VELIČASTNI MAROKO

NOVO
Od929 €
NOVO
Od929 €
22. oktobra, 2022
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

1983

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

6 dni
Odhodi: 22. 10. 2022 - 27. 10. 2022
Maroko
Max potnikov: 45

Ogled kraljevih mest: FES, MEKNES, MARAKEŠ, RABAT in CASABLANCA

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

Termin Št. oseb Cena Sklic
22.10.2022 – 27.10.2022 30 oseb 929 EUR  

Za zgodnjo prijavo do 28. februarja vam agencija Aritours PODARJA zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

V ceno je vključeno

  • letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, transfer od/do letališča in avtobusni prevoz po programu, pet polpenzionov v hotelih 3-4* (lokalna kategorija), zunanji ogledi po programu z lokalnimi vodniki, vstopnine, strokovno vodstvo, nezgodno zavarovanje, organizacija in izvedba potovanja ter DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 160 EUR, zavarovanje z asistenco v tujini: 11,22 EUR (za osebe starejše nad 75 let: 16,83 EUR), vstopnina v mošejo Hassana II., vstopnina in prevoz za ogled vrtov Majorelle, dodatna prtljaga do 20kg 95 EUR, obvezne napitnine 45 EUR po osebi (vodniku na poti).

Prijavnina

  • 15 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 250 EUR ob prijavi.

Odstopnina

  • 45 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: Slovenija – Fes

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev in vožnja do bližnjega letališča od koder je predviden polet v FES v dopoldanskih urah. Po pristanku si ogledamo najstarejše kulturno in duhovno kraljevo mesto Maroka je nastalo v 8. stol., pravijo mu tudi Meka Zahoda. Stari del mesta imenovan Medina (UNESCO) nas vrne v srednjeveški čas, ko so trgovci vodili natovorjene mule skozi 9.000 ozkih in vijugastih ulic. Danes je to ena izmed najstarejših in največjih urbanih peš con. Med sprehodom si ogledamo zunanjost mošeje al-Karaouine, ki je hkrati tudi najstarejša univerza na svetu in mavzoleja Moulaya Idrissa II. ter medreso Attarine iz zlate dobe mesta. Fes pa je najbolj poznan po odličnem usnju, ki ga še vedno obdelujejo in barvajo po starodavnem načinu, živo pisani bazeni in smrad je nepozabna zgodba. Namestitvi v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan:Fes - Volubilis – Meknes - Rabat

Po zajtrku vožnja do VOLUBILISA, nekdanjega rimskega mesta, kjer arheološko najdišče priča o tukajšnjih številnih civilizacijah od predzgodovinskih časov do zgodnjega islamskega obdobja. Sijajni mozaiki nekdanjih palač, ostanki bazilike, Karakalov slavolok,… vse priča o sijaju mesta, njegovi gospodarski in politični moči. Pot nadaljujemo v MEKNES, ki je svojo zlato dobo kot vladarska prestolnica doživel v 18. stol., ko ga je v »maroški Versailles« povzdignil sultan Moulay Ismail. Zunanji ogled palače Dar Jamai iz 19. stol., kjer je zdaj muzej Maroške umetnosti, palač El-Hedime in Bab Mansour, zbiralnika vode Sahrij Swani, videli pa bomo tudi ostanke kraljevih konjušnic in žitnih kašč ter mavzoleja Moulaya Ismaila. Vožnja v maroško prestolnico RABAT. Večerja in nočitev.

3. dan:Rabat – Casablanca - Marakeš

V glavnem mestu in političnem središča Maroka si ogledamo zunanjost Kraljeve palače, Hasanovega stolpa, minaret nedokončane mošeje Yakuba al-Mansurja in mavzolej Mohameda V., maroškega sultana in kralja, ki je zaslužen da je Maroko mirno popeljal v neodvisnost. V stari mestni četrti si ogledamo še Kasbah des Oudaias. Sledi vožnja v CASABLANCO, svetovljansko pristaniško mesto, kjer nas bo navdušila veličastna mošeja Hassana II., saj velja za arhitekturni čudež (doplačilo za ogled notranjosti), trg združenih narodov in okolica kraljeve palače. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Marakeš

Vožnja v »rožnato« mesto MARAKEŠ, nesporno prestolnico maroškega juga. V času francoskega protektorata v 20. stol. je ekscentrični marakeški paša, znan kot Gospodar Atlasa, postal ambasador mesta in Marakeš se je vpisal na turistični zemljevid najbolj posebnih mest na svetu. Med sprehodom si ogledamo arhitekturno mojstrovino minareta Koutoubia iz konca 12. stol., palača Bahia nam ponudi predstavo o življenju na veliki nogi v 19. stol., saadske grobnice, kraljevo nekropolo iz 17. stol. in mošejo Koutoubia. Glavni trg Jemaa el fna in tržnica ponujata doživetje za vsa čutila, pripovedovalci zgodb, artisti, glasbeniki s kačami, stojnice s hrano, izobilje začimb, dišav in čajev naredi ta kraj čaroben.

5. dan:Marakeš – Essaouira - Marakeš

Celodnevni izlet v slikovito obmorsko ribiško mesto ESSAOUIRA, nekoč poznano z imenom Mogador. Med sprehodom po številnih prepletenih ulicah obzidane Medine se bomo ponovno znašli v srednjeveškem času. Kraj je doživel »zlato dobo« v času vladavine alavitskega sultana Mohameda III, ki je s pomočjo francoskega arhitekta Cornuta zgradil čudovito pristaniško mesto, da bi utrdil trgovske vezi z Evropo. Le to še danes slovi po morskih specialitetah, o tem se lahko prepričamo v kateri izmed številnih restavracij ali na ribji tržnici. Po želji sprehod do obale atlantskega oceana. Med potjo še postanek v kooperativi, kjer nas berberske žene seznanijo s procesom pridelave arganovega olja, ki v Maroku velja za čudež narave, saj ima številne zdravilne lastnosti. Vrnitev v Marakeš, večerja in nočitev.

6. dan:Marakeš – Slovenija

Po zajtrku prosto za samostojno raziskovanje, potepanje in zadnji nakup spominkov. Predlagamo ogled čudovitih maroških vrtov Majorelle, kjer je imel vilo tudi modni kreator Y.S. Laurent. V vrtu lahko občudujete rastlinstvo kar iz petih celin. V sklopu vrtov je tudi muzej islamskih umetnosti. Ob dogovorjeni uri transfer na letališče in polet proti domu. Po pristanku povratek v kraje odhoda.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1