Fotogalerija

Rim in Vatikan

12. 11. 2019

Star pregovor pravi, da vse poti vodijo v Rim. Tako so se naši romarji tja odpravili v času krompirjevih počitnic, od 26.-29. oktobra. Navdušila jih je bazilika sv. Pavla, atelje duhovne umetnosti Centro Aletti, ki jo vodi naš sonarodnjak p. Marko Ivan Rupnik, bazilika Marije Velike (Snežne), Vatikanski muzeji in mnoge druge znamenitosti. Za vse trenutke ujete na kameri se prisrčno zahvaljujemo gospodu Jožetu Potrpinu!

Krašić

19. 10. 2019

19. oktobra smo se Aritoursovci skupaj z upokojenim celjskim nadškofom, msgr. dr. Stanislavom Lipovškom odpravili na 7. tradicionalno slovensko-hrvaško romarsko srečanje v Krašiće. Skupaj smo obšli 20-letnico Stepinčeve beatifikacije in 60-letnico njegove smrti. Z vodenjem osrednje slovesnosti romanja nas je počastil zagrebški nadškof kardinal Josip Bozanić.

Romarske počitnice na Hvaru

26. 9. 2019

Velika Aritoursova družina se je 16. do 21. septembra 2019 odpravila na 5. tradicionalne romarske počitnice, ki smo jih letos preživljali na Hvaru. Kot vsako leto se nam je tudi letos pridružil upokojeni nadškof msgr. Alojz Uran. Sončni Hvar nas je navdušil s svojo bogato kulturno in zgodovinsko dediščino ter kristalno čistim morjem. Celotno doživetje pa so nepozabno naredili naši romarji, katerih je letos bilo kar 140. Se vidimo spet v prihodnjem letu na 6. tradicionalnih romarskih počitnicah v ...

Župnija Kresnice v Fatimi

28. 6. 2019

Fatima je bila še pred 100 leti le majhna, nepomembna vas; vse pa se je spremenilo, ko se je leta 1917 Marija večkrat prikazala trem pastirčkom: Lucii, Jacinti in Franciscu. Danes je Fatima priljubljeno romarsko središče. Tokrat na romanju z izjemnim duhovnim vodjem g. Božidarjem Ogrincem in župnijo Kresnice.

Predbožično romanje v Trst 2018

17. 12. 2018

Nekaj utrinkov z zadnjega letošnjega romanja... Advent v Trstu... 200 romarjev pod duhovnim vodstvom mariborskega nadškofa msgr. Alojzij Cvikl... preživeli smo čudovit sončen zimski dan... Hvala vsem!

Romarske počitnice 2018

11. 9. 2018

4. tradicionalne ROMARSKE POČITNICE v JUŽNO DALMACIJO, pod duhovnim vodstvom upokojenega nadškofa msgr. Alojza Urana

Biseri J Italije

24. 5. 2018

V mesecu aprilu so Župnije Brezno, Kapla, Ožbalt ter Remšnik poromali v J Italijo.

Sveta dežela - župnija Lovrenc na Pohorju

10. 5. 2018

Sonce zjutraj najprej obsije cerkve, mošeje in sinagoge, nato se svetloba razlije po rodovitnih poljih in puščavah, po vsej pokrajini, na katero je že Mojzes gledal kot na obljubljeno deželo. Obiskati Sveto deželo je želja vsakega kristjana. Izraelske svetopisemske zgodbe segajo daleč nazaj v čas Kanaancev, Filistejcev in drugih ljudstev, ki so poselili Palestino.Na naši poti po Sveti deželi smo obiskali Jeruzalem, mesto kralja Davida, ki ga je pred 3000 leti povzdignil v prestolnico Izraela, Tempeljsko ploščad, na kateri je kralj Salomon pozidal največji judovski tempelj in Zid žalovanja, ob katerem Judje objokujejo tragično usodo svojega ljudstva.Sledili smo Jezusovi življenjski poti od rojstva v Betlehemu, odraščanja in poučevanja ob Galilejskem morju do njegovega križevega pota, smrti in vstajenja v Jeruzalemu.

23. jubilejno postno romanje mariborske metropolije v NEMČIJO

21. 3. 2018

Vsakoletno postno romanje je postalo že kar ustaljeni del naše duhovne priprave na veliko noč. Letos je potekalo že 23. tradicionalno postno romanje mariborske metropolije in agencije Aritours. Več kot 200 romarjev se je pod duhovnim vodstvom mariborskega nadškofa in metropolita msgr. mag. Alojzij Cvikl podalo na pot v Nemčijo. V sosednji Avstriji smo obiskali avguštinski kanoniški samostan St. Florian pri Linzu, nato pa pot nadaljevali v ALTÖTTING, majhno bavarsko mesto, ki slovi kot najpomembnejše Marijino romarsko središče Bavarske in eden najstarejših in najbolj priljubljenih Marijinih božjepotnih krajev v Evropi, imenovan tudi »Nemški Lurd«. To je bil tudi glavni cilj letošnjega postnega romanja. Naslednji dan smo se odpravili v bavarsko prestolnico MÜNCHEN. Tretje nemško mesto po velikosti in eno največjih kulturnih središč Evrope. Obiskali smo najstarejšo mestno cerkev sv. Petra in doživeli sobotni utrip velike živilske tržnice. V jezuitski cerkvi sv. Mihaela, najpomembnejši renesančni stavbi iz 16. stol., kjer so v kripti grobovi Wittelsbachov smo imeli zaključno romarsko mašo. V mestu svetovno znanem po pivskem prazniku Oktoberfest, smo si duh tega množičnega ljudskega praznovanja pričarali ob tradicionalni bavarski klobasi in vrčku piva, v eni najbolj slovitih pivnic v mestu.

AD LIMINA

21. 3. 2018

Slovenski škofje so od ponedeljka, 26. februarja, do sobote, 3. marca 2018, opravljali obisk na grobu apostolov v Rimu Ad limina Apostolorum. V sklopu obiska so se srečali s svetim očetom Frančiškom, obiskali dikasterije rimske kurije ter ustanove v Rimu, kjer delujejo ali študirajo Slovenci. Sklep obiska je bila slovesna sveta maša, ki jo je daroval nj. em. kard. Franc Rode v baziliki sv. Petra v Vatikanu. Velika skupina romarjev iz Slovenije sem jim je pridružila v zadnjih treh dneh njihovega obiska, kjer so tudi prisostvovali sveti maši v baziliki sv. Petra v Vatikanu.

Predbožično romanje na Dunaj

11. 12. 2017

Tradicionalno Aritoursovo predbožično romanje! Kar 250 romarjev se nas je odpravilo na Dunaj. Prilagamo nekaj prvih utrinkov:

FATIMA - ob 100. obletnici prikazovanj

7. 11. 2017

V začetku meseca oktobra se je skupina 100 romarjev ob 100. obletnici prikazovanj v Fatim odpravila na romanje v LIZBONO, PORTO, BOM JESUS, COIMBRA, BATALHA in NAZARE. Gospod Drago Baša nam je posredoval fotografije romanja, zato spodaj prilagamo fotogalerijo.

CINQUETERRE

2. 10. 2017

Z radijem Ognjišče pod vodstvom msgr. Francija Trstenjaka, glavnega urednika radia Ognjišče

Jesensko romanje na Krk in Goli otok - 30. september

2. 10. 2017

V soboto 30. septembra se je 200 romarjev pod duhovnim vodstvom nadškofa metropolita msgr. mag. Alojzij Cvikl odpravilo na že tradiciomačmo jesensko romanje. Cilj letošnjega romanja je bil otok Krk, z obiskom Krčke katedrale, kjer nas je sprejel Krčki nadškof Mons. dr. Ivica Petanjak. Skupaj smo se po sveti maši poklonili škofu Mahniču. Pot smo nadaljevali z ladjico na Goli otok, kjer so nam domačini pripovedovali o težkem in krutem življenju zapornikov, ki so tukaj prestajali svoje kazni. Polni vtisom smo v popoldanskih urah zapustili Goli otok in se z avtobusi popeljali proti domu.

Romanje župnije Turnišče v Lurd

1. 8. 2017

Na spodnji povezavi je fotoalbum romanja v Lurd. Zahvaljujemo se gospodu Malažiču za odlične fotografije. https://photos.google.com/share/AF1QipMcpOV1XXqwMcBdHnTDLWQltoY_N8eJYf_SH0nJMb_KWCgF7VLqkFUtWlMIn9lFUw?key=UG1kaHBubDFYV0FNemtZcndDVTgySGNmOXF3RDVR

Župnija Selnica v J Italiji in Medžugorju

21. 7. 2017

https://www.facebook.com/Aritours-romanja-in-potovanja-1575165276049029/

VERA IN LUČ v Fatimi

20. 6. 2017

Salzburg

12. 7. 2016

romanje ob 170. OBLETNICI POSVEČENJA BL. ŠKOFA ANTONA MARTINA SLOMŠKA SALZBURG IN ŠENT ANDRAŽ

Praznovanje 20 let Aritoursa v Prekmurju

13. 9. 2013

»Müra je Müra in ne more biti Mura, saj je Müra in je ena in edina na vsem svetu.« (iz pridige škofa dr. Petra Štumpfa v Turnišču 7.9.2013 na praznovanju 20 let agencije Aritours) In kot je samo ena Müra, je samo ena Aritoursova romarska družina. Da smo nekaj posebnega, smo dokazali v soboto, 7. septembra, ko se nas je v Prekmurju ob praznovanju 20-te obletnice, naše in Vaše agencije Aritours, zbralo skoraj 800 in smo skupaj ustvarili nepozaben dan, poln srečanj, veselja in doživetij. Dragi romarji, duhovniki, prijatelji, hvala Vam, da že 20 let skupaj pišemo to zgodbo. Brez vas, ne bi bili to kar smo danes – uspešni, ponosni in srečni! sodelavci agencije Aritours

Tulln (vrtovi) in Dunaj 2013

Tulln (vrtovi) in Dunaj 2013

20. 7. 2013

Društvo kmečkih žena Kungota

18. tradicionalno romanje mariborske metropolije in agencije Aritours

18. tradicionalno pomladno romanje 2013

10. 4. 2013

Beograd in Niš

Duhovne počitnice na Kreti 2012

Kreta 2012

25. 10. 2012

Duhovne vaje s p. Rupnikom

Duhovne vaje s p. Rupnikom

13. 9. 2012

Odbor za posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu in Aritours sta organizirala romanje in duhovne vaje v San Giovanni Rotondo, Loreto, Monte Sant`Angelo, Lanciano s p. Markom Ivanom Rupnikom.

Peru - vulkan Misti

Peru

19. 7. 2012

Armenija

Armenija

19. 9. 2011