Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

VOJVODINA in BARANJA

NOVO!
Od319 €
NOVO!
Od319 €
14. junija, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

2650

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

4 dni
Odhodi: 14.6.2023 - 17.6.2023
Max potnikov: 45

NOVI SAD, PETROVARADIN, SREMSKI KARLOVCI, KRUŠEDOL, SREMSKA MITROVICA, SUBOTICA, PALIČKO JEZERO, KELEBIJA, VUKOVAR in KARANAC

Čas v destinaciji

Vreme

Valuta

Cene in termini
Termin Št. oseb Cena Sklic
14.06.2023 – 1706.2023 45 oseb 319,00 € 2324
14.06.2023 – 1706.2023 35 oseb 359,00 € 2324

V ceno je vključeno

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 2 polpenziona in 1 nočitev z zajtrkom v hotelu 3*/4* (dvoposteljne sobe, TWC), večerja z živo glasbo v salašu v Paliću, obisk etno vasi Karanac s kosilom, obisk in degustacija v vinski kleti, obisk ergele Kelebija z vodenim ogledom in vožnjo s kočijami, prispevek za samostan Krušedol, vstopnina za sinagogo v Subotici (vključenih vstopnin in doplačil skupaj prib. 50 EUR), duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 9,37 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,05 EUR),enoposteljna soba 50 EUR.

Način plačila:

  • 100 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Pecs – Kelebija – Palić – Subotica

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v zgodnjih jutranjih urah, vožnja na Madžarsko ter naprej mimo Velike Kaniže v PECS. Mesto pod zaščito UNESCA je peto največje madžarsko mesto in nekdanja Evropska prestolnica kulture. Takrat je Pecs doživel celovito prenovo, tako rekoč »renesanso mesta«. Mesto brez meja, kot so Pecs označili domačini, je zaznamovan z bogastvom kulturne tradicije na območju, kjer so tekom stoletij sledove pustili Nemci, Turki in drugi narodi. Ogled ene največjih katedral v Evropi, turške mošeje paše Gasi Kassima, razvaline kopališča Memi paše, narodnega gledališča, glavnega trga Szechenyi, stolpa Barbakane, … Po maši prosto za kavico, kosilo ali samostojno raziskovanje mesta. Lahko obiščete muzej svetovno znane tovarne porcelana Zsolnay. Vožnja v Vojvodino, kjer se takoj po meji ustavimo v »ergeli« – kobilarni KELEBIJA. Kompleks na 24 hektarjih urejenih travnikov posejanih z objekti v panonskem stilu, med cvetličnimi alejami in drevoredi ob umetnem jezeru, se ponaša z vzgojo plemenitih Lipicancev. Ogled kobilarne z zbirko kočij, vozov in sani ter seveda konjušnice. Možnost vožnje s kočijo, lahko pa se preizkusite tudi v jahanju. Po ogledu nadaljevanje vožnje v Palić, kjer si ob glasbi v živo v tradicionalnem salašu privoščimo odlično vojvodinsko večerjo. Vožnja do hotela in nočitev.

2. dan:Subotica – Palićko jezero – Novi Sad

Po zajtrku ogled starega mestnega jedra SUBOTICE. Mesto, ki je imelo od svojega začetka pa do danes okoli 200 različnih imen, se ponaša z mnogimi znamenitostmi – »put art nouveau«: Saborna cerkev, katedrala, sinagoga iz začetka 20. stoletja, mestna hiša, razgledni stolp, … različni slogi – gotika, barok, secesija in neoklasicizem. Subotico uvrščajo med najlepša mesta panonske nižine. Maša v pozno-baročni katedrali sv. Terezije Avilske, katere notranjost krasijo dragocene oltarne slike ter stenske dekoracije. Prosto za kavico in že smo na poti do bližnjega jezera Palić in istoimenskega mesteca. Kraj je bil na prelomnici 19. in 20. stoletja mondeno letovišče in njegova podoba velja za enega najlepših primerov madžarske secesije. Sprehod po parku, ki se razteza ob obali jezera, med katerim srečujemo stavbe iz časov prvega razcveta turizma ob jezeru: poletno gledališče, vodni stolp, Velika terasa, Ženski Štrand, … Prosto za kosilo. Vojvodina je tudi vinorodna dežela in med obiskom vinske kleti se na lastne brbončice prepričamo o kvaliteti tamkajšnjega vina. Vožnja v NOVI SAD, glavno mesto Vojvodine, ki leži ob reki Donavi, obdano z bujnimi vinogradi, gozdovi in prostranimi polji. Večji del današnje podobe je dobilo v 19. stol. V njem se še zrcali vpliv avstroogrske kulture in sožitje stare srbske duhovnosti ter severnjaške uglajenosti. Sprehod po mestnem središču z ogledom glavnih znamenitosti. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3. dan:Petrovaradin – Sremska Mitrovica – Krušedol – Sremski Karlovci – Novi Sad

Zajtrk. Nad Donavo se na površini 112 ha razteza mogočna Petrovaradinska trdnjava iz 18. stol., ki je dobila naziv “Gibraltar ob Donavi”. Eden redkih tovrstnih ohranjenih spomenikov v Evropi, je danes umetniško središče, kjer ne manjka ateljejev, privlačnih galerij priznanih umetnikov, antikvariat, … Prosto za kavico in že smo na poti v SREMSKO MITROVICO. Tu je nekoč stalo rimsko mesto SIRMIUM, prestolnica rimske province Spodnje Panonije ter v 3. stol. ena od štirih prestolnic Rimskega cesarstva; od 4. stol. pa tudi pomembno krščansko središče. Z mestom so povezani mnogi rimski cesarji, sloviti Mark Avrelij pa je v tukajšnji cesarski palači napisal eno izmed svojih knjig. Sprehod skozi središče mesta, kjer so med arheološimi izkopavanji med drugim odkrili rimsko cesarsko palačo in hipodrom. Prosto za kosilo ali samostojno odkrivanje mesta. Pot nadaljujemo pod Fruško goro do samostana KRUŠEDOL, ki je nastal v 16. stol. Samostan je bil in je še danes kulturno in versko središče, saj so v cerkvi pokopane pomembne osebnosti srbske zgodovine. Ogled cerkve in zakladnice v kateri hranijo številne ikone in dragocene predmete. Po ogledu vožnja v SREMSKE KARLOVCE, mesto vina, kulture in duhovnosti. Ogledamo si dvorec patriarhov, katedralo in zanimivo mestno središče. Maša. Vožnja nazaj v hotel, večerja in nočitev.

4. dan:Novi Sad – Vukovar – Aljmaš – Karanac – Slovenija

Po zajtrku vožnja na Hrvaško v VUKOVAR. Nekoč veliko industrijsko središče je bilo med zadnjo vojno porušeno skoraj do tal in Vukovar je postal simbol obrambe, upora in trpljenja Hrvaške v t.i. Domovinski vojni. Znameniti vodni stolp in ostala vojna spominska obeležja govorijo številne zgodbe. Sprehod skozi baročni center mesta dopolnimo z obiskom t.i. »Vukovarskega nokturna« (spominska obeležja na žrtve zadnje vojne). Prosto za kavico, nato pa pot nadaljujemo v naselje ALJMAŠ, ki leži v bližini sotočja Drave in Donave. Romarski kraj je že od leta 1704 širom Hrvaške poznan kot »Marijino pribežališče«. Staro cerkev iz sredine 18. stol. so v zadnji vojni porušili do tal, a so verniki zgradili novo, moderno cerkev na desnem bregu Donave. Maša. Za konec našega popotovanja se zapeljemo severno od Osijeka po vinski cesti, ki nas vodi v etno vas KARANAC z znamenito »Ulico zaboravljenog vremena«. Naselje je zaradi svoje lege in izgleda postalo velika etno vas, ki nam pričara življenje domačinov tako, kot so tu delali in bivali nekoč. V Baranjski kući nas bodo ob spremljavi »baranjskih tamburašev« razvajali z lokalnimi dobrotami in žlahtno kapljico. Vožnja preko Slavonije mimo Zagreba v Slovenijo. V kraje odhoda prispemo v nočnih urah.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1