Prijava

Registracija

Ko ustvarite račun, boste lahko spremljali stanje plačila, sledili potrditvi in lahko tudi ocenili vaše potovanje po vrnitvi.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrditev gesla*
Ime*
Priimek*
Datum rojstva*
E-pošta*
Telefon*
Država*
* Strinjam se s Pogoji poslovanja in Varstvom osebnih podatkov.
Če želite nadaljevati na naslednji korak, se morate strinjati z vsemi pogoji. Prosimo, odkljukajte, da ste seznanjeni s pogoji in da se z njimi strinjate.

Ste registriran uporabnik?

Prijava

Sveta dežela – Izrael in Palestina

Večletna uspešnica!
Od1.290 €
Večletna uspešnica!
Od1.290 €
29. oktobra, 2023
* Prosimo, izberite vsa obvezna polja za nadaljevanje na naslednji korak.

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje programa na seznam želja, potrebujete račun

3291

Potovanje
je odlično
darilo!


Prelistajte
katalog
doživetij!

8 dni
Odhodi: 29.10. 2023 - 5 11. 2023
Tel Aviv, Nazaret, Tabga, Jeruzalem, Betlehem
Max potnikov: 45

Sonce zjutraj najprej obsije cerkve, mošeje in sinagoge, nato se svetloba razlije po rodovitnih poljih in puščavah, po vsej pokrajini, na katero je že Mojzes gledal kot na obljubljeno deželo. Obiskati Sveto deželo je želja vsakega kristjana. Izraelske svetopisemske zgodbe segajo daleč nazaj v čas Kanaancev, Filistejcev in drugih ljudstev, ki so poselili Palestino. Na naši poti po Sveti deželi obiščemo Jeruzalem, mesto kralja Davida, ki ga je pred 3000 leti povzdignil v prestolnico Izraela. Vidimo Tempeljsko ploščad, na kateri je kralj Salomon pozidal največji judovski tempelj in Zid žalovanja, ob katerem Judje objokujejo tragično usodo svojega ljudstva. Sledimo Jezusovi življenjski poti od rojstva v Betlehemu, odraščanja in poučevanja ob Galilejskem morju do njegovega križevega pota, smrti in vstajenja v Jeruzalemu.

Čas v destinaciji

Valuta

Cene in termini

Cene in termini

12.03.2023 – 19.03.2023 45 oseb 1.190,00 € 2302
29.10.2023 – 05.11.2023 45 oseb 1.290,00 € 23022

V ceno je vključeno

  • letalski prevoz v ekonomskem razredu v Tel Aviv in nazaj, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transfer na letališče in nazaj, prevoz z avtobusom po programu v Izraelu, 7 polpenzionov v hotelu 3*/4* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi ogledi in vstopnine po programu, vožnja s taksiji na Goro Tabor, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila

  • enoposteljna soba 345 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 13,30 EUR (za osebe starejše nad 75 let 19,95 EUR).
  • obvezne napitnine za šoferja in v hotelih 35 EUR po osebi

Prijavnina

  • 18 EUR na pogodbo.

Način plačila:

  • 300 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti

Odstopnina

  • 5% od vrednosti potovanja (v primeru dokumentirane višje sile).

Dokument potreben za potovanje je potni list, ki mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev na zadnji dan romanja. Ob prijavi, nam prosim pošljite fotokopijo potnega lista.

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

Program

1. dan: sobotaSlovenija – Tel Aviv – Nazaret

Odhod avtobusa iz različnih krajev, prevoz do izbranega letališča in polet v Tel Aviv. Obrok na letalu. Po pristanku vožnja do hotela v Nazaretu in nočitev.

2. dan: nedeljaNazaret – gora Tabor – Kana Galilejska

Po zajtrku se zapeljemo do vznožja GORE TABOR, od koder se s taksiji povzpnemo na njen vrh. Na kraju, kamor je Jezus pripeljal apostole Petra, Jakoba in Janeza, stoji danes bazilika Spremenjenja. Postanek v KANI GALILEJSKI, znani po čudežu spremenjenja vode v vino. Vrnitev v NAZARET in ogled bazilike Marijinega oznanjenja, Jožefove cerkve in Marijinega vodnjaka. Vrnitev v hotel večerja in nočitev.

3. dan: ponedeljekNazaret – Kafarnaum – Tabga – gora Blagrov – Nazaret

Zajtrk in vožnja do Galilejskega jezera. V KAFARNAUMU, ki ga imenujejo tudi »Jezusovo mesto«, si med ostanki nekdaj pomembnega mesta, ogledamo tudi Petrovo hišo in ostanke sinagoge iz 4. stol. TABGA je kraj, kjer je Jezus pomnožil ribe in kruh, v spomin na takratne dogodke so tukaj postavili cerkev Petrovega primata in cerkev Pomnožitve kruha. Maša na GORI BLAGROV, na griču nad jezerom med bujnim zelenjem in cvetjem. Še postanek v kibucu, zadružnem naselju, ki je izraelska posebnost. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: torekNazaret – Karmel – Cezareja – Ein Karem – Betlehem

Po zajtrku se odpeljemo ob obali Sredozemskega morja proti jugu in se povzpnemo na goro KARMEL nad mestom Haifa, kjer je živel prerok Elija. S ploščadi je lep razgled na celoten zaliv in to pomembno pristanišče. Nadaljevanje poti do starega rimskega mesta CEZAREJE, ki ga je obiskal tudi apostol Pavel. Popoldan prispemo v EIN KAREM, rojstni kraj Janeza Krstnika, kjer je Marija obiskala teto Elizabeto. Ogled cerkve Marijinega obiskanja in sv. Janeza Krstnika. Proti večeru prispemo v kraj Jezusovega rojstva, BETLEHEM. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: sredaOljska gora – Jeruzalem

Zajtrk. Vožnja na OLJSKO GORO, ki je za vse kristjane simbol Kristusove agonije in slave. Pogled na Jeruzalem, ki je pred nami kot na dlani, je neponovljiv. Obiščemo baziliko Očenaš, Dominus Flevit, vrt Getsemani, kjer rastejo tisočletne oljke, kraj, od koder so Jezusa odpeljali na sojenje, cerkev Marijinega groba, … Vožnja v JERUZALEM, starodavno mesto, ki nas preseneti zaradi velikih nasprotij in različnosti, saj se v njem stapljajo staro in novo, sveto in posvetno ter izjemna arhitektura v čarobno mešanico simbolov, zvokov in vonjav. Sprehod po starem delu Jeruzalema: Zid žalovanja, cerkev sv. Ane, Ecce Homo, Via Dolorosa, Golgota, Božji grob, … Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

6. dan: četrtek Pastirske poljane – Qumran – Jeriha – Mrtvo morje

Zajtrk. Zjutraj obiščemo Pastirske poljane in nato našo pot nadaljujemo proti zahodu do puščave v QUMRAN, kjer so bili po naključju najdeni okoli 2000 let stari Mrtvomorski rokopisi. Ustavimo se tudi v Jerihi in že smo ob MRTVEM MORJU, najbolj slanem in najnižje ležečem morju na svetu. Možnost kopanja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: petek Jeruzalem - Betlehem

Po zajtrku vožnja v Jeruzalem, kjer se najprej ustavimo na SIONU za ogled dvorane zadnje večerje. Dopoldan si ogledamo novi del Jeruzalema: Yad Vashem – židovski spominski park in parlament Knesset. Popoldan namenimo Betlehemu, kjer obiščemo baziliko Jezusovega rojstva in mlečno votlino. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

8. dan: sobotaBetlehem – Tel Aviv – Slovenija

Vožnja na letališče v Tel Aviv ter polet proti domu. Po pristanku le še vožnja z avtobusom v kraje odhoda.

Vse dni romanja bo maša v dogovoru z duhovnim vodjem.

Zemljevid romanja

Fotogalerija
Video
To ponudbo si trenutno ogleduje toliko obiskovalcev: 1