župnij zahvalim za čudovito romanje v Srbijo in Makedonijo pred prvomajskimi prazniki.
Toliko lepega smo videli in doživeli, pa še vreme nam je bilo zelo naklonjeno. Vsa pohvala gre tudi vodiču g. Mateju Štuhecu - bil je odličen.

30.05.2017 - Franci in Antonija Deržanič, Ljubljana

Včeraj sva se z ženo vrnila z romanja po Alpski romarski poti, zato dovolite nekaj besed.

Na letaku z opisom Alpske romarske poti ste zapisali: romanje z Aritoursom = zajamčena kakovost. Priznam, da sem to prebral z malce dvoma, saj sva se prvič odločila za potovanje z Vami. Reklama pač.
Sedaj, po vrnitvi, pa morava priznati, da to ni samo reklama ampak resnično stanje.

Potovanje, romanje, je bilo načrtovano izredno skrbno. Pri ogledovanju ni bilo nobenega "dirkanja", vse je potekalo izredno mirno in tekoče in vedno je bilo še malo časa za "zajem zraka". Če temu dodam še izredno vodenje g.Tadeja Jakopiča, duhovnost g. Francija Trstenjaka in varno ter mirno vožnjo, lahko rečemo, da je romanje izredno uspelo.

Še nekaj je, kar morava povdariti: čeprav se je zgodila majhna nerodnost z nočitvijo in smo jo vsi udeleženci sprejeli nekako brez godrnjanja, se bi vi lahko izgovorili na višjo silo. Vendar ne. Vaše besede, da ste "agencija vredna zaupanja" so se izkazale za resnične. Želeli ste se opravičiti in to ste storili tako velikodušno in dostojanstveno, da kaj takega doslej še nisem doživel.

Hvala Vam in ostanite še naprej taki, saj ste taki resnično vredni zaupanja. In verjameva, da bova še potovala z Vami.

Lepo Vas pozdravljava,
Franci in Antonija Deržanič

17.05.2017 - Smej Rozalija, Odranci

Našega osemdnevnega potovanja Fatima, Lurd in Santiago de Compostela je konec. Znova se začenja utrip vsakdana, a lažje ga bo premagovati, saj ni ničesar močnejšega od nepozabnih spominov. Slike in doživetja še sestavljam. Ob tej priliki pa bi se rada zahvalila naši čudoviti vodički Dominiki Koritnik Trepel ter duhovnemu vodji g. Cristian Balintu. Prav tako iskrena zahvala obema šoferjema, za varno vožnjo.

Bilo je čudovito in nepozabno!
Smej Rozalija

28.04.2017 - Munda Milena

SPOMINI IZ ROMANJA PO SVETI DEŽELI »IZRAEL IN PALESTINA PO PUŠČAVI, MED ARHEOLOŠKA NAJDIŠČA IN ŽIVA SVETIŠČA«, od 5.3. do 14.3.2017
Agencija Aritours je ponudila, kot je pri njih v navadi zelo privlačen, in obetaven program za romanje v Sveto deželo, pod strokovnim vodstvom prof. p. Milana Holca, gvardijana minoritskega samostana Matere Božje na Ptujski gori. Premagali smo manjko prijavljenih oseb, nabralo se nas je 17 romarjev in veselo smo se napotili v Izrael z letalom iz Dunaja v Tel Aviv.
Naslednje jutro smo se odpravili polni pričakovanj v puščavo Negev – pokrajina, kjer so se odvijali nekateri svetopisemski dogodki iz Stare zaveze. Za seboj smo pustili starodavno mesto Jaffa in krenili preko pokrajine Šefela – nekoč dežela Filistejcev proti Beer Ševi. Obšli smo biblijski mesti Ašdod in Aškelon, kjer smo se spomnili Samuela in zmage Davida nad Golijatom. Beer Ševa je danes prestolnica pokrajine Negev, leži na robu puščave, v Stari zavezi je opisana kot kraj Abrahamovih vodnjakov in zavez, prihodov in odhodov, teofanij in svetišč. Sedanja Beer Ševa ni simpatično mesto s svojimi brezobličnimi visokimi stolpnicami in hišami. Sedaj vem, da kibuci uspevajo s svojimi dejavnostmi tudi v puščavi, ….voda je zagotovljena. Eden takšnih je Sde Boker, kjer je pokopan, s svojo soprogo David Ben Gurion – ustanovitelj nove države Izrael, leži na meji puščave Cin, kjer sta se srečala Izak in Rebeka. Peš smo krenili v kanjon Ein Avdat, na dnu smo presenečeni odkrili majhen potoček in zelenje sredi popolne puščave s krasnimi geološkimi formacijami v raznih barvnih odtenkih, spominja nas na Hagarin beg. Prenočili smo v Mitzpe Ramon – mestece v sredi puščave, med mnogimi geološkimi formacijami, kjer se puščavski divji kozorogi sprehajajo kar iz puščave v mesto in nazaj. Naslednji dan smo se spustili v ogromen krater Makteš Ramon – nastal z erozijo tal, nadaljevali pot proti Nahal Paran – izhod Izraelcev iz Egipta – po tej pokrajini jih je vodil oblak, na vzhodu te puščave so Izraelci bivali nekaj mesecev, od tukaj je Mojzes poslal oglednike v deželo Kanaan. Srečali smo nekaj skupin šolarjev na izletu, za njimi je na koncu hodil vojak s »šmajserjem«, ki jih je varoval. Izvedeli smo, da v Izraelu vsak avtobus, ki prevaža otroke, ima tud vojaka – varuha otrok. Pred prihodom v Eilat smo se še spustili v Red Canyon in Ein Netafim. Že ime pove, da je ta kanjon rdeče rjave barve, je izredno ozek, ves zverižen in na mestih težko dostopen. Krasna narava, ki jo doživimo šele, ko smo tam. V Eilatu so se naši »športniki« takoj pognali v prijetno toplo Rdeče morje – Akabski zaliv. Obalo Akabskega zaliva, ki je vsa eno samo letovišče, si delita Izrael in Jordanija. Eilat je starozavezno svetopisemsko mesto Ezion Gezer, v času Salomona je bilo pomembno pristanišče. Iz našega hotela smo videli na drugi strani zaliva gorato puščavsko obalo Savdske Arabije. Na poti proti Mrtvemu morju smo po nekaj kilometrih zavili v nacionalni park Timna, ki je tudi del puščave Negev. Naenkrat se je pokrajina popolnoma spremenila in bili smo sredi rjavo rdečih, skulptur, kotanj, vrhov … delo narave in podnebja, in rovi pod zemljo in nad zemljo, ki so pa delo človeških rok- staroegipčanskih rudarjev, ki so tukaj kopali baker več tisočletij. Najdeni ostanki rdečih in rumenih preprog dajejo slutiti prisotnost shodnega šotora izpred cca 3.200 let. Na mestu najdišča je postavljena replika shodnega šotora, (kot je opisan v Svetem pismu Stare zaveze), prisotni so hlebci kruha, skrinja zaveze s ploščama – 10 Božjih zapovedi -, ki ju je Mojzes prejel na gori Horeb – Sinaj, Aronova cvetoča palica in skodelica z Mano. Arheologi so na področju Timne našli ostanke talilnih peči, rudarsko orodje, ostanke bivališč rudarjev – sužnjev, ki so verjetno delali v groznih razmerah. Mi kot romarji pa smo ta kraj in puščavo doživeli kot prijetno in čudovito pokrajino, barvno in polno krasnih naravnih oblik. Najbolj impozantni so od narave izklesani Salomonovi stebri. Za seboj smo pustili Sodomo in občudovali solne naravne skulpture Mrtvega morja, med njimi smo zaznali tudi »Lotovo ženo«, ki se je spremenila v solni steber. Naši plavači so se tokrat pognali v Mrtvo morje, vendar so v morju le lebdeli. Hiteli smo do Masade, utrdbe Heroda Velikega, ki je simbol Judovskega junaštva. Na kratko smo še obiskali Jeriho, kjer »raste še vedno divja figa« na katero je splezal cestninar Zahej, da je lahko videl v množici Jezusa. Ob odhodu od Mrtvega morja proti Betlehenu smo zapustili puščavo. V Jeruzalemu smo prebili ves dan. Poklonili smo se vsem prostorom, ki so povezani kakorkoli z Jezusovim življenjem, čudeži, oznanjevanjem, trpljenjem, križanjem in vstajenjem. V cerkvi Božjega groba, kjer je tudi Golgota in Jezusov grob, je poseben občutek. Mislim, da smo se gibali na približno istem kraju, kjer so Marija Magdalena in dva učenca spoznali ob praznem grobu, da je Gospod vstal. Doživeli smo vsa mesta in kraje, ki so na programu romanj v Sveti deželi v organizaciji Aritours, Razen tega smo obiskali še Seforis, Herodion, izvir Jordana, Cezarejo Filipovo, Golan in Haifo. Poklonili smo se tudi spominu žrtvam holokavsta v spominskem parku Yad washem. Zadnji dan smo se ob poti na letališče še ustavili v Cezareji ob Sredozemskem morju, kjer so arheologi našli kamnito klado z napisom, da je bil Poncij Pilat rimski upravitelj v Palestini v času Jezusovega križanja. To je pomemben arheološki podatek, ki potrjuje, da so Evangeliji napisani na podlagi resničnih dogodkov.
Glede na to, da sem bila v Izraelu že večkrat in nikoli v puščavi Negev, ki je priča svetopisemskih dogodkov Stare zaveze, sem delu bivanja v puščavi posvetila več prostora. Puščava mi je bila do sedaj uganka, skrivnostna in tako daleč.
Vse podatke, ki sem jih navedla, jih ne bi mogla, če ne bi imeli tako odličnega strokovnega vodjo, teologa, biblicista, arheologa, p.prof. Milana Holca, gvardijana minoritske skupnosti na Ptujski gori ki nam je vse dni predaval, nas učil, odgovarjal včasih na naša »čudna« vprašanja. Ves čas se je trudil za naše dobro počutje, nas prešteval in nihče se ni »izgubil«. Pozna vsak kamen, in je na tekočem, kadar kaj novega odkrijejo na arheoloških najdiščih.
Mladi župnik, gvardijan minoritskega samostana Sv. Petra in Pavla na Ptuju, p. Dominik Tikvič, je vsaki dan s p. Milanom Holcem daroval svete maše v kapelah, na prostem ali kar v hotelski sobi. Na krajih , kjer se je zadrževal Jezus, so bile maše še posebej globoko doživete.
Gospod nas je skozi Božjo besedo spremljal na vsej poti.
Prevoz je bil odličen , stanovali smo zelo prijetno v dobrih hotelih, hrana je bila odlična.
Vsa romanja z Aritoursom so izjemno profesionalna. Romanje v Sveto deželo po tem programu priporočam vsakomur. Je nekaj posebnega!
Za vsem tem pa je odlična organizacija agencije Aritours s sodelavci, ki vedno prisluhnejo željam romarjev in potnikov, vedno vse »štima«. Tudi tokrat je bilo tako – čestitam!
Milena Munda
Maribor, 23.4.2017

16.09.2016 - Andreja in Mirko Bizant

Pozdravljeni!

V začetku tedna sva se vrnila z romanja v Fatimi, Composteli in Lurdu, katerega je organizirala vaša agencija. Še vedno sva polna vtisov in doživetij, ki smo jih doživeli ob obisku teh svetih krajev. Predvsem pa sva občudovala vaše strokovno vodenje in organizacijo. Hvala vam tudi za to, da poskrbite za duhovno vodstvo, ki je sploh pri romanjih nujno potrebno. Res je bilo vzdušje prijetno, mirno in sproščeno.

Hvala Vam za vse to in Vam želiva še mnogo tako prijetnih potovanj, srečno prevoženih kilometrov in Božjega blagoslova.

Andreja in Mirko Bizant

15.07.2016 - Angelca Mlakar

Spoštovani.
Pred dvema dnevoma sem se vrnila iz župnijskega romanja. Tokrat ste nas popeljali na francosko alpsko romarsko pot. Italija in Italijani ter Francija in Francozi so zgodovinsko gledano "obloženi" z pestrostjo dogajanja in z markartnimi osebnostmi, ki so gradile njihovo zgodovino. Za povprečnega romarja je vse to lahko le okoliška zgodba, ki se je pletla nekoč in nekje. Vendar, če sedi na sedežu poleg voznika gospod Tadej Jakopič, postanejo dejstva, osebe in dogodki tako živi, da si kar ne moreš pomagati in začneš razmišljati "kot nekoč".
Prepričana sem, da bi bilo krivično ne omeniti in posebej izpostaviti gospoda Tadeja. V dneh, ko smo ga, preko njegovih razlag in pripovedovanj, spoznavali, se je razkril na treh področjih:
*izjemen poznavalec zgodovine, ki jo graciozno prepleta in aktualizira dogodke tedanjih in današnjih dni, ter dejstva posreduje tako poljudno, da vsak ki želi, lahko dobi vpogled v doganja.
*izjemen vodnik, ki ima sposobnost opaziti, videti in prisluhniti še tako zahtevni in pisani skupini,
*izjemna osebnost, ki sicer ne počne "za zveličanje nič potrebnega" (ta njegova fraza je nadvse posrečena, sploh uporaba z njegove strani je umetniško delo), pa vendar z vsako besedo in dejanjem pričuje.
Želela sem posebej izpostaviti ta vaš/naš alpski/vodniški biser - vsekakor je vse ostalo bilo na mestu in dovršeno pripravljeno - kaj drugega z vami itak ni za pričakovati! Želim vse dobro in blagoslova na vaši poti.


Angelca Mlakar, župnija Slovenske Konjice

28.06.2016 - Ivanka in Eva

Vtis iz romanja v Rim gibanja Vera in Luč
Polni pričakovanj, upanja in duhovne podpore sva se odpravili na naše lučkarsko romanje k papežu Frančišku.
Na poti pesem, molitev rožnega venca in poglobljena razlaga vseh znamenitosti, ki jih bomo doživeli na tem romanju in zavedanju, da smo v svetem letu usmiljenja, naju je obdajalo z toplino in lepimi občutki. Posebna milina, mir in zavedanje, da nas ima Bog resnično rad. Takšen je bil občutek, da sva prehodili pot do želenega cilja in smeli kot romarki prestopiti prag svetih vrat v baziliki sv. Petra.
v molitvi in priporočilu Gospodu sva globoko razmišljali o usmiljenju in o svojem življenju, da bi ga znali živeti kot nam sporoča naš Gospod: v molitvi, v miru, spoštovanju drug drugega, v potrpežljivosti, ponižnosti in odpuščanju.
V edinosti, ljubezni in miru se lepo zahvaljujeva za blagoslovljeno in čudovito romanje, ki nama je v srcu pustilo čudovit dar.
Ivanka in Eva

30.11.2015 - Janez in Marinka Čampa

Spoštovani!
Danes sva prejela skupinski sliki iz našega romanja po Poljski. Oba se lepo zahvaljujeva za lepe slike, vi pa ponovno dokazujete izredno pozornost do vaših potnikov, česar smo bili deležni tudi ves čas našega potovanja.
Lepa hvala in prisrčen pozdrav.
Janez in Marinka Čampa

21.09.2015 - Danica Kocet, Turnišče

Pet dni krasa, morja, kamna, toplega vetra, ki peni morje in prinaša počitniško toploto. Trda skala in sončna oliva, peneče morje in prijetni, mehko morski zrak, pa Aritours s celotno ekipo za take romarske počitnice... to je tisto, kar je podobno, če ne celo enako kapljici olja z olive. Ta je polna, bogata, pa mehka za telo, kot počitnice za dušo. To počutje vedno vtkete v vaše programe in tega zagotovo ne plačamo. Vemo, , da nam to dajete in mi to sprejemamo. Čutimo vašo organiziranost, čutimo vašo skrb in odgovornost. Še si želimo tega, ker vam bomo še prišli naproti in vzeli ponujeno. Za teh pet dni HVALA ekipi Aritoursa!

30.06.2015 - Silvana Faganel, Podnanos

Slavica nas je popeljala tja,
kjer človeška roka nima meja.
Ni mogoče najti dovolj zahvale,
kaj vse smo videli, pa še molitve prave.

Videli smo vse mogoče,
cerkve, katedrale in vernike pojoče.
Nas barčica je na morje popeljala
na strmih pečinah nam čudesa razdala.

ko bom hodila vsepovsod,
vsem priporočila bom to pot.
Pa še agencijo ARITOURS,
dobra šoferja in Edotov avtobus.

Bogu hvala za vse,
Silvana Faganel
(z romanja v Toskano in Cinqueterre)

29.06.2015 - VIDA PODERGAJS, VOJNIK

Spoštovani,
Z sestavljanjem mozaika spominov z našega romanja župnije Vojnik v Romunijo so moji delovni dnevi lepši in prijaznejši. Napolnjena z duhovno energijo in veseljem stopam v nov dan, saj se pred mano vrstijo romarska doživetja petih zadnjih junijskih dni, ki sva jih z možem preživela med nama dragimi ljudmi, ko smo romali kot velika družina v to neznano deželo. Vsi smo bili prijetno presenečeni in lahko govorimo o samih presežkih. V tej deželi dejansko živijo ekumenizem - in ne morem verjeti, da so ohranili toliko vere, ko pa so bili toliko let zatirani in preganjani od diktatorskega režima. Prisrčna hvala naši spoštovani vodnici Dominiki - tako na nevsiljiv in zanimiv način je podajala opise in nas seznanjala s pomembnimi podatki na naših poteh. Pozdravljamo njeno odločnost, da se držimo ure in smo vse dni prišli pravočasno v hotele, ki so bili v vseh pogledih nad pričakovanji in odlično izbrani. Zato smo imeli tudi dovolj počitka in vsak dan pričeli romanje nasmejani in veseli. Tudi šoferja Srečko in Romeo, sta bila super in sta nas vozila brez pripomb. Seveda ne bi bilo romanja brez druhovnega vodstva in to je bil naš cenjeni gospod župnik Anton Perger. Hvala- toliko nas plemenitite s svojimi dejanji in besedami, da postajamo "bogati". Bogati v občutjih veličine božje bližine, bogati v odnosu drug do drugega, skratka vi ste naš pravi duhovni vodnik in srečni smo, ker vas imamo in lahko delimo življenje z vami. Naj vam bo zdravje še vrsto let naklonjeno.
In želje vojniških romarjev za prihodnje leto - Italija (Assisi) s Siciljo.... S tega mesta pozdrav tudi vsej romarski druščini župnije Vojnik.
Vida in Beno Podergajs

07.05.2015 - Andrej Doblehar, Ljubljana Moste

Z agencijo Aritours sem bil že na mnogih poteh, ta zadnja v Srbijo je bila ena najlepših! Vsaka skupna pot pusti spomine in nas zaznamuje z odkrivanjem lepot tujih krajev in ljudi, dragocenosti mest in spomenikov, lepimi besedami in pesmimi ter duhovnim vzdušjem. Vsega tega smo imeli v izobilju tudi na našem romanju - zaradi dobre organizacije in vodstva ter odličnega vzdušja. Povezali smo se med seboj in povezali smo se z našimi brati in sestrami v zgodovini in v Kristusu. Zaradi tega se vračam domov bolj bogat in z najlepšimi vtisi. Veselim se naših prihodnjih skupnih poti!
Andrej Doblehar

07.05.2015 - Andreja Jesenovec, Vrhnika

Pozdravljena gospa Slavica.
Zahvaljujem se vam za lepo doživetje na romanju Milano - Boromejski otoki pretekli konec tedna. Z možem sva videla veliko novega, potovanje, kjer vse lepo teče in je za vse poskrbljeno. Vino iz kleti smo poiskusili skupaj z znanci iz Mb že v nedeljo. V Mariboru ste prepoznavni in so vas pohvalili :)
Všeč mi je bilo, da sta nas vozila 2 šoferja, saj vse lepše in bolj tekoče teče.
Hvala tudi za pesmarico, ki jo še naprej lepo uporabljamo, čeprav nimamo tako lep glas kot Vi.
Še kdaj nasvidenje,
Andreja Jesenovec

01.04.2015 - Danica, Šturje

Zelo sem vam hvaležna za dobro organizirano, poučno, doživeto romanje v Sveto deželo. Res je bilo enkratno.To mnenje gotovo delim tudi z drugimi romarji iz Šturij. Iz srca hvala vsem! Pošiljam vam še eno sliko, da boste res videli kako nam je bilo lepo.
Blagoslovljene velikonočne praznike voščim!
Danica, Šturje

31.03.2015 - Kristina in Ivan Hauptman, Destrnik

Romanje v Sveto deželo - od 17.3.-24.3.2015, je agencija Ariturs organizirala do potankosti! Gospodje: Damir, Milan in Alojz so ves čas skrbeli, da smo se v Jezusovi deželi počutili varno, duhovno bogato in znanja željno. Posebna milost je bila romati s tako čudovitimi ljudmi. Romarska skupina je bila pravtako enkratna - pravi smo se našli skupaj!
Hvala Aritursu - že in še bova dajala priporočila za vas!

Kristina in Ivan Hauptman - Destrnik

25.03.2015 - Bernarda Ajdovec, kamnik

Ojla!
Ponoči sem se vrnila z romanja z vašo agencijo v Izrael. Pišem vam takoj, ker so spomini še najbolj sveži in se bojim, da kasneje ne bom "Imela časa" in ne boste dobili mojih vtisov.Ali veste kako je , ko greš spat in se ti pred očmi kažejo slike poti, mest in krajev kjer se rodil , delal in umrl Jezus in novih prijateljev , ki sem jih spoznala na poti? Se zbudim in stvar se ponovi! Imela sem kar nekaj težav predno sem odšla, ker sem potovala sama. Vendar kadar si jaz nekaj res močno zaželim potem to tudi uresničm. Pa sem si rekla:" Saj ne boš potovala sama , če je romanje razprodano?" In res . Spoznala sem cel avtobus ljudi, ki sem jih prvič videla in smo se super razumeli. Pater Holc je podajal podatke, da ne vem kako lahko en človek toliko ve. Njegovi podatki pri meni še niso urejeni in jih bo ostalo tudi veliko manj. Vendar tega , da smo na Oljski gori peli Oljsko goro tiha noč pokriva..., na Betlehemskih poljanah imeli božično mašo , bili na kraju Jezusoveg rojstva in trpljenja -tega mi ne more vzeti nihče. To je zapisano v mojem srcu in tam bo tudi ostalo.
HVALA p.MILANU HOLCU za vse razlage in napotke ( tudi kje je wc, kje bo kava, kje naj previdno hodimo pa tudi za veliko presenečenje na družabnem večeru ),g.ALOJZU za duhovno vodstvo,p. VIKTORJU in g. BOŠTJANU ter "tehničnemu" vodiču DAMIRJU , ki nam je izpolnil vsako željo ( tudi stehtal kovčke pred odhodom na letališče ).
Hvala vaši agenciji, ki je pripravila program in vse organizirala.
Tokrat sem z vami potovala drugič ( pred trinajstimi leti sem bila z vami v Lurdu ) in kot takrat vas bom tudi sedaj priporočila, da kdor želi v Sveto deželo naj to stori Z VAMI!
Še veliko uspešnih romanj in mogoče se še vidimo
Lep pozdrav Bernarda Ajdovec iz Kamnika

26.11.2014 - Marjana Rabič, Maribor

Spoštovani,
pravzaprav ne najdem pravih in dovolj dobrih besed, s katerim bi se lahko zahvalila za prekrasno romanje v Lurd, 26. 9. 2o14.ki sem si ga že leta in leta tako zelo želela. Do tega dne, mi to žal ni bilo dano a vse je z namenom.
Potrpežljivo sem čakala, verovala , upala in molila, da mi je prošnja le bila uslišana. In, vredno je bilo. Romanje z vašo agencijo ARITURS, je bilo vseh pohval vredno. Še poseb na zahvala gre cenjeni gospej Mariji Osredkar. Ves čas se je neumorno razdajala za vsakega slehernega romarja, bila je neizčrpna v svojih pripovedovanjih in dotaknila se je vsake duše, ki jo je le hotela slišati.Mene se je s svojimi globokimi pripovedovanji dotaknila še posebno in poka na i je bila še na zaključku potovanja - gospa Marija ve, o čem govorim. Hvala vam g. Marija, hvala, ker ste.
Hvala tudi g. župniku, poskrbel je za duhovno popolnost in razvedrilo, hvala za njegovo odkritosrčnost in zaupanje in seveda hvala tudi voznikoma, ki sta nas varno pripeljala k Materi Božji in nas spet srečno pripeljala domov.
Zagotovo se še vidimo na novih poteh, ki vodijo h Gospodu.

01.10.2014 - Milena in Silvo Vovko, Podbrezje

Spoštovani.
Zahvaljujeva se vam za dobro organizirano Romanje po Armeniji.
Imeli smo zelo dobrega vodja, duhovnega vodja in prevajalca p. Milana Holca.
Zelo morava pohvaliti lokalno vodjo Lilith Manukyjan, katera nam je izčrpno podajala
zgodovino njene dežele. Ravno tako nas je seznanila z realnostjo sedanjega časa v Armeniji.
Še enkrat hvala lepa in lep pozdrav.
Milena in Silvo

16.06.2014 - Francka Prašnikar, Moravče

Spoštovani!
V aprilu in maju sem z vašo agencijo romala v Lurd. Kot srečno izžrebana nagrajenka agencije ARITOURS, bi se ob tej priložnosti rada zahvalila za vašo nagrado.
Celotno romanje je bilo čudovito doživetje. Vožnja je bila udobna, za duhovno oskrbo je gospod Niko lepo poskrbel. Prav posebna zahvala velja gospe Mariji Osredkar, ki je bila vedno pripravljena odgovarjati na naša vprašanja, pomagati tistim, ki so potrebovali pomoč...
Skupaj z možem sva z vami preživela zares prijetne in nepozabne dneve za kar se vam iskreno zahvaljujeva. Če nama bo Bog naklonil zdravja, bova prav gotovo še potovala z vami.
Želim vam še naprej veliko uspehov pri vašem delu
Francka Prašnikar, Moravče

02.06.2014 - Juteršek Drago, Lukovica

Sicilija - otok vina, oliv in pomaranč
Sicilija je s 25.700 kvadratnih kilometrov največji ter s 5,1 milijona prebivalcev najbolj naseljen otok v Sredozemskem morju. Leži približno enako daleč od španske kot od maloazijske obale. Ob vzhodni obali Sicilije, severno od Catanie, leži največji evropski še delujoči ognjenik, Etna, ki je hkrati s 3323 m tudi najvišji vrh otoka. Njegova višina pa se spreminja glede na izbruhe, ki jih je bilo v preteklem letu kar nekaj.
Da bi spoznati Sicilijo, njeno umetnost, zgodovino in arheologijo, obenem pa še vse druge znamenitosti si je potrebno vzeti čas. V mesecu maju je odeta v zeleno obleko in ravno zato smo jo skupaj z agencijo Aritours raziskovali in spoznavali tudi mi. Skupina petnajstih popotnikov iz Lukovice se nas je tako podala raziskovat Sicilijo prve dni v maju. Skupaj z drugimi potniki smo se podali na pot proti Neaplju, kamor smo prispeli v jutranjih urah, kjer smo si ogledali številne zanimivosti najbolj "norega" italijanskega mesta. Grad Castel Nuovo, kraljeva palača, kapelo sv. Januarija in druge znamenitosti mesta smo si ogledovali peš in iz avtobusa vse do odhoda ladje , ki nas je popeljala v Palermo točneje na Sicilijo. Bogata zgodovina mesta nas je tokrat ponovno navdušila, zato se povzpnemo še na Monte Pellegrino, kjer se nam odpre čudovit pogled na mesto. Tu si ogledamo še votlina sv Rozalije zavetnice mesta. Še ogled nekaterih zanimivosti in že nas pot vodi naprej na ogled mesta Monreale. Enemu najlepših mest na Siciliji Siracuse smo posvetili cel dan našega raziskovanja. Apolonov tempelj, Rimski amfiteater, Grško gledališče, Dionezijevo uho, kjer se je slišala tudi slovenska pesem in še mnogo drugih zanimivosti je tokrat romalo v našo popotno torbo spominov. Svojevrsten pečat je na nas naredil tudi ogled in obisk svete maše v romarski cerkvi Solzne Marije, cerkve, ki izraža nove prijeme arhitekture na področju sakralne umetnosti. Sredi zelenih gozdov pod vznožjem Etne smo prebili v hotelu Emavs dva čudovita večera od koder smo se povzpeli na Etno in se podali raziskovat še drugi del otoka. naša pot na Etno se je začela z avtobusom, kamor smo se povzpeli na zavidljivih 1910 m višine. Naprej pa je potrebno z gondolo, pa ni šlo tako zlahka, saj zaradi močnega vetra gondola ni vozila in smo se na Etno odpravili z džipi, če vozilom, ki so nas vozila lahko tako pravimo. In vendar nam je uspelo, povzpeli smo se na Etno na njenih 2900 m in pred nami je čudovit pogled na kraterje, bližnjo in daljno okolico in na sam vrh, ki ga sem ter tja prekrivajo meglice. Oster vonj žvepla nam da vedeti, da smo blizu samega kraterja in , ker nikoli ne veš kdaj bo narava rekla svoje, jo kaj hitro mahnemo nazaj v dolino. Pred ogledom mesteca Taormine znanega po starem mestnem jedru si privoščimo še degustacijo vin in drugih dobrot Sicilije na kmetiji ORO d˙Sicilija. Gostiteljem ponudimo tudi naše žganje in deležni smo vzklikov molto bouno(zelo dobro). Pred sprehodom po Catanii mestu, ki je uvrščen na Unescovo listo kulturne dediščine poznano po zavetnici sv. Agati se sprehodimo še po Cefalu, prijaznem obmorskem mestecu, ki skriva številne znamenitosti. Na povratku domov se povzpnemo še na Monte Cassino , kjer si ogledamo najstarejšo benediktinsko opatijo in se ustavimo na grobovih več tisoč poljskih vojakov padlih v 2. svetovni vojni, kjer se ponovno zasliši slovenska pesem padlim v spomin. Strniti v nekaj stavkov naše potepanje je nemogoče, a delček tistega lepega, kar smo doživeli na tokratnem popotovanju je pred vami in, če sem vas s tem navdušil za obisk Sicilije le pojdite, nam ni bilo žal.

30.05.2014 - Jožica Kapš, NOVO MESTO-SV. MIHAEL

V župniji Novo mesto-Šmihel smo se odločili, da takoj po razglasitvi papeža Janeza Pavla II za svetnika poromamo v njegovo domovino.
Med potjo na Poljsko smo si na Moravskem Olomoucu ogledali mogočno gotsko katedralo, v kateri smo darovali tudi prvo romarsko mašo. Naslednji dan nas je globoko pretresel ogled taborišča Auschwitz, dan pa smo zaključili s sveto mašo ob grobu sv. Faustyne Kowalske, ki jo je za svetnico razglasil prav sv. Janez Pavel II in si ogledali mogočno cerkev Božjega usmiljenja ob neposredni soseščini samostana sestre Faustyne.
Tretji dan je bil namenje romanju v poljsko nacionalno Marijino svetišče v Czestochowi. Na tem svetem kraju smo ob mogočnem križevem potu ob obzidju samostana in bazilike tudi zmolili križev pot z razmišljanji o grozotah, ki so se dogajale v nacističnem taborišču Auschwitz.
Četrti dan smo si ogledali starodaven rudnik kamene soli Wieliczka in staro kraljevsko mesto Krakow, kjer je živel in delal kardinal Karel Wojtyla in od koder je bil leta 1978 poklican za najvišjo službo v Cerkvi. Dan smo zaključili s sveto mašo v mogočnem centru Janeza Pavla II v Krakowu. Osrednje svetišče v novem centru je posvečeno novemu svetniku in preko čudovitih mozaikov na stenah svetišča, ki jih je izdelal naš rojak p. Marko Rupnik, povezano tudi s Slovenci.
Zadnji dan romanja smo začeli s sv. mašo v romarskem središču Kalwaria Zebrzydowska, kjer stoji največji križev pot v Evropi, ob povratku proti domu pa smo se ustavili še v rojstnem kraju novega svetnika v Wadowicah.
Romanje pod vodstvom agencije Aritours iz Maribora in duhovnim vodstvom domačega župnika Igorja Stepana nam je približalo delo in življenje tega velikega svetnika in nas duhovno obogatilo.
Jožica Kapš

23.05.2014 - Franja Gerdej

Sploh nisem vedela, da obstajajo tako usposobljeni turistični vodiči kot je gospa Katja El-Kabani, kateri se na tem mestu še enkrat iskreno zahvaljujem za resnično najvišjo možno strokovnost, ki jo je pokazala ob vodenju po Pavlovih poteh in njeno prisrčnost, ki je bila tudi zavidanja vredna!
Hvala tudi duhovnemu vodji, g. Alojzu Suban, tudi on in njegova pomočnica sta bila prekrasna, zahvala pa tudi Primorcem, ki so nas deset prišlekov prijazno sprejeli medse, v svojo družino, kot je rekla G. Katja.
Mislim, da je imel tokrat z nami veselje tudi Sam Bog.
Seveda gre zahvala in pohvala tudi agenciji Aritours, za izbran program in odlične plačilne pogoje!
Hvaležna vsem, Franja Gerdej iz Poljane pri Prevaljah

08.05.2014 - bernardka germovšek, zdole

Pozdravljeni!

Romanje v vaši organizacdiji je bilo lepo, duhovno in profesionalno. Čestitam vam, za dobro izbiro vodičke ge. Marije Osredkar, ki je kapo dol res enkratna in primerna za take vrste potovanj. Ravno tako moram pohvalit duhovnega vodjo g. Nika Marovta, ki je bil tudi izvrsten spremljevalec in sogovornik.
Skratka, vse je bilo OK. Glede tega, da sem se tovrstnega "izleta" udeležila prvič ter nisem imela visokih pričakovanj, ste me nadpopovprečno presenetili. Čestitam in želim vam obilo uspehov pri vašem delu!

05.05.2014 - Vojko Mozetič, Renče

Spoštovani.
Dovolite mi da se najprej predstavim. Sem tip človeka ki živi v prepričanju da je povsod lepo, a še najlepše je doma. Na romanje sem se odpravil predvsem zato da bom zaupanja vreden spremljevalec moji dragi soprogi. Ko me je zaradi mojega negativnega prepričanja žena pošteno oštela, sem ji zabrusil nazaj, da kaj me vendar vleče gledat tiste gradove, saj kupe kamenja lahko gledam tudi doma.
No pa smo šli na pot v ponedeljek - zelo zgodaj zjutraj.
Glej ga zlomka, na poti so se vrstila presenečenja eno za drugim:
- Prvo presenečenje je bil naš vodič, gospod Ciril. Prijazen, profesionalen, zelo razgledan, z dolgoletnimi izkušnjami iz podobnih potovanj. Skratka človek rojen za ta poklic. Srečni in veseli smo bili da je bil z nami.
- Drugo presenečenje sta bila oba naša duhovna voditelja, saj nista skrbela samo za duhovno hrano, ampak predvsem za dobro voljo. Resnično, resnično vam povem, da v avtobusu ves čas ni manjkalo smeha in dobre volje, molitvi in pesmi.
- Tretje presenečenje je bil naš šofer. Z njim sem zgubil občutek da sem v avtobusu in da se vozim. Popolnoma sem se prepustil, saj sem se počutil varnega, vožnja je bila čudovita kot da se nam nikamor ne mudi in vendar smo prišli povsod pravočasno. Profesionalec do kraja.
- Naslednje presenečenje so bili gradovi in cerkve. Lepote se ne da popisat. Zdi se ti preprosto nemogoče da je to resnično. Zdi se nemogoče da je človek lahko to napravil. Take popolnosti nisem pričakoval, čeprav sem v življenju že videl marsikateri grad v notranjosti in še več cerkva. Lepota ki te osrečuje.
- In ne nazadnje presenečenje pa so bili tudi vsi romarji, ki so se udeležili tega potovanja. Preprosti ljudje polni dobre volje in odprtih src.
Lepo je če je človek zadovoljen in prijetno presenečen. Hvala vam za to.
Skupaj z ženo vam izrekamo priznanje in zahvalo za odlično organizirano romanje.
Vojko in Andreina Mozetič

25.03.2014 - Angela in Mateja Hozjan, Velika Polana

Spoštovana gospa Slavica!
Še enkrat lepa hvala za vse pozornosti, ki ste nam jih nudili ob romanju v Sveto deželo.
Obenem pa iskrene čestitke za enkratno organizacijo ter duhovno in strokovno vodenje.
Angela in Mateja

07.07.2013 - Zvonka Špeh, Velenje

Pozdravljeni!
Včeraj smo se romarji velenjskih župnij vrnili z Romanja celjske škofije v Višegrad, Prago, Olomouc... Hvala za čudovito doživetje zgodovinskega dogodka v Višegradu, kakor tudi v Pragi ob blagoslovitvi spominske plošče Barbari Celjski. Na avtobusu št. 4 smo sprva s strahom pričakovali zaplete zaradi številčnosti udeležbe na teh dohodkih, vendar smo bili prijetno presenečeni nad organizacijo in odlčnim vodenjem romanja.
Z veseljem se bomo spominjali skupaj preživetih dni.

12.06.2013 - Jožica B., Jarše

Spoštovani!
Kar nekaj časa je minilo, da sem se pripravila k pisanju. Želim vam izreči vse pohvale za romanje v Srbijo in Makedonijo, bilo je prelepo, lepo vodenje, lepa in sigurna vožnja in ne vem kako bi opisala vodičko, to nežno in prijetno bitje, vedno pripravljeno na odgovor, če jo kaj vprašaš, zelo umirjena, dobrovojlna in ne vem kaj bi jo lahko vrglo iz tira.
Resnično bi si še želela potovati s takšno ekipo kot je bila ta.
Hvala še enkrat za vse lepe trenutke.
Jožica B.

08.05.2013 - Župnija Deskle in Gorenje polje

ROMANJE NA SICILIJO
od 30. aprila 2013 do 5 maja 2013

V torek smo proti Siciliji krenili,
šoferjema, vodički in gospodu se prepustili,
v želji, da bi čimveč lepega užili.

Je cesta bla široka, da mirno smo spali,
včasih pa ozka, da smo trepetali.
A naša šoferja sta mojstra za vse,
za njiju ni preozke ulice.

Vodička ves čas za nas je skrbela,
od Grkov, Rimljanov do danes vodila,
številne zanimivosti nam je razkrila,
obenem pa nam še kavo delila.

Da lačni nismo bili,
skrbeli smo kar sami.
Smo se s salamami, sirom in sladkim založili,
pa tudi dosti vina in vode spili.

A gospod naš dobro ve,
da kruh in vino nista vse.
Zato poskrbel je, da pridno smo molili
in se svetemu Krištofu priporočili.

Tako se srečno vračamo domov,
prepolni doživetij in spominov,
hvaležni vam za vse
in z željo, da skupaj še kam odpravimo se.

Na avtobusu, 5. maj 2013

07.05.2013 - romarji iz Breginja in okolice

Pošiljam vam zahvalo vodiču Mateju:
Matej,tako si se vživel v pripoved, da smo z užitkom poslušali tvoje zgodbe. Dobro podkovan z znanjem si nam predstavil podobo preteklega in sedanjega časa vseh držav, skozi katere smo potovali. Vključil si mnoge zanimivosti, kar je še obogatilo pripoved. Poslušali smo in poslušali, nekateri vmes malo pospali, si ogledovali nahajališča in razgreti od južnega sonca, vpijali vase vse nove zanimivosti. Na grškem večeru si še posebej zablestel, zaplesal in pel, bil si vedno vesel, nas vestno vse preštel, navdušen od Aten, še naša srca zanje vnel. Bele rože iz Aten so postale v teh dneh naša himna in večerja pod Akropolo hrana za dušo, telo in oko. Hvala ti še enkrat za ves tvoj trud na naši romarski poti, zelo smo uživali in upamo, da poromamo še kdaj skupaj.
Romarji iz Breginja in okolice

07.05.2013 - s. Darja Tomažič

Pozdravljeni.

Čeprav smo na avtobusu izpolnjevali anketo glede potovanja v Assisi-Rim,
se Vam oglašam še po tej poti.

Na anketi mi je manjkala ocena \"prav dobro\" za vsako rubriko, saj je \"odlično\" superlativ, ki ga na zemlji
komaj lahko dosežemo ;-) . Sem pa z odliko ocenila široko in poglobljeno
znanje g. Toneta Brlana, našega vodiča. Čestitke!

Šoferja Igor in Robi sta nas vedno prišla iskat na dogovorjeno mesto točno ob uri - zelo pohvalno!

Dober je tudi Vaš izbor hotelov - tako hotela Antonelli Santa Maria degli Angeli,
ki je zelo blizu bisera v Porcijunkuli, kakor tudi hotela Palacavicchi - čeprav je bilo tega
težje najti, saj je izgledalo, da je že skoraj na letališki stezi ;-) . Letala niso bila moteča
glede na naš urnik. Pri vstopu v mesto Rim iz hotela smo imeli kar nekaj sreče v prometu,
da nam vožnja ni vzela preveč časa.

Hvala tudi, da sta nas šoferja vso pot \"zalagala\" z vodo.

Toliko, če Vam odmev kaj prav pride pri organizaciji naslednjih potovanj.
Sicer pa hvala še enkrat vodiču Tonetu ter šoferjema Igorju in Robiju.
Mir in vse dobro.

Darja Tomažič - s. Vida
župnija Kranj - Zlato polje

07.05.2013 - Marta

Spoštovani!
Bila sem z vašo agencijo na romanju v Rimu in Asssisiju. Pohvalno, prečudovito, jasno, urejeno vodenje, pohvaliti je potrebno vse tri vodiče.
Hvala za vse.
Lep in prijazen pozdrav.
Marta

27.03.2013 - Zvone, Hotemaže

Romanje v Sveto deželo meseca marca skoraj ne bi moglo biti boljše, saj je bilo tako dobro, da je bilo že kičasto!

27.03.2013 - Zmago, Ilirska Bistrica

Niti v sanjah si nisem predstavljal, da bom občutil in dojel vsa zgodovinska dogajanja, ki jih je usmerjal naš Gospod - Bog. Romanje v Sveto deželo me je tako \"zadelo\", da v prihodnosti ne vidim trenutno primerne poti, ki bi me v srcu zadovoljila.
HVALA ZA VSE!

27.03.2013 - Stanislav, Grahovo ob Bači

Zahvala za romanje v Izrael v mesecu marcu!
Na vsakem koraku je bilo čutiti veliko poznavanje Svete dežele in pripravljenost to prenesti na romarje! Šofer je bil super - skrbel je za vodo, nas učil hebrejsko in arabsko. Hrana odlična. Vse je teklo kot namazano, vidi se, da ima Aritours bogate izkušnje in odlično osebje.

27.03.2013 - romarji iz Ljubečne

Aritours je agencija, ki ne samo vozi, organizira, človek v vsem profitira. V znanju, v spoznavanju in v veri - utrjuje, v ljubezni napreduje. Vse to je mali misijon, zdravljenje duha, ki človeku pomaga na poti do Boga.
100x hvala!
Hvaležni romarji z Ljubečne

21.12.2012 - Marjeta in Jože Raspet, Ljubljana

Spoštovana gospa Slavica in vsi Aritursovci,

Vtisi in navdušenje po določenem času zbledijo. Navdušenje , občudovanje nad kvaliteto vaših uslug, ki sva jih bila z ženo deležna na romanju po Sveti deželi, bodo ostali za vedno. Kakor sem že ob večernem kozarčku po napornem dnevu dejal, ste agencija , ki nudi NEKAJ VEČ. To nekaj več je program izdelan do zadnje minute, je na strokovnem delu vrhunska, nikoli ni dogčas, je petje in je molitev, je čas za poglobitev in utrditev osebne vere in je čas za nova znanstva in prijateljstva in je čas za sprostitev in počitek. Pozornost, ki jo namenjate vsakemu romanju je pristna, je človeška, ni narejena ampak je odraz bogatih izkušenj dela z ljudmi. Ničesar več ne potrebujete, samo negujte to, kar ste z poštenim delom ustvarili. Ste pristni in ste izvirni in tega se na trgu ne da kupiti. In ustvarili ste veliko - o tem govori velika družina vaših zvesti romarjev.

Blagoslova v prihodnjem letu vam vsem želiva,

Marjeta in Jože Raspet

23.11.2012 - Marika Kokelj, Mlaka, Poljane

V četrtek, deževnega 27. septembra, nas je peščico romarjev z Gorenjske in Primorske pobral avtobus \"Vračko Tours\" in šofer Marinko, nas je odpeljal proti Zagrebu. Še preden smo osušili svoja vlažna telesa, že smo ugotovili, da bomo v družbi prijetnih ljudi. S hrvaškim letalskim prevoznikom smo se odpeljali proti Barceloni, kjer nas je pričakal španski prevoznik \"Jucan\" z voznikom Jose Maria, ki nas je potrpežljivo prevažal vseh 5 dni.
Iz Barcelone smo se odpeljali na goro Montserrat, kjer smo prenočili v hotelu. Zjutraj smo imeli v kapeli mašo, si ogledali benediktinsko cerkev, pozdravili črno Marijo in se peljali z vlečnico proti vrhu gore, kjer smo občudovali zanimivo naravo in votline prvih puščavnikov. Montserrat je osupljivo lep masiv iz konglomerata in še živ benediktinski samostan s 80 menihi leži varno v njegovem naročju. Ob 12:00 smo prisluhnili koncertu dečkov L´escolania, ki pojejo gregorijanske korale. Popoldne smo se umaknili dežju in se odpeljali čez Pirineje v Južno Francijo.
V Lurd smo prispeli v petkovih večernih urah. To je majhno podeželsko mestece s 15 000 prebivalci, na leto pa ga obišče 6.000.000 romarjev. Na skali nad votlino so zgradili lepo baziliko Brezmadežnega spočetja v treh nadstropjih.
Zjutraj ob 6:00 smo imeli mašo pred votlino, kjer se je leta 1858 Marija prikazala Bernardki. Marija je naročila: Pridite, pijte vodo iz izvira in se z njo umijte; Recite duhovnikom, naj tukaj postavijo kapelo; Naj ljudje prihajajo sem v procesijah! Obiskali smo tudi Bernardkino rojstno hišo in poznejše njene domove.
V soboto popoldne smo imeli na hribu Križev pot, kjer nas je mnogo sodelovalo.
V nedeljo je bila Maša narodov v novi podzemni baziliki sv. Pija X, kamor gre 25.000 vernikov. Vedno pozdravijo vse narode in skupine, pa tudi maša je v več jezikih.
V soboto zvečer smo se udeležili veličastne procesije z lučkami, kjer vsak moli in poje v svojem jeziku, razen AVE MARIA, to smo peli vsi enako. Nepozabno! Nakupili smo nekaj spominčkov, nalili lurško vodo in se poslovili od Marije.

V nedeljo popoldne smo se odpeljali po avtocesti proti Španiji in na jugu Francije obiskali srednjeveško mesto Carcassonne, kjer se nam je dobesedno ustavil čas, predvsem Gorenjcem ...

Občudovali smo trgovino s čokoladami in okušali, poslušali koncert Ruskih pevcev, gledali srednjeveške borbe.... in pozabili na skupino ....!
Dve noči smo prespali v mestecu Malgrat de Mar (Costa de Barcelona), v ponedeljek in torek smo raziskovali Barcelono. kjer je res ogromno zanimivosti. Fascinantna je cerkev Sagrada Familia, ki jo še vedno gradijo, dokončali naj bi jo leta 2026 ob 100 letnici smrti arhitekta Antonia Gaude. V njej smo imeli mašo. Videli smo več Gaudijevih stvaritev in park Guell. Ogledali smo si tudi oba olimpijska stadiona in brezmejno uživali v španskih dobrotah.
V torek 2. oktobra smo se zopet vkrcali v hrvaški avion in poleteli proti Zagrebu, kjer nas je že čakal Marinko, da nas popelje proti našim domovom, čez celo Slovenijo.
Na romanju sta nas vodila dva izjemna človeka; prijazna vodička Katja, ki je živi leksikon in duhovni vodja, skrbni g. Niko, ki je poskrbel za našo duhovno plat. Skratka, čudovito!

27.09.2012 - Janez Gorjanc, Prevalje

Prejel sem pismo potovalne agencije Aritours v katerem je bilo vabilo na enodnevni izlet - romanje na Dolenjsko. najprej sem pomislil, da gre za spretno poslovno potezo. Dosedanja izkušnja z omenjeno agencijo pa mi je govorila drugače. V spomin sem si priklical doživetja na dosedanjih skupnih potovanjih in romanjih. poleg skrbnega načrtovanja in brezhibne izvedbe, sem vedno doživel še nekaj več, kar se je zgodilo nepričakovano in nenapovedano. K temu je pripomoglo predvsem vzdušje v skupini, ko je vsak s svojim delčkom počitniško razpoložene osebnosti doprinesel, da se je zgodilo nekaj kar ostane trajno zapisano v spominu. takih doživetij se ne da zagotoviti s programom, zagotovo pa se zgodijo, če jim damo priložnost. na romanjih vedno doživiš kaj lepega kar te osreči in nagiba k dobremu.
Tako je bilo tudi promocijsko, enodnevno romanje na Dolenjsko.

11.09.2012 - Mališnik Marjeta, Mežica

Spoštovani!
Z revijo Naše vezi ste nas prijetno presenetili. Ideja je odlična, saj nam revija ohranja in obuja spomine na mnoge nepozabne izlete, ki smo jih doživeli z vami. Srčno upam, da mi bo zdravje dopuščalo še kakšnega. Za revijo prisrčna hvala, vsej vaši ekipi pa lep pozdrav.
Mališnikova iz Mežice

24.08.2012 - Kapitan Jožica in Gabrijel

Spoštovani Aritoursovci!
Vesela sva vaše priloge \"Naše vezi\", se mi zdi, da smo res povezani. Letos smo tako usklajevali potovanje, ker smo štirje različni, oziroma zaradi zdravstvenih okoliščin ni bilo dano enako načrtovati potovanj.
ostajamo vaši prijatelji in se veselimo še z vami potovati. Bodite še naprej tako prijazni in uspešni.
vse vas lepo pozdravljava, posebno še ga. Slavico in g. Cirila, ker jih osebno poznava.
Kapitan Jožica in Gabrijel

28.07.2012 - Gero Angleitner, Maribor

Že večkrat smo bili deležni agencijske podpore pri naših strokovnih \"romanjih\". Kot člani Elektrotehniškega društva Maribor organiziramo strokovne ekskurzije po Sloveniji in evropskih deželah, kjer nam agencija Aritours s svojo kvalitetno ekipo zagotovi udoben prevoz in turistično organizacijo potovanj. Tokrat smo z vodičem Matejem, ki je suvereno opravil svojo nalogo, potovali po zeleni Irski, ki nas je očarala s svojimi lepotami in ..... z edinstvenim Guinnessom, pivom, ki kar ni nehalo teči. Množica fotografij nam bo pomagala ohraniti spomine na to lepo potovanje.

18.06.2012 - DARJA BRAČKO, RUŠE

Spoštovani ,

Moje sorodnike ,sestro,svaka,in sestrično sem nagovorila in povabila na romanje preko župnije Ruše na Poljsko z vašo agencijo. Vesela sem bila da se tudi odločili. V imenu nas vseh se vam iz srca zahvaljujemo za odlično organiziran program in posebno pohvalo vaši vodički g. Mariji Osredkar za izjemno bogato znanje in toplo pripovedovanje vodenja romanja.Prav tako pohvale vredno duhovno vodenje župnikov.

Z prisrčnimi pozdravi romarka Darja z družbo

11.06.2012 - Marjeta Marn, Jesenice

Spoštovani!

Zahvaljujeva se vam, da ste nama omogočili, 2.5.12, pot do Lurda, ko sva se odpravljala na peš romanje v Santiago de Compostela. Posebej morava pohvaliti vodnico Marijo Osredkar. Tako profesionalna, ustrežljiva in ne nazadnje, vedno urejena gospa! Užitek jo je bilo poslušati!

Najino nadaljevanje romanja je bilo uspešno. Pot sva opravila v 26 dneh.

Kako lagodno in cenovno ugodno, je bilo potovanje z vami, nama je bilo jasno, ko sva se iz Santiaga vračala domov. Na vlaku sva se presedla 8x, da o ceni niti ne govorim...Z veseljem bova šla še kdaj z vami!

Lepo vas pozdravljava! Marjeta in Žarko Marn, Jesenice

18.03.2012 - Angelca in Boštjan Mlakar, Slovenske Konjice

Spoštovani! Pred tremi tedni sva takle čas tehtala kovčke in polglasno razmišljala, če je pravi čas, da greva ravno zdaj na to pot. In ker nobenega ni nič \"štihnilo v križu\", sva se 15.2.2012 s so-romarji iz Konjiške župnije (in s pridruženimi, zdaj že, prijatelji) odpravila na 12-dnevno pot po Egiptu, Jordaniji in Izraelu. Presenetila naju je živopisanost, dinamičnost in kaotičnost Kaira (ki se zlije v urejen nered, ki funkcionira). Po prestanem kulturno-ekološkem šoku (smo vendarle pod-Pohorci, navajeni na svež zrak in pitno vodo) nas je pot peljala po Sinajskem polotoku na vrh Sinaja, preko Jordanije v Izrael. Naju je kljub velikim pričakovanjem doživetja Betlehema in Jeruzalema, najbolj prevzela maša na gori Blagrov.
Romanje je tehnično dovršeno vodila gospa Slavica Arih, ki nas je presenečala z lepo besedo, s pesmijo, s sproščenostjo, z mirnostjo (sploh na mejnih kontrolah), z dinamičnostjo, ko je bilo treba in še s čim. Gospa Slavica, hvala in saj veste, da je \"Musa-group\" v pripravljenosti, da nas pokličete na vikend v Kairu. Za odstiranje meglenih gmot je z izjemno potrpežljivostjo skrbel pater Milan Holc, ki nam je \"učene besede\" ponujal tako poljudno, da lahko rečemo zgolj: \"Ja, Milan\"! To zmorejo res najboljši. Pa kaj vse pater obvlada...(družabni večer..). Hvala vsem, agenciji, spremljevalcema, duhovnikoma (g.Jožex2) in vsem romarjem na avtobusu za smeha polnih, duhovno bogatih in bratsko povezanih 12 nepozabnih dni.

16.03.2012 - Bojana Marotta, Vicenza

Spostovana Slavica!
V sredo sem se srecno vrnila v Vicenzo.
Sele doma sem se zavedla kaksno lepo romanje sem dozivela in koliko stvari smo uspeli videti!
To je bilo moje prvo romanje preko agencije in z veseljem Vam potrdim, da je preseglo vsa moja pricakovanja! Hvalezna sem Vam in patru Milanu za brezhibno organizacijo in se posebej za vajino duhovno in biblicno vodenje! Zame sta nepozabljiva in sta osvojila poseben prostor v mojem spominu. Zelim Vam vse dobro in sledila bom vasa potovanja preko vase spletni strani agencije.
Lepo pozdravljeni
Bojana Marotta

24.11.2011 - Bogdana Počivavšek

Spoštovani!
Že en teden je minil od naše vrnitve s Portugalske, jaz pa še nisem našla časa, da se zahvalim. Že na potovanju sem sklenila, da to naredim, saj smo se imeli resnično lepo. Skupina, kot je bila naša, je za vas verjetno slaba naložba, saj se stroški težje pokrijejo, za udeležence pa je čudovito, saj skoraj vse sopotnike lahko spoznaš. Tako smo tudi mi vsi zelo zadovoljni s potovanjem, z duhovnim vodjem in z vodičko, ki svoje delo resnično obvlada! Množico podatkov, s katerimi nam je postregla, tako in tako ne moremo spraviti v svoje »računalnike«, a nekaj tega le ostane. Ima pa tudi način podajanja tako prijeten, da osvoji vsakega! Takšnih potovanj si še želim, čeprav moja skromna pokojnina ne bo dovoljevala prevelikih zalogajev!
Lep pozdrav!
Bogdana Počivavšek

24.11.2011 - Marjan Rus, Ljubljana

Spoštovani,
Vesel sem bil vašega vabila na srečanje skupine, s katero smo doživljali lepe dneve med potovanjem po južni Italiji, Dubrovniku in Medžugorju. Čudoviti ljudje, lepi kraji in zelo zelo dobra vodnica. Redkokdaj na potovanjih je vse tako uglašeno in poteka brez zapetljajev. Hvala še enkrat za bogato romanje. Upam, da bom še kdaj lahko potoval ali romal z vami.
Pozdravljam vse in želim lep večer,

Marjan Rus
Iz Ljubljane

21.09.2011 - Neda Brauner, Maribor

Spoštovani!
S sodelavkama smo se udeležile literarnega izleta s Tonetom Partljičem v Slovenske Gorice. Rada bi se vam zahvalila za čudovito preživet dan. Gospod Partljič nam je s svojo pripovedjo približal svoje literarne junake in kraje, ki jih opisuje v svojih delih, iz čisto drugega zornega kota. Njegov sočen jezik, poln humorja in njegova memorija, polna zgodovinskih podatkov in dejstev sta res neverjetna. Njegova pripoved je res tako živa, da te priklene k poslušanju kot magnet.
Še enkrat iskrena hvala!
Želim vam še veliko uspeha pri vašem delu!
Lep pozdrav!

Neda Brauner

19.07.2011 - MIROSLAV ZAVERŠNIK, VUZENICA

Med 9. 7. 2011 in 12. 7. 2011, sem se udeležil romanja v Švico, v izvedbi agencije Arotours d.o.o., iz Maribora.
Udejanjaje predmetnega romanja je bilo fascinantno, nepozabno in izjemno doživeto, predvem \"na račun\" gospoda Tadeja Jakopiča, ki je po mojem mnenju absolutno prvi med turističnimi vodiči na svetu in ga v nobenem primeru ni moč nadomestiti. Svoj prispevek pa je nedvomno dodal tudi duhovnik, gospod Niko Marovt, pravi ljudski župnik in zagotovo tudi prvi med svojimi po ljudskosti, enostavnosti, preprostosti in dosegljivosti.

Na \"njun račun\" mi bo to romanje za vedno ostalo nepozabno. Osebno menim, da kaj tako lepega ne bom nikoli več doživel.

V okviru možnosti Se jima iskreno zahvalite za vse, kar sta nebeškega udejanjila za nas romarje.


Še enkrat iskrena hvala!!!


V vuzenici, 19. 7. 2011 Miroslav Zaveršnik l. r.

06.04.2011 - Ana Marija Pavlin, Grgar

Pozdravljeni! Sem Ana Marija Pavlin iz Grgarja. V mesecu oktobru je vaša agencija za našo župnijo
organizirala romanje v Assisi, Orvietto in Sieno. To romanje je bilo nepozabno. Naj se vam ob tej priliki
v imenu vseh romarjev zahvalim. Ker želim, da ste tudi vi seznanjeni z mnenjem o vaši agenciji in
vašimi vozniki in vodičem, vam v priponki pošiljam prispevek, ki je bil objavljen v oznanilih naših župnij,
ki jh vodi naš župnik Matjaž Kravos, na spletni strani župnije Grgar in v Svetogorski Kraljici. Še enkrat se
vam zahvaljujem in vam voščim Blagoslovljene Božične praznike in še veliko uspehov in zadovoljstva v
letu 2011.
Romarica Ana Marija Pavlin, Grgar 25.